AutoVindecarea – Învață, Crește, Dăruiește cu Eugen Popa – Partea II

In ediţia de marţi a emisiunii Învaţă, Creşte, Dăruieşte am continuat seria de tehnici aplicate pentru Autovindecare.

Înainte de a trece la prezentarea tehnicilor vreau să lămurim un subiect foarte de succes în zona de dezvoltare personală: NLP.

Ce este NLP-ul?

NLP ( programare neuro-lingvistică) este un sistem de idei, concepte, tehnici creat în anii ’70 în principal de Richard Bandler şi John Grinder. Sunt puţini oameni care ştiu însă că acest sistem are la bază multe metode folosite deja în hipnoză, psihanaliză, psihoterapie şi alte ramuri ale psihologiei. Existenţa unui sistem care a adunat printre cele mai bune concepte si practici de dezvoltare personală şi profesională este foarte utilă, însă cred că e important să fim conştienţi că foarte puţine tehnici aparţin de fapt NLP-ul, majoritatea fiind împrumutate / copiate :).

Am vrut să fac această menţiune pentru că îmi doresc ca oamenii care aleg să meargă fie la cursuri de NLP, de hipnoză sau orice alte tehnici, să înţeleagă ce are la bază de fapt fiecare dintre aceste concepte. Pentru că şi NLP-ul are câteva tehnici proprii, vom vorbi în continuare despre una dintre cele mai eficiente.

AutoVindecare

Tehnica Swish

Tehnica Swish te ajută să înlocuieşti o stare sau un comportament cu una noua şi este una dintre puţinele tehnici 100% NLP-iste.

Tehnica este foarte simplă şi o poţi aplica cu succes dacă urmezi paşii:

1. Gândeşte-te la comportamentul tău tipic, la o reacţie emoţională într-o situaţie cu care te confrunţi şi ai vrea să o înlocuieşti ( de ex: modul în care reacţionezi când te enervezi sau poate vrei să te laşi de fumat)

2. Imaginează-ţi acum o astfel de scenă în care tu reacţionezi astfel. Cum apare scena în mintea ta? Notează-ţi răspunsurile la întrebările următoare:

Este mai degrabă un film sau o poză?

Unde este secvenţa localizată? În faţă, în spate, în stânga sau în dreapta?

Care este dimensiunea ei?

Cum te vezi pe tine? Eşti înăuntru poveştii sau priveşti din afara ei?

Imaginea este color sau alb negru?

Eşti singur sau apar şi alte persoane în scenă?

3. Acum vreau să te gândeşti cum ai vrea să fii în această situaţie. Imaginează-ţi starea ta emoțională, cum te simţi, ce gândeşti, cum te manifeşti. Pune-ţi iar toate întrebările de la punctul 2 şi notează răspunsurile.

4. Ai ajuns la două secvenţe: situaţia pe care nu o mai vrei şi cea pe care o vrei. Acum vreau să iei secvenţa pe care o vrei şi să îţi imaginezi cum o pui peste cea nedorită, cureţi mintea şi vezi rezultatul. Aici sunt mai multe variante de suprapunere/ştergere/pulverizare a imaginii pe care nu o mai vrei, te poţi juca cu imaginaţia pentru a da putere momentului.

Repetă acest joc de imaginaţie de două, trei ori.

P.S. Urmăreşte emisiunea dacă vrei să urmezi împreună cu mine paşii acestei tehnici. De asemenea, pentru a-ţi fi mai uşor, o să găseşti şi un exemplu despre cum poţi integra tehnica într-o situaţie clară 🙂

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sănătatea este o stare de armonie şi echilibru interior. Aşadar absenţa bolii nu te face neapărat un om sănătos. Tehnicile de autovindecare sunt pentru toţi cei care vor să îşi folosească toate resursele fantastice din interior, care vor mai mult bine, mai mult echilibru şi linişte interioară.

Am strâns cele mai bune tehnici într-un seminar intensiv de Autovindecare la care te invit pe 19 Noiembrie pentru a descoperi cum poţi te priveşti la nivel holistic şi să obţii o viaţă sănătoasă pe toate planurile. Te poţi înscrie AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-15T20:29:23+02:00 27 octombrie 2016|
test