Cu toții vrem să fim fericiți și plini de succes nu-i așa? Unii fac din asta o artă în timp ce alții o fac varză! Deși pare simplu, atunci când vine vorba despre ce ANUME să faci sau CUM să faci ca să fii fericit, mulți dintre noi realizează că nu au un răspuns clar.
Mai jos ai o listă întreagă de pași pe care îi poți face pentru a avea viața de vis pe care o dorești. Aceștia nu sunt în ordine valorică dar fiecare te va ajuta câte puțin în drumul tău.
Programează o ședință cu un specialist Puterea Minții.
#1 Presupune intenții pozitive.
Din moment ce nu poți să citești gândurile altora atunci este logic că, chiar nu ști „de ce”-ul din spatele acțiunilor pe care le fac oamenii. A presupune că acțiunile oamenilor au o motivație negativă adaugă și mai multă mizerie într-o viață plină deja de așa ceva pe când, dacă presupui motive pozitive te menții chiar pe tine pozitiv și deschis.
#2 Evită cuvinte negative.
Nu mai folosi cuvinte sau fraze negative cum ar fi „Nu pot,” „E Imposibil,” „Chestia asta nu va merge,” șamd. Nu mai înjura. Ce ai în cap îți iese pe gură. Când vorbești prostii, atunci cu asta îți umpli și capul.
#3 Evită să petreci timpul alături de oameni negativi.
Poate că nu realizezi asta dar oamenii sunt ființe sociale iar una dintre caracteristicile de bază este acela de mimetism, adică copierea automată a celor din jur. Cu alte cuvinte, copiezi stările, ideile, gesturile și atitudinile celorlalți. Așa că, chiar dacă poate este imposibil să eviți toate persoanele negative, evită totuși cât mai multe.
#4 Începe fiecare zi o așteptare pozitivă.
Unul dintre marile adevăruri ale vieții este acela că viața noastră este în ultimă instanță pe măsura așteptărilor noastre. Așa că, dimineața când te scoli din pat, fie ca primele tale gânduri să fie „Astăzi se va întâmpla ceva minunat!” și foarte probabil că așa va fi.
#5 Respiră mai profund.
Respirația profundă te calmează, dar și mai important, ajută oxigenarea plămânilor și a fluxului sanguin, ceea ce (printe multe altele) îți ajută creierul să lucreze mai eficient.
#6 Sărbătorește mai des
Succesele mici sau mari din viața ta merită recunoaștere. Este o greșeală să mergi drept spre următoarea activitate sau noul obiectiv fără să te bucuri de realizarea ta, chiar dacă asta presupune o simplă bătaie pe spate. Sărbătorește!
#7 Visează cu ochii deschiși mai des
Atunci când îți lași gândurile să rătăcească puțin esți mai susceptibil să ai momente de inspirație, creativitate și să îți activezi intuiția.
#8 Decide că TREBUIE să îți atingi obiectivele
Când ai o sarcină de făcut care te apropie de obiectivul tău, nu începe cu „Voi încerca…”. Când folosești această expresie îți dai permisiunea de a eșua. În schimb, folosește întotdeauna expresii de acțiune ca „Eu voi…” sau „Eu trebuie…”.
#9 Definește eșecul ca „incapacitatea de a acționa”
Indiferent care sunt obiectivele tale și ce ai de făcut pentru a le atinge, nu ai nimic în control în afară de propriul comportament. Redefinind eșecul ca lipsa unei acțiuni, pui eșecul (și prin urmare succesul) sub controlul tău.
#10 Evită discuțiile partizane
Discuțiile care au legătură cu politica sau religia nu au răspunsuri „corecte” , indiferent de argumente, însă reușeșc cu succes să enerveze și să creeze dispute inutile între oameni. Când ești prins în astfel de discuții, spune o frază de retragere ca „Aceste lucruri îmi provoacă dureri de cap”
#11 Nu îți risipi energia pe ură
Ura este un parazit emoțional care îți mănâncă din energie și îți afectează sănătatea. Dacă este ceva în neregulă cu ce se întâmplă în jurul tău și-l poți schimba, acționează. În cazul în care nu poți face nimic, e mai bine să ierți, să uiți și să mergi mai departe.
