Tehnici Hipnotice – Interviu cu Bob Burns (partea 2)

Asociația Română de Hipnoză îl aduce în premieră în România pe Bob Burns, unul dintre cei mai mari hipnotiști din lume, în weekend-ul 23-24 Septembrie.

Înainte de venirea sa în România, am făcut un interviu special cu Bob Burns, în care acesta povestește prima lui întâlnire cu hipnoza, vorbește despre tehnici hipnotice, unice pe care le-a creat în urma experiențelor sale și ne dezvăluie detalii despre cele 2 zile de curs pe care le-a pregătit. Prima parte a interviului o poți urmări AICI.

În a doua parte a interviului vorbim despre temerile pe care oamenii le au în legătură cu hipnoza, despre hipnoza de scenă și spectacolele TV de hipnoză (cum ar fi cele susținute de Derren Brown). Bob ne dezvăluie că el este cel care pregătește publicul pe care îl vedem în spectacolele de hipnoză de la TV și ne spunce câteva dintre secretele din spatele camerei.

Evident, vorbim și despre Tehnica Lebăda dar și despre cursul pe care urmează să-l susțină în București. Detalii AICI.

Eugen Popa: Deci ai lucrat cu Derren Brown, ai zis?

Bob Burns: Da, cu tipi precum Darren, Stuart McLeod.

Eugen Popa: Știi, este foarte interesant că menționezi asta pentru că oamenii urmăresc asemenea show-uri TV și îl urmăresc pe Darren Brown, e foarte cunoscut aici și este important să menționezi acest lucru pentru că mulți oameni atunci când vin la o ședință de terapie spun: „Nu o sa ma faci să ciripesc ca un pui sau ceva, nu?” pentru că se gândesc că ceea ce apare pe ecrane, la tv, este acel tip care merge pe scenă și care își face numărul acolo, oricare ar fi el, live în platou.Oamenii cred că atunci este prima dată când acea persoană a intrat în transă.

Vrei să spui că nu așa stau lucrurile, nu?

Bob Burns: Poate să fie și așa, desigur, știi asta, sunt oameni la care putem merge și cărora le putem spune: dormi și oricât ar fi de ciudat ar părea, ei vor intra în transă. Dar în marea majoritatea a situațiilor avem de-a face cu o reinducție. Ei au fost deja hipnotizați și îi ducem doar înapoi.

Eugen Popa: Adică au fost pregătiți înainte de începerea show-ului, nu?

Bob Burns: Mereu, da.

Eugen Popa: Iar tu ești tipul din spatele scenelor?

Bob Burns: Sunt omul care petrece săptămâni punându-i la perete și repetându-le: dormi, dormi, dormi, dormi… Urmând ca mai apoi să îi predau. Iau banii și fug.

Eugen Popa: Daaa, asta e bine! Și lasă-i pe ei să plătească facturile.

Bob Burns: Da, desigur!

Eugen Popa: Bob, mulțumesc tare mult, e minunat să avem atâta context și, trebuie să o spun din nou, sunt foarte entuziasmat că vei veni în România și vei împărtăși cu noi abilitățile și cunoștințele tale

Este grozav!

Permite-mi te rog să te întreb, oamenii sunt interesați. De ce să merg la un workshop cu Bob Burns? Gândește-te ca și cum ceea ce ne-ai spus până acum despre activitate ta nu ar fi un motiv suficient de convingător pentru ca oamenii să vină la workshop.

La ce să se aștepte de la un workshop cu Bob Burns?

Tehnici Hipnotice - Bob Burns

Bob Burns: Desigur. În primul rând orice hipnotist bun este un hipnotist bun. Pot lucra, pot lucra bine. Mulți dintre ei îmi sunt prieteni și sunt sigur că o să fie printre ei hipnotiști mai buni decât mine.

Nu am nicio problemă cu asta, ego-ul meu a fost bine  periat de-a lungul anilor. Mă specializez în câteva nișe în care am lucrat timp de mulți aniEști la curent probabil, la fel cum unele persoane din România poate știu că fac un protocol care se numește Lebăda. Persoanele care vor veni la workshop vor fi certificate la final. Dar regula e că nu le voi acorda nimic dacă nu sunt suficient de buni. Voi sta o zi în plus dacă vor dori dar trebuie să mă convingă că sunt suficient de buni ca să le pot acorda certificatul.Pentru că asta înseamnă că vor fi profesioniști în tehnica Lebăda, vor fi certificați.

Îi vor ghida pe oameni prin tot protocolul Lebăda, prin tot ceea ce trebuie să știe. Poate că am menționat mai devreme, doar ce am terminat filmările la Swan 2 săptămâna trecută.

Eugen Popa: Serios?Te-am urmărit folosind tehnica Lebăda și i-am văzut și pe alți oameni care o practicau și e pur și simplu uluitor. Lebăda 2, nu știu ce altceva poți adăuga la Lebăda… După ce am văzut deja în video-ul pe care l-ai publicat cu Lebăda 1.

Adică, ce altceva poți să faci?

Bob Burns: Nu ar fi minunat, Eugen, dacă ai putea să intri într-o cameră, să vorbești cu cineva subconștient? Ok, să iți obții mici răspunsuri ideomotorii dacă vrei, dar după un timp să îl faci să se întoarcă și să spună: „Eugen, hai să îți spun, problema e în principiu asta: Eddie nu vrea să se lase de fumat, nu e chiar vina mea, dar se întâmplă dintr-un motiv, uite care sunt motivele…”

Am dezbătut cu subconștientul lui. Și apoi devine…știi e o expresie, nimeni nu zice că nu poți să te distrezi în camera de terapie. Asta scoate la iveală și Lebăda, te poți simți super..

Eugen Popa: Da, cu certitudine!

Bob Burns: Lebăda în sine, acel mic DVD pe care l-am conceput, se vinde în prezent în peste 75 de țări. Deci este folosit de mii de terapeuți.

Eugen Popa: Da, și în România!

Bob Burns: De îndată ce începem prima zi, de cum ne spunem bună dimineața, încep direct cu tehnica Lebăda.

Oamenii vor crede la început că sunt nebun. Să sperăm că mă vor iubi după 30 de minute, vom vedea. Dar job-ul meu e să îi fac pe ei să folosească tehnica foarte, foarte repede.

Te poți înscrie la cursul Tehnici Hipnotice dând click pe link-ul de AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale și apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-10T21:52:58+02:00 14 august 2017|

Lasa un comentariu

test