Tehnici Hipnotice – Interviu cu Bob Burns (partea 1)

Asociația Română de Hipnoză continuă seria evenimentelor în premieră în România cu un workshop special de Tehnici Hipnotice susținut Bob Burns, unul dintre cei mai mari hipnotiști din lume, în weekend-ul 23-24 Septembrie.

Bob Burn și-a început cariera în urmă cu 44 de ani, cu hipnoza de scenă. Deja student la psihologie, Bob s-a specializat apoi în hipnoterapie, CBT (terapie cognitiv comportamentală), NLP, Terapia Părților, Hipno-Analiză, EDMR (desensibilizarea și reprocesarea mișcării ochilor). De-a lungul carierei sate a lucrat cu mii de oameni, de la campioni mondiali la doctori, politicieni, oameni din toate categoriile sociale.

În 2013 a creat Tehnica Lebăda, devenită una dintre cele mai de succes tehnici de comunicarea cu Subconștientul prin semnale ideomotorii. În scurt timp, Lebăda lui Bob Burns a devenit celebră la nivel mondial, fiind folosită de terapeuți și hipnoterapeuți din peste 65 de țări.

Deși hipnoterapeut cu normă întreagă, Bob Burns este unul dintre cei mai solicitați hipnostiști de către televiziunile din Marea Britanie. Este omul care i-a pregătit ani la rând show-urile celebrului mentalist Derren Brown, și colaborează în acest moment cu cele mai cunoscute emisiuni TV în care se folosește hipnoza, magia și mentalismul.

Înainte de venirea sa în România, am făcut un interviu special cu Bob Burns, în care acesta povestește prima lui întâlnire cu hipnoza, vorbește despre tehnicile unice pe care le-a creat în urma experiențelor sale și ne dezvăluie detalii despre cele 2 zile de curs pe care le-a pregătit.

Prima parte a interviului o poți urmări mai jos.

Eugen Popa: Bună ziua, mă numesc Eugen Popa și astăzi îl am alături de mine pe Bob Burns, unul dintre cei mai renumiți hipnoterapeuți, hipnotiști din Marea Britanie și de fapt la nivel mondial.Chiar dacă în România la ora actuală Bob Burns nu este o persoană foarte cunoscută el are de fapt vechi ștate de plată în lumea hipnozei. Este unul din cei mai cunoscuți și renumiți, cum spuneam, hipnotiști și, după cum o să vedeți în acest interviu, are foarte, foarte multe lucruri de spus in domeniul hipnozei și hipnoterapiei și nu numai.

Bob, îţi mulţumesc foarte mult pentru că ai acceptat invitaţia noastră de a veni în România și de asemenea pentru că ne acorzi șansa acestui interviu. Îţi mulţumesc tare mult!

Bob Burns: Bună Eugen, ce mai faci?

Eugen Popa:Sunt foarte bine şi foarte entuziasmat pentru că ştiu că o să avem foarte multe subiecte de acoperit în acest interviu,

Hai să începem cu …O să facem acest workshop cu tine, de fapt tu vei susţine acest workshop îţi vei oferi cunoştinţele, expertiză şi priceperea în România, în Septembrie 2017. 23-24 Septembrie. De abia îl aştept pentru că ştiu că o să fie extraordinar. Oferă te rog o scurtă introducere publicului din România, pentru că eu te cunosc, dar oamenii de aici nu ştiu prea multe lucruri despre tine. Aşadar, cine este Bob Burns? Cu ce te-ai ocupat în ultimii 70 de ani din viaţă?

Bob Burns: Dacă vorbim despre mine ca şi hipnotist, de fapt am hipnotizat prima persoană în 1973, Eugen. Acum mult timp în urmă.

Eugen Popa: Înainte ca eu să mă fi născut!

Bob Burns: Cu siguranţă! Eram muzician, cântam într-o trupă r’n’b. Cântam blues, soul, motown. Într-o zi, toboşarul, care era și managerul, ne-a spus: „Nu vă uitaţi în ochii lui, este un hipnotist” S-a uitat în ochii mei, i-am spus să doarmă şi i-am prins capul la timp, înainte să cadă la pământ. Iar cei din trupă erau cu adevărat îngrijoraţi pentru că n-au ştiut niciodată că sunt hipnotist.
Și ghici ce, nici eu n-am ştiut-o!

Acest lucru a fost destul de îngrijorător pentru mine. Aşa că am început de acolo, deja studiam psihologia. M-am axat mult pe hipnoză şi de atunci, nu m-am mai oprit niciodată. Am lucrat cu hipnoza de scenă peste tot în Europa. Obișnuiam să mă distrez făcând hipnoză de stradă, încă mai fac un pic. După cum bine ştii, predau hipnoza, susţin workshop-uri peste tot în lume.Oamenii vin şi aici la mine, în mica mea cameră din Montrose, Scoţia.

