Tehnica Săgeata – Interviu cu Anthony Jacquin (partea II)

În weekend-ul 21-22 aprilie 2018, pentru prima dată în România, Freddy Jacquin împreună cu fiul său Anthony, vor susține un training cu certificare internațională în Tehnica Săgeata, una dintre cele mai eficiente tehnici care se folosește de puterea minții pentru a controla și elimina durerea, fie ea fizică sau emoțională. 

Am avut ocazia să filmez un interviu video cu Anthony Jacquin, pe care ți-l voi prezenta în mai multe părți. Prima parte a interviului o poți urmări dând click pe link-ul de AICI.

În a doua parte  a interviului cu Anthony Jacquin, acesta  ne vorbește despre workshopul pe care urmează să-l susțină la București alături de tatăl său. Anthony vorbește despre conținutul și despre programul celor două zile de curs. De asemenea, Anthony vorbește despre Tehnica Săgeata și despre simplitatea care o caracterizează și o face accesibilă oricărui practicant, indiferent de pregătire.

Interviul despre Tehnica Săgeata cu Anthony Jacquin

Eugen Popa: Pentru a lămuri puțin lucrurile: În acest workshop susținut în România, București, în Aprilie 2018, îi vom avea pe ambii Jacquin, cursul fiind susținut de Freddy Jacquin și Anthony Jacquin.

Am avut șansa de a-i vedea susținând un workshop la UK Convention 2017. Mi-a plăcut foarte mult, de acolo și invitația de a veni în România și sunt fericit că ați acceptat.

Anthony, să trecem un pic în revistă: Va fi un workshop de 2 zile, la ce să se aștepte participanții în aceste două zile?

Anthony Jacquin: Ok. Conținutul workshop-ului este în esență, tot ce-i mai bun din cunoștințele din impromptu și cele terapeutice, un fel de „Cele mai tari hituri”.

Este foarte modular, în sensul că fiecare din tehnicile pe care le vom preda poate fi folosită ca tehnică propriu-zisă, de unul singur,la fel de ușor poate fi integrată într-un sistem mai amplu, sau în abordarea terapeutică existentă deja, dacă ai una.

În fond este o combinație de două workshop-uri într-unul. Unul este un workshop despre hipnotismul modern,există 8 elemente simple ale workshop-ului pe care le găsești și pe site-ul nostru.

Celălalt workshop constă în tehnica „Săgeata”, unul de pregătire. Aceasta este o tehnică specifică, ceea ce eu numesc „unealtă utilă”, ca un fel de cheie de piulițe.

Eugen Popa: Ca o unealtă cu mai întrebunițări, nu?

Tehnica Sageata

Anthony Jacquin: Acum este o unealtă cu mai multe întrebuințări, dar a început ca modalitate eficientă de a face față durerii cronice.

Chiar dacă lucrezi în domeniul terapiei și ajuți oameni, cu obiceiuri, frici și vicii și lucruri de genul, pentru mulți oameni este ceva în afara limitelor. Sau nu simt în mod deosebit că au tot ce le trebuie pentru a face asta cu încredere.

Eu am fost unul din acei oameni și asta s-a schimbat. Tatăl meu a creat acum deja cu câțiva ani în urmă, mai mult de 10 ani,care demonstrează că până și oamenii care participă la impromptu au dureri,

Nu promovăm o afacere bazată pe eliberea durerii, dar este atât de eficientă, aș avea câteva povești care fiecare pe rând ar suna la fel de miraculos, ridicol, spunând adevărul.

Așa că o să trec peste. În cele din urmă, am încercat cu toate tipurile de dureri. Începând de la o durere emoțională.

Acum a devenit un pic cu ceva pe care unii din ascultători se poate să cunoască, anume lucrul cu părțile și astfel de tehnici dar, din nou – odată ce o înțelegi cu adevărat, tehnica poate fi folosită aproape la fiecare sesiune.

Cam așa este și Tehnica „Săgeata”. Știu că a fost și Bob Burns cu Tehnica „Lebăda”.Din nou, o tehnică foarte transparentă, la suprafață abia dacă îți dai seama să fie ceva acolo.

Dacă ar fi s-o citești, probabil n-ar fi mai lungă de o pagină de carte. Dar atunci când o înțelegi și apoi o și folosești cu alții,apoi s-o lucrezi și cu tine – lucru pe care poți să-l faci și cu tehnica „Săgeata”,atunci parcă chiar prinde viață.

Eugen Popa: De fapt te amăgește prin simplitate. Atunci când ajungi s-o cunoști. Se spune că cele mai mari adevăruri sunt simple. Este cam același lucru și aici. Și eu am experimentat cu ea, iar atunci când o înveți te întrebi: „Asta e tot?”

Te întrebi „Doar atât ai de făcut?” E ca și cum știi că este mai mult. Am observat acest lucru la oameni: tot timpul se așteaptă să, oricare ar fi motivul pentru care suferă,se așteaptă întotdeaună ca metoda pe care o  pentru a-l ajuta ar trebui să fie în vreun fel complexă, dificilă, să dureze mult timp, totul foarte întortocheat.

