Inducția Instantă – Hipnoza Instantă

Inducția Instantă este una dintre cele mai spectaculoase și în același timp eficiente tehnici de inducție hipnotică!

În hipnoză întâlnim și folosim foarte multe tehnici care ne permit să aducem clientul într-o stare de transă. Aceste tehnici poartă numele de Inducții iar scopul lor este foarte simplu, acela de a deschide poarta către nivelul Subconștient a minții umane!

Inducțiile hipnotice sunt de mai multe feluri: prin relaxare, directive, non-directive, clasice, moderne, rapide, directe, indirecte sau instante.

Scopul oricărei inducții este acela de a-l aduce pe client/subiect într-o stare potrivită de transă hipnotică care ne permite apoi să îl ajutăm să obțină ceea ce își dorește, fie că este vorba de terapie, dezvoltare personală sau spectacol.

Oricare ar fi tipul de inducție folosită, aceasta se realizează doar cu acordul clientului, care se lasă astfel condus în starea de transă hipnotică.

Dintre toate tipurile de inducție hipnotică, inducția instantă este cea mai rapidă și cea mai spectaculoasă.
Exact așa cum îi spune și numele, această inducție generează transa dorită instant, într-o fracțiune de secundă!

Cum funcționează Inducția Instantă?

Inductia Instantă

Acest tip de inducție hipnotică se bazează pe surprinderea minții conștiente care, „luată pe nepregătite” nu are timp să judece și să analizeze sugestiile primite și atunci comanda dată de către hipnotist este preluată automat de Mintea Subconștientă.

Acest lucru se realizează printr-un mic șoc al sistemului nervos care apare în urma unui gest foarte scurt și intens și a unei comenzi vocale puternice și convingătoare.

De cele mai multe ori, comanda vocală este „Dormi” sau „Somn” și se adresează minții conștiente! Dacă i-am spune cuiva din senin acest lucru poate ne-ar râde în față dar, atunci când această comandă se realizează împreună cu scurt-circuitarea sistemului nervos, ea capătă automat o cu totul altă putere!

Când folosim Inducția Instantă

Această tehnică hipnotică este recomandată mai ales în cazul persoanelor analitice sau care, deși și-au dat acordul de a fi hipnotizate, au totuși o oarecare reticență sau reținere.

Inducția Instantă poate fi folosită cu foarte mare succes în tandem cu alte tehnici de inducție hipnotică sau de aprofundare a stării de transă hipnotică. Un specialist care cunoaște și stăpânește foarte bine tehnicile hipnotice, poate combina și îmbina foarte ușor această tehnică cu multe altele și poate chiar crea noi tehnici de inducție instantă, atâta vreme cât cunoaște principiile de bază care o fac să funcționeze.

Odată ce cunoști aceste principii de bază, aceste Legi ale Mentalului, poți să creezi foarte ușor propriile tale tehnici care vor genera rezultate foarte rapide și profunde.

Inducțiile Instante se folosesc de asemenea în situații de urgență, de criză, atunci când este important să ajutăm pe cineva rapid și profund. În aceste cazuri, această tehnică are un efect formidabil cu rezultate imediate.

De asemenea, datorită faptului că poate lua forme spectaculoase, această tehnică este foarte des utilizată în hipnoza de scenă, însă nu la începutul spectacolului ci după ce acesta a început deja, pentru a evita astfel eventuale „poticneli.

Când NU folosim Inducția Instantă?

Înainte de a folosi acest gen de inducții, este foarte important să ne asigurăm că persoana cu care dorim să o folosim nu are nici o problemă la nivelul brațului, mâinii, umărului sau gâtului.

Dacă există astfel de probleme, atunci această inducție NU se realizează. În aceste cazuri recomandăm Inducția Elman care deși nu este o tehnică instantă, este totuși extrem de rapidă și care are o rată de succes de peste 80%!!

Cum arată o Inducție Instantă?

În video de mai jos, poți să vezi o demonstrație pe care am realizat-o în cadrul Trainingului Profesional de Hipnoză pe care îl realizăm periodic în România!

După cum vei vedea reacția este una instantă, atât din partea celei cu care am lucrat, cât și din partea celorlalți participanți la Training.
Efectul este unul imediat și unul foarte plăcut în același timp.

Inducțiile Instante sunt foarte ușor de învățat și la îndemâna oricui.
Acest tip de inducții hipnotice sunt predate în cadrul Trainingului Profesional de Hipnoză care conține un număr impresionant de tehnici, atât de inducție hipnotică cât și de terapie, dezvoltare personală, sau autohipnoză.

Dacă vrei să înveți să faci și tu Inducții Instante participă la Trainingul Profesional de Hipnoză și învață atât tehnicile cât și principiile pe care acestea se bazează!

Click AICI pentru mai multe informații!

2023-07-15T17:36:29+02:00 2 martie 2017|

Lasa un comentariu

test