Hipnoza pentru Dureri de Spate

Durerea în sine este un element esențial în supraviețuirea umană. De fapt, durerea este calea prin corpul nostru ne spune că ceva nu este în regulă și trebuie să facem ceva rapid. Fără acest tip de durere existența noastră ar fi amenințată. Atunci când durerea nu are un scop util și nu avem nimic de învățat din mesajul său, durerea devine doar o forță care ne manipulează viața. În timp ce sursa de durere poate fi localizată undeva în corp, semnalele trebuie să ajungă la creier înainte de a deveni conștienți de asta. În hipnoza pentru controlul durerii există o zicală: “Nu există durere până nu se atinge creierul”

Hipnoza este o modalitate eficientă- aș putea spune chiar uimitoare- pentru controlul și eliminarea durerii.
Hipnoza este folosită de zeci de ani pentru controlul durerii. De la amputații la operații fără anestezie, hipnoza este o puternică metodă analgezică. Analgezia este, conform medicinii, o stare caracterizată prin scăderea marcantă sau dispariția sensibilității la durere, spontană sau terapeutică.

Dr. James Esdaile, unul dintre pionierii terapiei prin hipnoză, a realizat între anii 1845-1850 peste 260 de intervenții chirurgicale fără anestezie, de la extracții dentare până la amputare de membre sau extracție de tumori. Anestezicele ca eterul sau cloroformul nu erau descoperite în acea perioadă. Cartea sa Mesmerism în India și aplicabilitatea sa practică în chirugie și medicină conține detalii fantastice despre folosirea hipnozei în medicină și controlul durerii în timpul intervențiilor chirurgicale.

Atunci când vorbim despre controlul durerii, ne raportăm întotdeauna la două tipuri diferite de durere – cronică sau acută. Durerea acută este de obicei temporară dar foarte puternică, și este însoțită de anxietate sau stres emoțional. Pe cealaltă parte, durerea cronică durează cel puțin 6 luni, fiind interpretată de o parte din suferinzi ca însăși o boală.

Hipnoza este folosită cu succes în tratatarea ambelor tipuri de dureri. Analgezia prin hipnoză este atât de eficientă încât în unele cazuri poate ajuta un individ să evite tratamente medicale sau chiar intervenții chirurgicale.

Metodele de control al durerii folosind Hipnoza

– Sugestie directă pentru schimbarea simptomelor
– Abordare disociativă – încurajează clientul să îți mute atenția și să lase în urmă durerea
– Utilizarea resurselor interne.

Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente dureri de care se plâng oamenii. Ea poate să apară ocazional sau în cazuri mai grave poate fi cronică, de lungă durată. Durerile de spate furnizează informații esențiale despre starea generală de sănătate a organismului. Astfel, când prezinți o astfel de durere este indicat să te întrebi care sunt factorii declanșatori.

Dacă alegi hipnoterapia pentru amelioarea durerilor de spate, vei vedea că hipnoza nu reduce doar intensitatea durerii de spate, ci în anumite circumstanțe este capabilă să o vindece complet. Cum este posibil? Pe scurt, hipnoza creează o stare mentală în care mintea subconștientă, motorul emoțiilor și senzațiilor, poate primi mai ușor sugestii pozitive pentru interpretarea și depășirea durerii. Persoana aflată în suferință este adusă într-o stare de relaxare profundă în care schimbă răspunsurile pe care subconștientul le transmite la mesajele de durere.

Hipnoza pentru Durerea de spate

De exemplu, prin hipnoză îți poți programa subconștientul să elibereze endorfine atunci când este necesar pentru a atenua durerea de spate. Endorfinele sunt analgezice produse în mod natural de creier. Atleții, de exemplu, descarcă o cantitate semnificativă de endorfine în timpul antrenamentelor intense. Endorfinele au capacitate de a produce o anestezie ușoară sau o anestezi completă a durerii.