#12 Nu răspunse numerelor necunoscute
În cazul în care nu lucrezi în vânzări sau suport tehnic, nu ai niciun motiv să vorbești la telefon cu persoane pe care nu le cunoști. Până la urmă, când ai primit ultima oară un telefon neașteptat care s-a dovedit important? Dacă este important, îți vor trimite e-mail.
#13 Nu te mai lua atât de în serios
Abilitatea de a râde în orice situație te-ai afla nu o să te facă doar o persoană mai fericită, dar și mai puternică, și mai atracivă. Dacă tu nu poți să te amuzi pe seama ta, toți ceilalți o vor face în spatele tău.
#14 Nu încerca să ai mereu dreptate
Sunt bătălii care nu merită câștigate și există mulți oameni cu care poți interacționa mai ușor dacă îi lași să aibă dreptate. Ceea ce contează nu este să câștigi fiecare argument, ci ceea ce obții dintr-o discuție.
#15 Ferește-te de bârfă și de răutăți
Înainte de a spune sau a asculta o astfel de poveste despre oricine pune-ți următoarele întrebări: 1) Este oare adevărat? 2) Este necesar să aud lucrurile acestea? 3) Cum ar fi dacă cineva ar spune o poveste similară despre mine?
#16 Nu te îngrijora pentru ce cred alții despre tine
Nu poți să citești minți și nici nu poți să-i treci pe toți ceilalți printr-un detector de minciuni. Serios, nu ai nici cea mai mică idee despre ceea ce gândesc ceilalți despre tine. Este o lipsă de timp și de energie să te gândești ce ar putea ceilalți să gândească despre tine, mai ales dacă este ceva negativ.
#17 Bea mai multă apă
Deshidratarea conduce la lipsă de energie și oboseală. Specialiștii le recomandă bărbaților să bea în fiecare zi aproximativ 3 litri de apă (13 căni), iar femeilor 2,2 litri (9 căni).
#18 Mănâncă un mic dejun mare
Există un mare adevăr în bine cunoscuta vorbă „mănâncă micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinț și cina ca un cerșetor”. Cu cît mănânci mai devreme dimineața cu atât vei evita nevoia de zahăr care apare, în general, pentru prima dată în jurul orei 10:30.
#19 Încheie orice zi cu Recunoștință
Chiar înainte de culcare, notează-ți cel puțin un lucru bun care ți s-a întâmplat în ziua respectivă. Poate fi ceva mic sau de o importanță majoră, însă nu pierde nicio zi fără să fii recunoscător.
#20 Dacă te sperie, fă-o ACUM
Să atingi succesul presupune să accepți riscurile, iar riscurile în general ne sperie. În loc să lași frica să te țină pe loc, folosește-o ca un semnal că este timpul să acționezi. Ar putea să sune banal, dar se ascunde un mare adevăr în vechiul proverb: „Simte frica și fă-o oricum”.
#21 Cunoaște-ți și respectă-ți limitele personale
Chiar dacă uneori jobul tău poate să pară cel mai important lucru din lume, ucizi o parte din tine dacă lași situațiile de muncă să îți afecteze momentele personale, intimitatea sau integritatea.
#22 Ascultă ceva care te inspiră
Urechile tale reprezintă o cale rapidă spre creier. Când faci ceva care te poate plictisi (de exemplu când conduci), ascultă audio book-uri sau discursuri motivaționale. Când ai nevoie de mai multă energie, ascultă muzică care să nu te lasă să rămâi comod pe scaun.
#23 Fă pace cu trecutul tău
Să te concentrezi pe greșelile trecutului este ca și cum ai conduce mașina doar uitându-te în oglinda retrovizoare. Vei păstra aceeași poziție și aceeași direcție până te vei lovi în plin de ceva puternic.
#24 Fă-ți obiectivele omniprezente
Pune-ți obiectivele oriunde îți petreci o parte semnificativă de timp în fiecare zi.Pune post-ituri cu obiectivele tale pe oglinda din baie, pe laptopul tău sau intr-un loc vizibil în mașină. Cu cât mai des îți vezi obiectivele, cu atât mai ușor îți va fi să îți amintești permanent de ele.
#25 Monitorizează-ți progresul
Păstrează o listă cu obiectivele pe care ai reușit deja să le atingi. Uită-te peste ea atunci când te simți descurajat sau nesigur -este un puternic element de încredere care te ajută sa rămâi concentrat și pozitiv.
Programează o ședință cu un specialist Puterea Minții.
Super 😬❤