Tehnica Săgeata – Interviu cu Anthony Jacquin (partea I)

Stres, epuizare, anxietate, multe restricții și disperare. Acestea sunt doar câteva cuvinte pe care le-am auzit de la oameni care trăiesc cu dureri constante.

Cu toții avem dureri din când în când, însă cu o mică cantitate de ajutor medical, exerciții, fizioterapie sau masaj, reușim să  ne simțim mai bine.

Cu toate acestea, există mulți oameni care au dureri cronice aproape zilnic și pentru perioade lungi de viață. Medicatia poate ajuta în unele cazuri, dar pentru unii nu este suficient, astfel că raspunsul întârzie să apară.

 Creșterea gradului de conștientizare a limitărilor tratamentelor clasice disponibile în prezent face ca utilizarea tehnicilor alternative, bazate pe sugestii și hipnoza să fie o componentă atractivă în tratamentul durerii.

 Dezvoltată inițial  ca mijloc de a oferi o ușurare rapidă celor care suferă de afecțiuni cronice, Tehnica Săgeata s-a dovedit a fi o tehnică minunată de eliberare a durerii. Poate fi folosită eficient nu numai pentru a înlătura durerea fizică, ci și pentru a provoca schimbarea într-o varietate de probleme emoționale și psihologice.

În weekend-ul 21-22 aprilie 2018, pentru prima dată în România, Freddy Jacquin împreună cu fiul său Anthony, vor susține un training cu certificare internațională în Tehnica Săgeata, una dintre cele mai eficiente tehnici care se folosește de puterea minții pentru a controla și elimina durerea, fie ea fizică sau emoțională. 

Am avut ocazia să filmez un interviu video cu Anthony Jacquin, pe care ți-l voi prezenta în mai multe părți. Mai jos poți urmări prima parte, în care Anthony Jacquin ne vorbește despre începuturile sale și ale tatălui său, Freddy Jacquin, în domeniul hipnozei și despre experiența pe care aceștia au acumulat-o de-a lungul timpului. Împreună, cei doi au peste 40 de ani de experiență în hipnoză și hipnoterapie. Prin prezentările publice pe care le-au susținut, precum și prin ședințele individuale pe care le-au realizat, familia Jacquin a atins viața a peste 30.000 de oameni.

Interviul despre Tehnica Sageata cu Anthony Jacquin

Eugen Popa: Sunt foarte entuziasmat să fac acest interviu cu Anthony Jacquin pentru că, împreună cu tatăl său, Freddy Jacquin vor veni în România în luna aprilie şi vor susţine un workshop absolut,super ultra, extra minunat! Anthony, îţi mulţumesc foarte mult pentru oportunitate de a ne cunoaşte un pic mai mult şi de a ştii mai multe despre ce faci tu. Mulţumesc că te afli alături de mine!

Anthony Jacquin: Eu îţi mulţumesc.

Eugen Popa: Ok. Aşadar, Anthony, aş vrea să fac cunoştinţă publicului din România cu tine. Unii oameni te cunosc ca urmare a „Reality is Plastic”.

A fost mare hit când a apărut, unul care mi-a plăcut în totalitate.În măsura în care poţi, oferă-ne câteva informaţii despre cine este Anthony Jacquin,de cât timp lucrezi în domeniu, atât tu cât şi tatăl tău,pentru ca oamenii să te cunoască puțin şi să cunoască oamenii care urmează să-i pregătească la workshop.

Anthony Jacquin: Ok. Ei bine, tatăl meu, Freddy Jacquin, a creat un proces hipnotic interesant în 1994. Era foarte încântat de rezultatele pe care le obţinea, a împărtăşit mult din această cunoaştere cu mine încă de la început. Iar eu în 1995 eram la facultate când am început.

Era vorba de hipnoterapie, fără susţinere pe scenă, fără chestii amuzante. Soluţii foarte succinte pentru o terapie concentrată, presupun.

De atunci n-am mai lăsat subiectul, aşadar am ajuns hipnoterapeut full time în 2001. La un loc, amândoi am văzut, atât individual, cât şi în grupuri, aproximativ 30.000 de oameni la terapie.

Tehnica Sageata

Eugen Popa: Câţi?

Anthony Jacquin: Da, peste 30.000 de oameni la terapie.

Eugen Popa: Aţi mai şi dormit în timpul acela sau …? Vreau să spun … câţi clienţi pe zi sau câte grupe? Pentru că 30.000, trebuie să spun asta pentru o persoană care n-a auzit niciodată de hipnoză sau care n-a fost niciodată interesată de subiect, să spui că dintr-odată, cumulativ aţi avut în terapie 30.000 de oameni cărora le-aţi schimbat vieţile, te întrebi: cum ajungi la acel număr?

Anthony Jacquin: Nu ştiu, când ne-am apucat de asta, poate că era la modă sau ceva de genul,dar era destul de uşor sădevii foarte repede ocupat, să ai o practică full time. Astfel, amândoi vedeam aproximativ 25-35 de clienţi pe săptămână, în principiu în şedinţe individuale. Apoi în grupuri mici care încăpeau în birou, aproximativ 5-6 pe zi.

Eugen Popa: Wow.

