Hipnoza – De Ce Funcționează?

Observ cu mare bucurie cum popularitatea hipnozei și interesul pentru a învăța această minunată tehnică de lucru cu mintea este în continuă creștere și în România. Tot mai mulți oameni decid să dea deoparte valul de mister care înconjoară hipnoza de ani buni și își deschid mintea spre cunoaștere și înțelegere dincolo de ceea ce văd la televizor sau în filme.
Pentru că primesc tot mai multe întrebări legate de subiect, am realizat pe facebook un video unde am răspuns Live la cele mai arzătoate curiozități pe care le au oamenii despre hipnoză.

Dorești o Ședință de Terapie?

Programează o ședință cu un specialist Puterea Minții.

Să începem cu întrebarea din titlu: Oare de ce funcționează Hipnoza? Ar putea să fie una din cele mai dificile întrebări pe care o poți pune oricărui hipnoterapeut. Așa că așteaptă-te la un răspuns neașteptat: Nu știu! Nu știu de ce funcționează, știu însă sigur că funcționează! Răspunsul nu-l știu nici eu, și nici colegii mei de ordinul sutelor care practică terapia prin hipnoză în întreaga lume. Îți pot spune însă CUM funcționează. Hipnoza funcționează pe baza încrederii pe care cineva o are, atât în tehnică cât și în terapeutul pe care îl alege.
De ce este importantă încrederea? În termeni simpli, hipnoza este un mod de comunicare prin care poți transmite un mesaj unei persoane care să-l accepte fără să-l judece, să-l analizeze, să-l critice.

În momentul în care o persoană acceptă sugestia, mesajul transmis, aceasta se află într-o anumită măsură de hipnoză; această măsură a stării de hipnoză depinde de încrederea pe care o ai. Aşadar, am putea spune că hipnoza funcţionează pentru că vrem, pentru că acceptăm, pentru că ne dorim asta.

În ultima perioadă hipnoza de show este tot mai mult promovată şi în emisiunile de divertisment din România Este sau nu este adevărat tot ceea ce vezi? Ei bine, tot ce vezi la televizor este adevărat însă ia în calcul că fiind hipnoză de spectacol tu vezi doar finalul, vârful de lance, însă înainte există o muncă de pregătire pentru a obţinerea efectului pe care îl vezi tu. Aşadar, categoric da, hipnoza funcţionează şi ceea ce vezi este real, însă este mai mult decât un simplu „relaxează-te şi dormi”.

Funcţionează hipnoza pentru orice problemă?

În primul rând, nu este o tehnică pe care să o foloseşti pentru orice, nu este un panaceu care să vindece orice tip de problemă. De exemplu, în cazul durerilor acute, dacă abia te-ai lovit la picior nu poţi să înlături durerea cu ajutorul hipnozeo dacă nu ai o pregătire înainte. Ca orice tehnică, hipnoza poate fi folosită pentru orice problemă pe care o ai dacă ai şi un antrenament cu autohipnoza, de exemplu.

Una din părţile cele mai populare ale hipnozei este cu siguranţă regresia. Da, regresia este o tehnică foarte puternică folosită în hipnoză, în special atunci când o foloseşti pentru situaţii concrete. Cu toate acestea, ea este mai mult cunoscută pentru călătoriile în alte vieţi.

Tot ce ţine de vieţi anterioare este foarte neclar. Cât timp întreg subiectul nu are o teorie clară, nu avem cum să confirmăm vreodată dacă aceste regresii în vieţi anterioare sunt adevărate sau sunt doar poveşti create de mintea umană.

Dorești o Ședință de Terapie?

Programează o ședință cu un specialist Puterea Minții.

Urmărește intregral video LIVE de pe facebook și descoperă și alte curiozități pe care le au oamenii despre Hipnoză și vezi și ce răspunsuri au primit la ele.

2023-09-20T10:38:56+02:00 28 august 2023|

Lasa un comentariu

test