Ce Este Intuiția?

Intuiția este parte din noi toți. Ne folosim de ea conștient sau inconștient și se află de foarte multe ori la baza deciziilor pe care le luăm.

Fie că o numeşti ‘sentimentul intuiţiei’, ‘vocea interioară’ sau ‘al şaselea simţ’, intuiţia poate juca un rol important în procesul de luare a deciziilor.

Există cursuri și metode care ne ajută să dezvoltăm intuția. Această calitate pe care o avem cu toții poate fi cu adevărat amplificată prin Puterea Minții, folosind tehnici de comunicare cu Mintea Subconștientă. Pentru asta poți folosi Tehnica Resurselor sau Tehnica Centrum sau Autohipnoza!
Într-o măsură mai mică sau mai mare, suntem mereu într-o transă, într-o stare de hipnoză și ne putem folosi de acest lucru pentru a ne antrena și dezvolta intuiția și alte calități ale minții umane.

Intuitia

Dar acest lucru nu mai poate fi privit ca pe ceva din domeniul fanteziei, sau psihopupu cum îmi place mie să îl numesc pentru că mai nou, intuiția poate fi măsurată și calculată.

Pentru prima oară, oamenii de știință au conceput o tehnică pentru măsurarea intuiţiei. Desigur, este departe de a fi perfectă dar este un prim pas și, știi cum se spune, cea mai epică și lungă călătorie începe cu primul pas.
Folosind această metodă au ajuns la concluzia că oamenii îşi pot folosi intuiţia pentru a lua decizii mai rapide, mai exacte şi mai încrezătoare, conform descoperirilor publicate în Iulie în revista Psychological Science.

Studiul arată că intuiţia există cu adevărat şi că ea poate fi masurată, a spus Joel Pearson, profesor de psihologie asociat al Universităţii New South Wales în Australia şi autorul principal al studiului.

Intuiţia este un subiect la modă în psihologie în zilele noastre şi, în general, se referă la un proces al creierului care le oferă oamenilor abilitatea de a lua decizii fără a folosi raţionamentul analitic.
În ciuda acceptării pe scară largă a acestei idei, de către psihologi şi oameni, oamenilor de ştiinţă le-a lipsit un test de încredere pentru a colecta date obiective despre intuiţie şi chiar să-i demonstreze existenţa.

Studiile anterioare nu au măsurat de fapt intuiţia pentru că cercetătorii nu au ştiut cum exact s-o cuantifice, a spus Pearson. În schimb, aceste studii s-au bazat pe informaţii din chestionare care au solicitat oamenilor să spună cum se simt în timp ce iau decizii, care este mai mult o părere a oamenilor despre intuiţia lor, decât o cuantificare a ei, a spus Pearson.

Totuşi, în noul studiu, Pearson şi colegii săi au propus o serie de experimente pentru a determina dacă oamenii îşi foloseau intuiţia pentru a ajuta la ghidarea luării deciziei sau a judecăţii. Cercetătorii au definit intuiţia ca fiind influenţa ‘informaţiei emoţionale neconştientizată’ venită din corp sau creier, cum ar fi un instinct sau o senzaţie.

Măsurăm intuiţia

În experimente, cercetătorii au arătat unor grupuri de aproximativ 20 de studenţi imagini alb-negru ale unor puncte ce se mişcă în jurul unei jumătăţi de ecran de computer. Cercetătorii i-au rugat pe studenţi să decidă dacă punctele se mişcau în general spre stânga sau spre dreapta. Imediat ce luau o decizie participanţii vedeau, pe cealaltă parte a ecranului, un pătrat colorat cu lumină intermitentă.

Uneori însă, cercetătorii au încorporat o imagine în pătratul colorat, cu intenţia de a declanşa un răspuns emoţial al participanţilor. Spre exemplu, fiecare image a avut scopul de a declanşa fie o emoţie pozitivă (un căţeluş sau un bebeluş), fie o emoţie negativă (o armă sau un şarpe). Pe de altă parte, participanţii nu au ştiut că li se afişau acele imagini emoţionale pentru că acestea erau afișate cu o viteză prea mare pentru a fi percepute conştient.

Aceste imagini subliminale aveau ca scop stimularea tipului de informaţie implicată în intuiţie – erau scurte, încărcate emoţional şi percepute la nivel subconştient.
Rezultatele au arătat că, atunci când participanţilor le-au fost afişate imaginile subliminale, aceştia s-au descurcat mai bine în diverse acțiuni cum ar fi: Erau mult mai precişi în determinarea părţii în care se mişcau punctele. Dar de asemenea, au răspuns mai repede şi au declarat că s-au simţit mai încrezători în alegere.

Experimentele au mai sugerat faptul că participanţii au devenit cu timpul, mai buni în a-şi folosi intuiţia, a spus Pearson.
“Totul constă în a învăţa cum să foloseşti informaţia inconştientă, în creier”, a spus el. Aşa cum oamenilor le este mai uşor să ia decizii când aplică logica şi raţionamentul, aşa ar putea deveni mai buni la a avea încredere în intuiţia lor atunci când o folosesc mai des de-a lungul timpului, a dezvăluit studiul.

Intuiţia îi poate ajuta pe oameni să ia decizii mai bune în circumstanţe favorabile, a spus Pearson. Studiul a demonstrat că informaţia percepută subconştient în creier va ajuta la luarea deciziilor dacă acea informaţie deţine o valoare sau o dovadă în plus, dincolo de ceea ce au deja în mintea conştientă, a spus el.

Pe viitor, cercetătorii ar putea concepe o metodă pentru a instrui oamenii să profite de intuiţia lor, iar apoi să-i testeze pentru a vedea dacă intuiţia lor s-a îmbunătăţit odată cu utilizarea şi practicarea ei frecventă, a spus Pearson.

Articol publicat inițial AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-18T13:02:21+02:00 13 iunie 2016|

1 Comentariu

  1. […] epoca tehnologiei, rațiunea pare să ne conducă viața, așa că intuiția – ceea ce unii numesc instinct, un al șaselea simț, o bănuială sau un feeling – […]

Lasa un comentariu

test