Există trei modalități de bază prin care hipnoza poate trata durerile de spate:

1. Se pot da sugestii directe în subconștient pentru a influența percepția durerii. Acest lucru înseamnă că desi durerea este încă acolo, tu nu o vei mai simți.

2. Îți poți învăța subconștientul să producă endorfine care vor fi folosite ca analgezice pentru durerea de spate, astfel încât durerea să nu mai fie simțită.

3. Folosind hipnoza pot fi descoperite cauzele emoționale ale durerii, și prin rescrierea experienței traumatice durerea poate fi vindecată definitiv.

Hipnoterapia pentru dureri de spate este o metodă sigură și am putea să o numim și naturală. În timp ce medicamentele reușesc să stăpânească doar temporar durerea, hipnoza are puterea de a o elimina pentru totdeauna. Diferența majoră între tratamentele medicamentoase și lucrul cu propria minte este dată de faptul că orice tip de medicament tratează efectele problemei, în timp ce tu, folosindu-te de puterea naturală a minții tale poți să elimini cauza care a declanșat durerea.

Autohipnoza este de asemenea o modalitate excelentă de a lucra cu propria minte pentru a elimina durerile de spate. Aceasta implică ca persoana aflată în suferință să se auto-ghideze, fie printr-o înregistrare fie prin metode rapide de control al durerii. Autohipnoza poate fi folosită cu succes în orice tip de durere și poate scădea nivelul de stres în general, zi de zi.

Hipnoza este eficientă pentru orice tip de durere, putând fi folosită cu succes atât pentru dureri acute, temporare, punctuale cât și pentru rezolvarea unor dureri cronice care te pot însoți de ani de zile. Sunt numeroase tehnici care pot fi folosite în ambele cazuri.

Vrei să scapi de dureri? Vrei să-i ajuți pe ceilalți să se elibereze de povara durerilor fizice și/sau emoționale? 

Asociația Română de Hipnoză îi aduce pentru prima oară în România pe Freddy și Anthony Jacquin, tată și fiu, doi dintre cei mai renumiți hipnoterapeuți din Europa. Freddy Jacquin este recunoscut la nivel mondial pentru crearea Tehnicii Săgeata, una dintre cele mai eficiente tehnici care se folosește de puterea minții pentru a controla și elimina durerea, fie ea fizică sau emoțională. 

Trainingul se desfășoară în weekend-ul 21-22 Aprilie 2018, în București.

Dezvoltată inițial  ca mijloc de a oferi o ușurare rapidă celor care suferă de afecțiuni cronice, Săgeata s-a dovedit a fi o tehnică minunată de eliberare a durerii. Poate fi folosită eficient nu numai pentru a înlătura durerea fizică, ci și pentru a provoca schimbarea într-o varietate de probleme emoționale și psihologice.

Acest curs îți va oferi o înțelegere clară  cât și tehnici practice prin care poți obține sau facilita o reducere semnificativă a durerilor cronice. După ce vei înțelege acest lucru, vei învăța cum să aplici această abordare la o varietate de alte probleme.

Chiar dacă ești începător și nu ai lucrat încă cu hipnoza,  nu este un dezavantaj; tehnicile sunt ușor de învățat și de aplicat. Nu este necesar să fii hipnoterapeut sau practicant în domeniul psihologiei, pentru a învăța și aplica tehnicile. Este suficient să ai ambiția de a învăța cum să reușești să-ți controlezi și depășești durerea, fie ea fizică, psihică sau emoțională.

Terapeuții, psihologii și cei care au deja experiență în hipnoză au posibilitatea de a învăța o tehnică clară și rapidă, precum și alte metode și subtilitățile folosite în lucrul cu clienții de doi dintre cei mai recunoscuți  hipnoterapeuți din Europa.

Te poți înscrie la curs dând click pe link-ul de AICI 

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-15T19:12:56+02:00 25 ianuarie 2017|

Lasa un comentariu

test