Arta Hipnozei Spirituale

În urmă cu ceva timp, Roy Hunter, unul dintre cei mai renumiți și respectați hipnoterapeuți la nivel mondial m-a invitat să scriu despre experiența mea de cabinet cu arta hipnozei spirituale în cartea pe care avea să o publice în anul 2016 sub titlul de  – The art of Spiritual Hypnosis: Accessing Divine Wisdom.  În paginile cărții am scris despre 10 cazuri din sesiunile spirituale pe care le-am practicat în cabinetul meu.

Această carte a fost scrisă din dragoste și pasiune pentru cunoașterea de sine și cunoașterea lumii, dar mai ales pentru cei care caută un răspuns de la Divinitate sau de la o Putere Superioară.

Toți oamenii, indiferent de credința pe care o au, se roagă sau meditează mai mult sau mai puțin, căutând răspunsuri în interiorul lor sau căutând să se conecteze cu un Sine Superior, Divitate sau entități din Univers. Vreau să menționez încă de la început că acest articol nu are o legătură particulară cu nicio religie sau alegere spirituală, așa că te rog în fiecare moment să te raportezi la propria credință.

Ce crezi despre faptul că hipnoza îți poate oferi posibilitatea de a comunica la un Nivel Superior și de a primi răspunsuri imediat? Cum ar fi să poți cere  înțelepciune divină, conectare divină și apoi să primești răspunsuri imediate pentru a face alegeri care să-ți îmbunătățească viața? Poate îți sună a fantezie, poate prea puțin realist, poate prea bun ca să fie adevărat, sau poate ca un vis devenit realitate. Indiferent de opinia ta, îți recomand să-ți începi căutarea din interior, să cauți răspunsuri în cel mai profund punct al tău. Cartea lui Roy Hunter poate fi  de mare ajutor pe acest drum, ea include sesiunile spirituale ale unor oameni care au cunoscut adevărata cunoaștere. În acest moment cartea nu este publicată în limba română, însă o poți găsi în limba engleză pe Amazon.

Dar ce legătură are Hipnoza cu Spiritualitatea? Hipnoza deschide larg ușa între gândurile noastgre conștiente și emoțiile noastre neconștientizate. Subconștientul este cel mai care ascunde toate emoțiile posibile și toată puterea nemărginită care se ascunde în noi și pe care la nivel conștient nu o putem accesa cu la fel de multă ușurință. Deși nu este acceptat la nivel general, sunt mulți cei care asociază subconștientul cu sufletul tocmai pentru că este locul de unde putem crea și putem obține tot ceea ce ne dorim. Pentru că tot ceea ce ne dorim există deja în noi, însă noi nu suntem încă suficient de conștienți de asta.

Așadar, ce face hipnoza? Hipnoza aprinde lumina în camera întunecată și te ajută să găsești comorile ascunse adânc în interiorul tău. Doar prin cunoașterea și înțelegerea mecanismului sufletului putem  obține echilibrul în ființa noastră. De asemenea, recunoascând sensul și semnificația vieții noastre, ne putem integra cu adevărat în ea, în mod profund și asumat, indiferent de viziunea religioasă, confesională, filosofică, esoterică sau  politică asupra lumii.

„Spiritualitatea este adevărul care vine din interior”. – Markolf Nmzie

În fiecare zi vedem miracole care se petrec în jurul nostru, unii mai multe, alții mai puține. Vedem oameni care se pot lăsa de fumat sau oameni care se eliberează de fricile și obiceiurile distructive care le-au tulburat copilăria și viața de adult chiar zeci de ani. Fie că au reușit să scadă în greutate după ce au suferit de obezitate o viață întreagă sau și-au recăpătat încrederea și stima de sine, toți acești oameni au putut să aducă miracolul în viața lor când au știut unde să caute și să vindece. Hipnoza este o cale prin care oamenii se întorc spre ei înșiși să descopere, transforme sau să vindece.

În acest articol nu intenționez să prezint numeroasele și bine-cunoscutele beneficii ale hipnozei pentru ameliorarea și vindecarea durerilor emoționale, mentale sau fizice. Scopul acestui articol este de a-ți arăta cum hipnoza poate integra armonios aspectele psihologice cu cele spirituale, astfel încât să poți face pace cu trecutul tău, cu oamenii care te-au rănit și cu oamenii care au suferit din cauza ta.

Când îți deschizi mintea într-o stare profund meditativă, ești deschis să primești și să comunici. Și asta este exact ceea ce fac eu cu clienții mei. Eu pur și simplu îi ajut să ajungă la o stare mai înaltă de claritate și deschidere, unde pot percepe cunoașterea din nivele mai înalte ale conștiinței lor. Hipnoterapia spirituală se simte ca un joc cu imaginația ta – atfel încât să te facă să înțelegi profunzimea existenței tale. Hipnoza spirituală este un proces subtil, în care poți primi multe cunoștințe, înțelepciune, îndrumare, sprijin, confort și vindecare din interiorul tău, atingând Nivele Superioare ale Sufletului Tău.

