Hipnoza: Arma Secretă a Sportivilor de Performanță

Este bine cunoscut faptul că pentru a avea performanță în orice activitate sportivă, fie ea la nivel profesionist sau amator, este nevoie să menții un nivel ridicat de activitate fizică. Totuși, aceasta este doar o parte a strategiei necesare succesului. Conform cercetărilor, performanța sportivă are mai mult de-a face cu abilitățile mentale decât cu un fizic puternic. Acest lucru poate să fie atins doar prin hipnoză.

Oare pot sportivii să ajungă la un nivel mondial fără hipnoză?

Pentru mulți acest lucru ar putea să pară un concept greu de acceptat, dar mii de sportivi au recunoscut puterea minții asupra performanței fizice.

Sportivii de performanță sunt adesea puși în situația în care trebuie să găsească ceva care să le ofere un avantaj în fața concurenței. Hipnoza și imaginația sunt arme folosite de ani de zile de sportivi pentru a-și îmbunățăți jocul și a-și depăși barierele mentale.

Din moment ce subconștientul este într-adevăr forța motrică care pompează emoții, atitudini și credințe puternice minții conștiente, o tehnică care lucrează la nivelul profund al minții poate provoca schimbări greu de realizat la nivel conștient. Hipnoza poate ajuta un sportiv să depășească problemele de încredere de sine, care nu îi permit să treacă la nivelul următor de performanță. Poate ajuta un sportiv să-și îmbunătățească abilitățile, tehnicile care îi vor permite să exceleze dincolo de ceea ce ar fi crezut anterior că este posibil.

Tiger Woods este un exemplu foarte bun de sportiv incredibil care a folosit  hipnoza pentru a atinge un nivel fenomenal de  succes în golf. El a recunoscut că a folosit tehnici de autohipnoză încă din adolescență. Nu numai că a folosit-o pentru a vizualiza în mintea lui traseul mingii înainte de execuție, dar se folosește de autohipnoză pentru a intra în starea cea mai bună în ziua de concurs. Autohipnoza l-a ajutat, ca pe mulți alți sportivi de succes, să-și liniștească mintea, să elibereze anxietatea de competiție și să devină 100% concentrat în timpul jocului.

După modelul folosit de Tiger Woods, imagistica (sau vizualizarea) este o tehnică eficientă de autohipnoză care poate ajuta orice sportiv să-și sporească capacitățile. O gimnastă își poate imagina că trece prin fiecare mișcare al exercițiului ei de mai multe ori înainte de a o face efectiv. Un jucător de baschet se poate vizualiza făcând o lovitură perfectă de aruncare liberă de sute de ori.  Astfel, condiționezi mintea și corpul să realizeze mișcările și în realitate, așa cum le-ai făcut în mintea ta.

Hipnoza

Fiecare sportiv, fie că are succes sau nu, are resurse interne. Accesarea acestor resurse  interioare și punerea lor “la muncă” reprezintă avantajul care îți asigură succesul. Hipnoterapia poate îmbunătăți atitudinea mentală a unui individ, ajutându-l să se relaxeze, să elimine anxietatea și să sporească încrederea de sine.

Un alt mod in care hipnoza poate ajuta sportivii în timpul competițiilor este prin  controlul și tratarea durerii. Tehnicile hipnotice s-au dovedit foarte utile atunci când vine vorba de gestionarea durerii care face parte din orice sport. Hipnoza poate, de asemenea, să ajute sportivii să se recupereze mai repede după un accident sportiv. Prin accelerarea timpului de recuperare sportivul poate reveni mai repede la antrenamente și la competiție, ceea ce poate fi foarte important pentru sportivii care concurează la cele mai înalt niveluri.

Chiar dacă nu te pregătești pentru Jocurile Olimpice sau nu participi la competiții ca sportiv profesionist, hipnoza te poate ajuta să atingi un nivel mai ridicat de performanță în orice sport pe care îl practice ?

Dacă vrei să afli mai multe despre cum funcționează hipnoza, despre cum funcționează mintea, despre diferitele metode de inducere a stării de transă, despre cum să lucrezi cu copii, cu adulți, despre cum poți folosi hipnoza în controlul și managementul durerii și multe multe altele, te invit atunci la următorul Training Profesional de Hipnoză.

Pentru a te înscrie la următorul Training Profesional de Hipnoză precum și pentru a vedea mai multe detalii și programul pe zile dă click AICI.

 

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale și apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-10T21:45:36+02:00 18 august 2017|

1 Comentariu

  1. […] exemplu, prin hipnoză îți poți programa subconștientul să elibereze endorfine atunci când este necesar pentru a […]

Lasa un comentariu

test