Anthony Jacquin:Iar tatăl meu, pe lângă aceste grupuri mici se ocupa de şi de grupuri mai mari, cu subiecte ca lăsatul de fumat, slăbitul sau eliberarea de stres. Din nou, în mod normal ar fi fost un număr de 100, dar unele grupuri au avut şi câte 200 de oameni. Era cu adevărat o perioadă agitată.

Eugen Popa: Absolut, aţi ajuns la o cifră gigantică.

Anthony Jacquin: Sunt mulţi, însă doar dacă te gândeşti la sesiunile de 1 la 1,am văzut cu siguranţă 6.000 de oameni, cel puţin.Tatăl meu probabil dublu de atât. Facem asta de ceva vreme, aproximativ 20 de ani.

Eugen Popa: Deci de cât timp practici tu? Ai spus că tatăl tău a început în ’94, asta înseamnă de aproximativ 25 de ani, iar tu .. ?

Anthony Jacquin: Eu am început full time în 2001.Din nou, am început să lucrez full time aproape imediat.

Eram deja de vreo 9 ani preocupat de asta, iar în 2004 am creat un tip de hipnoză de scenă interesantă şi am început să amestec un pic lucrurile cu magie, un pic de jocuri ale minţii, lucruri de genul. Era la modă atunci acest tip de hipnotism. În ziua de azi, am reprezentaţii şi din punct de vedere profesionist, aceasta fiind într-un fel specializarea mea.Un fel de magician aproape,cu funcţii şi lucruri de genul, eu apăream ca un hipnotist,jucând jocuri, făcându-i pe oameni să-şi uite numele şi lucruri de genul. Da, un fel de impromptu – aşa s-a şi definitivat numele. În 2007 am scris o carte intitulată „Reality is Plastic”

Eugen Popa: Uimitor!

Anthony Jacquin: În fond, mi-am prezentat sistemul prin care fac hipnoză impromptu (de improvizaţie). Impromptu nu înseamnă că nu m-am pregătit sau n-am un plan, dar înseamnă să mă joc „cum să fac din asta o petrecere?”, „cum să abordez oameni din baruri” să încep o conversaţie şi să mă distrez.

Din nu ştiu ce motiv, cartea a prins, este o carte auto-publicată, dar care s-a vândut la nivel internaţional. Pe lângă asta, am început să pregătesc oameni în acel sistem, tatăl meu, la acel moment, deja preda hipnoterapie. Iar acum avem norocul de a călători în toată lumea învăţând oamenii despre hipnoză. Facem ce ne place, vorbim despre ce iubim şi te asigur că suntem amândoi nu doar la fel de pasionaţi ca atunci când ne-am apucat, dar la fel de uimiţi,cum subiectul arată cum poate oferi din ce în ce mai multe lucruri bune. Aşa pare a fi sistemul: cu cât investeşti mai mult, cu atât scoţi mai mult.

Da! Şi într-un final îţi dezvolţi un interes,ai curajul de a dezvolta un interes în altceva, care ar putea fi dezvoltare personală, o afişare pe scenă. Ar putea fi o călătorie creativă, iar aici vine hipnoza şi spune: Vreau să încerc asta! Sau cel puţin vreau să fac parte din asta.Încă mai am şansa de a experimenta şi de a face şi a învăţa lucruri noi.

Eugen Popa: Cu siguranţă, minunat! Ok,sper că ţi-a plăcut acest interviu, de abia aştept să ne vedem, sper să ne vedem, cum spuneam la workshop-ul pe care Anthony şi Freddy Jacquin îl vor susţine în 21-22 Aprilie 2018 la Bucureşti.

Dacă nu poţi veni în sală, dacă nu poţi participa in corpore, să spunem aşa, poţi participa online, pe internet,oriunde te afli în lume. Ce ai de făcut acum? Înscrie-te, asigură-ţi un loc la acest training şi de abia aştept să ne vedem cu toţii, să ne bucurăm cât mai mult, să învăţăm de la cei mai buni şi să putem ajuta astfel cât mai mulţi oameni.

Îţi mulţumesc şi ne vedem în curând, la revedere!

Vrei să scapi de dureri? Vrei să-i ajuți pe cei din jurul tău?

Ești terapeut, psiholog,  și vrei să înveți o tehnică clară și rapidă, precum și alte metode și subtilitățile folosite în lucrul cu clienții de doi dintre cei mai recunoscuți hipnoterapeuți din Europa?

Te poți înscrie la curs dând click pe link-ul de AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

 

2023-07-10T11:16:32+02:00 14 martie 2018|

3 Comentarii

  1. […] interviu video cu Anthony Jacquin, pe care ți-l voi prezenta în mai multe părți. Partea 1 este AICI și partea 2 este […]

  2. […] Am avut ocazia să filmez un interviu video cu Anthony Jacquin, pe care ți-l voi prezenta în mai multe părți. Prima parte a interviului o poți urmări dând click pe link-ul de AICI. […]

  3. […] hipnoterapeuți din Europa. Freddy Jacquin este recunoscut la nivel mondial pentru crearea Tehnicii Săgeata, una dintre cele mai eficiente tehnici care se folosește de puterea minții pentru a controla și […]

Lasa un comentariu

test