Fericirea Prin Resurse Proprii – Învață Crește Dăruieste cu Eugen Popa

Cu toții căutam Fericirea. Cei mai mulți o caută în afara lor crezând că dacă au o relație, sau o casă mai bună, o mașină mai bună, un copil, un cățel, un castel, vor fi mai fericiți. Foarte puțini sunt cei care caută să obțină fericirea prin resurse proprii.

Ce sunt acele Resurse Proprii?

Termenul de Resurse are două conotații: Resurse exterioare sau interioare.
Resursele exterioare reprezintă obiectele, relațiile sau bunurile pe care le avem sau pe care ne-am dori să le avem. Sunt chestii concrete de care ne putem folosi și pe care le putem numi, identifica și descrie.

Resursele interioare în schimb, sunt un fel de ac în carul cu fân. Auzim mereu despre ele dar, în același timp, sunt ilustrul necunoscut. Ni se spune mereu că le avem dar când vine vorba să le numim, identificăm sau descrie ne dăm seama că nu putem.

Ce poți face cu o resursă pe care nici măcar nu știi că o ai? Nimic! Este ca și cum ai avea o avere uriașă dar de fapt… nu o ai, pentru că nu știi de ea.

Ce este Fericirea?

Fericirea prin Resursele Proprii

Fericirea este eminamente o stare interioară, personală care ține doar de universul tău interior.
Această stare de fericire este descrisă de occidentali ca fiind o stare explozivă, exteriorizată iar de orientali drept o stare continuă  de mulțumire și împlinire, fără suișuri și coborâșuri, fără înălțimi sau depresiuni.

Din acest punct de vedere, putem atinge și menține starea de fericire atâta vreme cât ne cunoaștem Resursele Interioare iar acestea sunt într-o stare de armonie și echilibru.

În această emisiune descriu pe larg aceste concepte și explic ce avem de făcut pentru a ne identifica și utiliza resursele și a atinge astfel fericirea prin resurse proprii.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=2LPs-iGlD9U”]

[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Aflu Mai Multe!” heading=”Ți-a Plăcut Acest Articol? Vrei Mai Mult? Abonează-te!”]

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

2023-07-21T16:21:06+02:00 2 aprilie 2016|

2 Comentarii

  1. […] fie mic. Un mic pas pe care îl poți face, o mică acțiune pe care o poți realiza pentru a aduce fericirea, ție și celorlalți. Apoi, construiește ușor ușor de acolo. Nu e greu, ci mai degrabă plăcut […]

  2. […] continuă atenție și concentrare. Unul dintre cei care a decis că mai degrabă își creează fericirea decât să o caute sau să spere visător că i se va întâmpla, așa… „de la […]

Lasa un comentariu

test