Sănătatea înseamnă echilibru interior şi armonie. În ediţia de marţi a emisiunii Învaţă, Creşte, Dăruieşte am continuat seria de tehnici şi metode pentru Autovindecare.
Când ne gândim la problemele cu care ne confruntăm zi de zi, le putem grupa pe mai multe planuri: fizice, emoționale, mentale, psihice sau sufleteşti.
Atunci când vorbim despre Autovindecare trebuie sa avem în vedere două direcţii: cum putem prevenii şi cum putem repara problemele de orice natură pe care le avem.
Pentru sănătatea fizică există o multitudine de tehnici şi metode, multe dintre ele fiind foarte rapide şi eficiente pe care le poţi introduce cu uşurinţă în obiceiurile tale zilnice. Eu de exemplu îmi încep fiecare dimineaţa cu un pahar de apă caldă combinată cu jumătate de lime, pe stomacul gol. Este o metodă simplă de curăţare şi energizare a stomacului. Poţi alege în mod evident orice alt stimulent pentru organismul tău.
La nivel emoţional, de cele mai multe ori orice dezechilibru apare în urma gândirii negative şi credinţelor pe care le avem despre propria persoană. Atitudinea este cheia, cel mai important element pe care il poţi folosi pentru o sănătate emoţională echilibrată.
Există două categorii de oameni: pesimiştii, cei care reuşesc să găsească dificultăţi în orice situaţie, şi optimiştii, cei care văd soluţii indiferent de problemele apărute. Pesimiştii percep de cele mai multe ori problemele ca fiind permanente, constante, indiferent de dimensiunea sau importanţa situaţiilor în viaţa lor. Optimistul în schimb vede indiferent de situaţie şi finalul problemei, trăind cu mai puţină intensitate ceea ce i se întâmplă negativ în viaţă.
As vrea să reţii un cuvând foarte important, care te poate ajuta să-ţi schimbi percepţia asupra situaţiilor pe care le vezi problematice în viaţa ta. Cuvântul este „ÎNCĂ”. Există o singură constantă în Univers, aceasta fiind timpul. Asta înseamnă că oricât de dificilă ar fi o problemă, la un moment dat o să treacă. Încearcă să înlocuieşti „Am o problemă” cu „Încă nu sunt acolo unde vreau să fiu”, „Încă nu am găsit soluţia” şi vezi diferenţa pe care o faci în dialogul tău interior.
Aşadar Atitudinea este cel mai important factor în însănătoşirea şi menţinea unei sănătăţi mentale şi emoţionale. Modul în care alegi să vezi problemele îţi poate schimba radical viaţa.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sănătatea este o stare de armonie şi echilibru interior. Aşadar absenţa bolii nu te face neapărat un om sănătos. Tehnicile de autovindecare sunt pentru toţi cei care vor să îşi folosească toate resursele fantastice din interior, care vor mai mult bine, mai mult echilibru şi linişte interioară.
Totul despre Autovindecare
Am strâns cele mai bune tehnici într-un seminar intensiv de Autovindecare la care te invit pe 19 Noiembrie pentru a descoperi cum poţi te priveşti la nivel holistic şi să obţii o viaţă sănătoasă pe toate planurile. Te poţi înscrie AICI.
Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!
PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!
[…] Se poate rezuma la diferenţe în atitudinea parentală. În special să fii o ‘mamă intensă’ nu este bine pentru tine. În studiul lor făcute pe 181 de mămici de copii sub 5 ani, Rizzo et al. (2012) au descoperit că mamele care au susţinut cel mai aprig ideea că copii sunt sacri şi femeile sunt părinţi mai buni decât taţii, au fost mai predipuse la a fi depresive şi au simţit mai puţină satisfacţie în viaţă. Da, îngrijeşte-ţi copilul, dar nu-ţi sacrifica propria sănătate mentală. […]
[…] Adicţia şi dependenţa sunt termeni similari şi reprezintă comportamentul rezultat atunci când o persoană consumă o substanţă (nicotină, alcool, cocaină etc.) sau se angajează într-o activitate (mâncat excesiv,jocuri de noroc, jocuri pe internet) care este plăcută, dar actul în sine afectează sănătatea fizică şi emoţională. […]
[…] cu care oamenii se confruntă în zilele noastre şi care atrag după ele o serie de probleme de sănătate – mâncatul excesiv şi tulburările de […]
[…] pasiunea ei pentru mișcare și sănătate, s-a îndreptat către alte sporturi și a ales atletismul unde a început să doboare record după […]
[…] încete și care nu rezolvă complet fumatul, dar care pot contribui la o viață mai bună, mai sănătoasă, pentru ei și cei din jurul […]
[…] mai bine, mai sănătos și mai curat. Să luăm următorul exemplu: tocmai ai terminat o masă sănătoasă, bogată în fibre și nutrienți și te simți plin atât fizic cât și emoțional și […]