Scopul hipnoterapiei spirituale este de a primi îndrumări mai înalte și de vindecare a energiei prin curățare a tot ceea ce nu ai nevoie la toate nivelurile ființei tale. În acest moment, ești doar conștient de cea mai mică parte a sinelui. Știm cu toții că avem nevoie să ne hrănim nu doar creierul și trupul – cea mai mare parte a ființei noastre este sufletul nostru, sinele înalt, spiritul, conștiința superioară. Legătura noastră cu niveluri superioare începe și se termină în interior. Suntem cu toții capabili să ne conectăm la nivele/dimensiuni mai mari ale ființei noastre. Unii îl numesc super conștient, sine mai înalt, a cincea dimensiune samd.

Acest articol va prezenta unul dintre cazurișe întâlnite în cabinet și pe care le-am prezentat în cartea The art of Spiritual Hypnosis: Accessing Divine Wisdom. 

Povestea Corei

Cora a intrat în cabinetul meu deschisă și hotărâtă să comunice cu Sinele ei Superior. Astfel, am început folosind Inducția Elman, continuând cu procesul de curățare și purificare a sufletului și minții, iar ultima etapă a fost de aducere a Corei în propriul său sanctuar, în fața altarului său spiritual pentru a-și descoperi Sinele Superior și răspunsurile la problemele sale. Și ea poate face acest lucru prin a fi prezentă, atentă și concentrată la ea însăși pentru a-și îndeplini misiunea spirituală.

Sinele Superior i-a transmis la final Corei că poate intra în contact prin simpla intenție de a face acest lucru. Ea va ști că are conexiunea corectă pentru că va simți un sentiment foarte frumos și ușor la nivelul inimii. Acest sentiment de ușurare este cel care poate și îi va spune că vorbește cu o parte mai înaltă a ei. Sesiunea s-a incheiat cu cateva minute de comunicare directa intre Cora si sinele ei superior, unde  aceasta pune întrebări personale și îi mulțumește cu recunoștintă.

Concluzii finale

Pe masura ce Cora a ieșit din transă, i-am cerut să-mi povestească experiența ei: „imaginile din mintea mea au fost mai diferite ca de obicei, în sensul că a existat o experiență mai largă cu mai puține imagini. Știam răspunsurile pe care le-am primit, am fost conștientă de ele, iar acum, din nou, le am în fața mea.” După ce a trecut prin purificarea interioară, Cora s-a așezat în fața altarului său interior, gata să coopereze cu Sinele său Superior.  Când a intrat în contact cu ea însăși, și-a mulțumit pentru că a fost acolo și a fost deschisă comuniunii. Acela a fost momentul în care a început să-și pună prima întrebare: „Ce trebuie să fac și să curăț pentru a fi pregătit pentru o relație din nou?”

Răspunsul a fost: sentimentul abandonului. Am intrat în contact cu ea însăși și i-am pus o întrebare în numele Corei: o ajuți acum pe Cora, cu această situație, cu sentimentul abandonului, cu alte cuvinte, pentru a o ajuta la depășirea acestei traume?

Răspunsul a fost da. Apoi i-am rugat pe Sinele Superior să procedeze astfel încât să ne dea un semn atunci când Cora este împlinită. Odată ce am primit acest răspuns, am continuat cu o altă întrebare: Sentimentul de abandon pe care Corina îl avea până acum, mai este în prezent activ în viața sa sau a fost complet eliminat și curățat și nu va mai apărea nicodată? Răspunsul a fost: A dispărut. Corina a spus că, pe măsură ce Sinele ei Superior lucra, avea o senzație de expansiune și eliberare.

arta hipnozei spirituale

În timp ce Sinele Superior și-a încheiat lucrarea, Cora mi-a spus că a simțit că a avut în trecut câteva bucăți din ea care dispăruseră și că s-a întors din nou și se simte mai bine. Apoi, Cora a întrebat despre misiunea ei în viață și răspunsul a venit: ajută oamenii. Părea că nu era destul de clar, așa că am cerut mai multe detalii. Răspunsul a fost: sprijinirea oamenilor în dezvoltarea de sine – cursuri de dans, atât pentru persoane fizice cât și pentru cupluri. Predarea tangoului claselor de până la șase persoane. 

Cora a spus că a iubit acest răspuns. Apoi i-am rugat Sinele Interior să-i arate Corei cum îi va răspunde viața la restul întrebărilor și frământărilor, iar vocea s-a interioară ia spus că trebuie să viziteze Barcelona – acesta este locul în care trebuie să-și urmărească scopul vieții. interiorul spațiului sacru și templul său interior, gândindu-se la culoarea purpurie. Concluzia finală a Corei a fost că a trăit o experiență foarte interesantă și intensă. S-a simțit  confortabil în călătoria spre sinele său, a comparat această stare cu liniștea și căldura pe care le simte ”acasă”.

Pentru a răspunde acestor căutări și pentru a-i ajuta pe oameni să descopera adevărata lor esență, cea spirituală, am creat un Workshop Practic de Hipnoză Spirituală. Vino și tu să înveți atât tehinici spirituale străvechi cât și cele mai avansate tehnici de hipoză spirituală pentru dezvoltare personală și sufletească.

 

 

 

2023-07-08T13:40:52+02:00 10 octombrie 2018|
test