Iar atunci când folosești Tehnica „Săgeata” – care este directă, ca o săgeată, nu?

Rămâi ceva de genul: „asta  nu poate fi totul”, ca și cum totul este prea imposibil de rapid și de eficient.

Anthony Jacquin: Așa este, însă ia gândește-te: când oamenii citesc pentru prima oară Elman, când ajungi să-i citești cartea „Hypnotherapy”, când reușești într-un final să faci asta și ajungi la lucrurile despre controlul durerii.

Din nou, parcă nu este nimic acolo, parcă este cu totul concentrată pe ce are loc oriunde altundeva decât aici.

Tehnica „Săgeata” conține câteva elemente care par a fi mai multe lucruri, nu este nimic acolo. Dar există disociere, simbolism, distragere, sugestie direct legarea unor bucăți de limbaj, dar este o unealtă de condus un proces, este un fel de spune cuvintele acestea și cu intenția de a le transforma în realitate și de cele mai  multe ori vei avea un rezultatimediat, va fi o schimbare instantanee în felul cum decurg lucrurile.

Așadar există această parte a tehnicii. Ce ai spus mai devreme, că oamenii consideră că unealta ar trebui să fie complicată, dar și abordarea să fie una complicată. Eu nu privesc problemele oamenilor în acel fel. Cumva am moștenit 100 de ani de psihoterapie cu perspectiva că mintea este ca o ceapă și că este complicată și întunecată, este nevoie de un expert pentru a ajunge acolo și lucruri de genul. Eu chiar nu văd lucrurile așa, poate pentru că am făcut atât de multă terapie în care am știut că problema era acolo de mult iar oamenii au anunțat de la bun început că este complicată și dificilă.

Din experiența mea …De fapt, nicio problemă nu este mai complicată ca alta.Și că nu este nevoie de o metaforă a unei rădăcini adânci,ci seamănă mai mult cu o rețea, mai mult cu un program,dacă știm să oprim asta sau să oprim corpul din a răspunde într-un anume fel.

Atunci să încercăm să facem asta, să explorăm acolo. Știu că în domeniul hipnozei există această… de la generație la generație, curge cumva în valuri pentru ajunge cumva mai complicat.

De multe ori oamenii folosesc cuvântul „elegant”, atunci când de fapt devine mai complicat procesul. Am trecut prin toate aceste lucruri de mai multe ori, iar când are loc momentul zero, când sunt față în față cu clientul,  vorbesc într-un limbaj simplu, pe care și un copil l-ar înțelege.

Lucrurile pe care le cer de la client nu necesită multă imaginație din partea sa, nu necesită o anumită stare, ci sunt de fapt foarte lucruri simple. Nu cred prea mult în tehnicile avansate și știu că poate părea ciudat, dar în același timp poți găsi un campion mondial la box care folosește pumni avansați? Nu prea cred. Lovește cu pumnul la fel ca toată lumea, doar că o face în condiții optime,fiecare în funcție de adversar, de nivelul de presiune.

Cam așa aș putea spune că este. Încă există loc pentru creativitate și cu siguranță mai există și pentru… mă refer aici pentru toate tipurile de hipnoză, fie de scenă, fie terapeutică, fie că este dezvoltare personal. Este o cooperare.

Eugen Popa: Sper că ți-a plăcut acest interviu,

De abia aștept să ne vedem – sper să ne vedem! Cum spuneam, la workshop-ul pe care Anthony Jacquin și Freddy Jacquin îl vor susține în 21-22 Aprilie 2018, la București. Dacă nu poți veni în sală, dacă nu poți participa, in corpore, să spunem așa, poți participa online pe internet, oriunde te afli în lume.

Ce ai de făcut acum? Înscrie-te! Asigură-ți un loc la acest training și de abia aștept să ne vedem cu toții și să ne bucurăm cât mai mult și să învățăm de la cei mai buni și să putem ajuta astfel cât mai mulți oameni.

Îți mulțumesc și ne vedem în curând!

La revedere!

Ești terapeut, psiholog,  și vrei să înveți o tehnică clară și rapidă, precum și alte metode și subtilitățile folosite în lucrul cu clienții de doi dintre cei mai recunoscuți hipnoterapeuți din Europa?

Te poți înscrie la curs dând click pe link-ul de AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

 

2023-07-10T11:10:53+02:00 20 martie 2018|

2 Comentarii

  1. […] Am avut ocazia să filmez un interviu video cu Anthony Jacquin, pe care ți-l voi prezenta în mai multe părți. Partea 1 este AICI și partea 2 este AICI. […]

  2. […] inițial  ca mijloc de a oferi o ușurare rapidă celor care suferă de afecțiuni cronice, Tehnica Săgeata s-a dovedit a fi o tehnică minunată de eliberare a durerii. Poate fi folosită eficient nu numai […]

Lasa un comentariu

test