Cred că sunt singurul terapeut pe care-l ştiu care predă live în camera de terapie. Oamenii ajung aici, se deschide uşa și nu avem habar cine va intra. Aşa că au ocazia de a mă vedea cu clienţii, reușesc să observe și partea medicală (sper)și au ocazia de a vedea cum eșuez, asta-i important

Pentru că ştiu în mod cert ce se întâmplă atunci când magia nu funcţionează, cum s-ar spune. Deși fac toate aceste lucruri la training-uri trebuie să menţionez faptul că sunt un terapeut cu program full time. De luni până vineri. Fac asta de peste 40 de ani așa că am ajuns să mă pricep.

Eugen Popa: Da, cu siguranţă! Urma să fie următoarea mea întrebare: De cât timp ești hipnotist şi dacă mai faci și altceva, pe lângă hipnoză?

Bob Burns: Ei bine, sunt terapeut full time – aceasta a fost activitatea principală încă de la sfârşitul anilor 1980, cred. Am petrecut mult timp făcând asta, dar am lucrat și încă mai lucrez ca magician profesionist de mulţi, mulţi ani. Sunt aproape un mentalist profesionist. Așa că mă concentrez mult și pe acea zonă.

De asemenea lucrez destul de mult şi pentru televiziune,nsunt tipul pe care nimeni nu-l cunoaște, tipul care intră pe uşa din spate și ia banii.
Hipnotizez oamenii şi îi predau apoi unor tipi precum Darren Browns care fac ca magia să aibă loc.

De exemplu, am făcut acel program din Marea Britanie de acum 2 ani, numit „Back in the Room”.Nu știu dacă l-ai văzut, a fost difuzat în toată lumea dar nimeni n-a ştiut cine i-a hipnotizat pe acei oameni.Eu am fost omul din spatele culiselor care a făcut acest lucru.

„We the Jury”, a fost un alt program desfăşurat cu câţiva mai înainte

Chiar anul trecut am lucrat la un show numit „Hypnotizing Celebrities” care urmează a fi lansat cât de curând

Jobul meu este să-i hipnotizez, să fac toată treaba, apoi să îi pasez unui hipnotist mai tânăr şi mai atrăgător. Iar el se alege cu tot creditul

Eugen Popa: Este greu să găseşti pe cineva mai atrăgător decât tine, Bob

Bob Burns: Nu e deloc corect!

Eugen Popa:Așa e!

Tehnici Hipnotice - Bob Burns

Asociația Română de Hipnoză îl aduce pentru prima dată ân România pe Bob Burns în perioada 23-24 Septembrie. Vor fi două zile în care să te aștepți la un training diferit cu un trainer original, plin de energie și simț al umorului.
Pe lângă Tehnica Lebăda și Protocolul Zidul, în cele două zile de Tehnici Hipnotice, Bob Burns ți-a pregătit și:
  • cum să transformi ședințele de terapie în Magia Vindecării
  • programul de Succes al lui Bob Burns pentru renunțarea la fumat
  • tehnici pentru Hipnoza de Grup
Te poți înscrie la cursul Tehnici Hipnotice dând click pe link-ul de AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale și apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-10T22:23:09+02:00 7 august 2017|

5 Comentarii

  1. […] și experimentali cu diferite tipuri de durere au obținut substanțial ameliorarea durerii din tehnicile hipnotice. Astfel, este posibil ca hipnoza să fie eficientă pentru majoritatea persoanelor care suferă de […]

  2. […] orice ședință de terapie, chiar și cu cel mai dificil client, printr-un protocol unic creat de Bob Burns după 40 de ani de experiență ca terapeut ► Învață cum să transformi ședințele de terapie […]

  3. […] folosită la doar 4 ani de la apariție în peste 75 de țări. Succesul tehnicii l-a determinat pe Bob Burns să  pregătească  o Lebăda 2, tehnică care va completa și continua Lebăda […]

  4. […] Înainte de venirea sa în România, am făcut un interviu special cu Bob Burns, în care acesta povestește prima lui întâlnire cu hipnoza, vorbește despre tehnici hipnotice, unice pe care le-a creat în urma experiențelor sale și ne dezvăluie detalii despre cele 2 zile de curs pe care le-a pregătit. Prima parte a interviului o poți urmări AICI. […]

  5. […] 29. În 1967, un dentist, Dr. Raymond Abrezol, a ghidat echipa de ski suedeză pentru a obţine medaliile olimpice, folosind tehnici hipnotice. […]

Lasa un comentariu

test