AutoVindecarea – Învață, Crește, Dăruiește cu Eugen Popa

Este deja relativ bine cunoscut faptul că atât timp cât sistemul nervos este relaxat, organismul are puterea de a se autovindeca. Organismul este echipat cu mecanismele necesare pentru a se vindeca singur, ceea ce este nevoie să facem este să învăţăm să lucrăm cu mintea pentru a putea ghida acest proces, indiferent de nivelul la care se produce: fizic, emoţional, mental sau spiritual. Este nevoie să lucrăm cu gândurile, sentimentele şi credinţele noastre.

Autovindecarea a fost întotdeauna un subiect controversat, în SUA de exemplu mult timp a fost interzis să declari că poţi să ajuţi la vindecarea unor boli necruţătoare. Sistemul medical a respins mult timp această idee de vindecare prin propria putere.

De cele mai multe ori când oamenii aud de cuvântul „vindecare” se gândesc că doar anumiţi oameni au această capacitate de a învinge boala, fie că sunt medici fie că au alte metode mai puţin ştiinţifice. Ei bine, susţin că fiecare dintre noi putem să ne vindecăm pe noi sau putem să lucrăm cu cei din jur pentru a-i ajuta.

Putem să ne gândim la autovindecare pentru orice fel de problemă avem, fie că este la nivel fizic, emoţional, mental şi chiar spirituală. Trebuie să vedem autovindecarea pentru orice fel de situaţie neplăcută din viaţă, de la probleme mai mici şi situaţii zilnice până la evenimente cu impact major.

Autovindecarea

Una din tehnicile prin care poţi să începi să lucrezi zi de zi cu tine este ascultarea dialogului interior, să dai atenţie gândurilor şi cuvintelor care îţi vin involuntar în minte. Când noi vorbim, o parte din comunicarea noastră este inconştientă. Cunoaştem cu toţii sintagma „vorbeşte gura fără mine”. Putem să traducem această sintagmă ca o informaţie pe care o primim de la subconştient. Dacă te opreşti şo asculţi mesajul care ţi se transmite îţi va fi mult mai uşor să înţelegi ce se întâmplă în interiorul tău şi ce îţi determină starea pe care o ai.

NLP-ul este o sursă importantă de tehnici care te pot ajuta să înţelegi ce se întâmplă în mintea ta şi să lucrezi singur cu tine într-un timp scurt şi eficient. Sunt oameni care cred că procesul de autovindecare este de lungă durată, că ai nevoie de ani de zile să îţi vindeci singur o suferinţă. Ei bine, în acest proces este importantă credinţa ta şi ceea ce proiectezi încă de la început. Cât crezi tu că va dura vindecarea atât timp se va desfăşura procesul.

Există o tehnică foarte aparte pe care am învăţat-o de curând şi care este integrată în seminarul de Autovindecare. Se numeşte tehnica Flash şi se foloseşte de mişcarea ochilor, de accesarea unor puncte vizuale şi de memorie. Ea presupune reconstruirea în mintea noastră a unor elemente din evenimentele din trecut care au determinat situaţia din prezent.

Aşa cum te-am obişnuit, îţi propun un exerciţiu pe care îl poţi încerca chiar acum, indiferent dacă eşti acasă sau la birou. Vreau să te uiţi pe geam la maşinile care trec şi alege o culoare care reprezintă emoţii, gânduri pozitive pentru tine. Alege apoi o culoare care să reprezinte pentru tine emoţiile negative. Te rog să alegi două culori diferite care să fie valabile pentru maşini 🙂 Acum vreau să te uiţi şi să îţi fixezi atenţia pe maşinile care au culoarea stării pozitive.

Vreau să le vezi doar pe acelea, să te concentrezi pe ele şi să ignori celelalte maşini. Scopul acestui exerciţiu este foarte simplu: atunci când reuşeşti să te concentrezi cât mai mult doar pe o anumită culoare o să vezi cum o să îţi apară tot mai multe maşini de această culoare. Întotdeauna vei avea parte de ceea ce cauţi, mintea o să vadă ceea ce îţi propui să vadă.

Autovindecarea este un proces în care atenţia şi concentrarea noastră este pe Pozitiv şi presupune pe scurt să îţi controlezi gândurile, emoţiile şi sentimentele. Există foarte multe tehnici de a lucra cu mintea noastră zi de zi sau în momente cheie pentru a reuşi să ne rezolvăm singuri problemele pe care le avem.

Am strâns cele mai bune tehnici într-un seminar intensiv de Autovindecare la care te invit pe 19 Noiembrie pentru a descoperi cum poţi te priveşti la nivel holistic şi să obţii o viaţă sănătoasă pe toate planurile. Te poţi înscrie AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-15T20:36:16+02:00 13 octombrie 2016|

2 Comentarii

  1. […] te vor ajuta să te reconstruieşti folosindu-te de puterea imaginaţiei. Puterea imaginaţiei este vindecătoare. Cu aceste tehnici şi folosindu-te de imaginaţie vei putea să schimbi diferite stări sau […]

  2. […] se hotărăşte să încerce şi pleacă în căutarea acestui om. Pentru vindecare, omul din peşteră foloseşte un mesaj specific de inducţie hipnotică şi apoi sugestionarea […]

Lasa un comentariu

test