În weekend-ul 21-22 aprilie 2018, pentru prima dată în România, Freddy Jacquin împreună cu fiul său Anthony, vor susține un training cu certificare internațională în Tehnica Săgeata, una dintre cele mai eficiente tehnici care se folosește de puterea minții pentru a controla și elimina durerea, fie ea fizică sau emoțională.
Am avut ocazia să filmez un interviu video cu Anthony Jacquin, pe care ți-l voi prezenta în mai multe părți. Partea 1 este AICI și partea 2 este AICI.
În partea a treia a interviului Anthony Jacquin ne vorbește despre workshopul pe care urmează să-l susțină la București alături de tatăl său. Anthony vorbește despre conținutul și despre modul de predare din cele două zile de curs.
De asemenea, Anthony ne spune despre diferențele dintre el și tatăl său și cum acestea reușeșc să îi unească într-o echipă de succes. Anthony ne împărtășește și părerea sa despre învățare și ceea ce vrea să transmită în timpul cursurilor pe care le predă.
Interviul despre Tehnica Săgeată:
Eugen Popa: Ai avut dreptate acolo, când ai spus despre avansați – cred că unul din cele mai importante aspecte – și aștept cu nerăbdare să simt acest lucru la cursul tău, anume că oamenii încă mai cred că este complicat, este dificil, să obții rezultate, că trebuie să dureze mult timp, și cu siguranță „eu unul n-aș putea face așa ceva.
Despre mine ca terapeut vorbesc.În pregătirea mea, lucrul pe care l-am observat este că, probabil cel mai mare obstacol, piedică pe care o au practicanții este să creadă că de fapt ce au învățat este tot ceea ce ei ar avea de învățat, iar singurul lucru pe care trebuie să-l facă este pur și simplu să aplice învățăturile.
Întotdeauna se gândesc că trebuie să fie mai mult, că ar trebui să cunosc mai multe … Nu, doar trebuie s-o pricepi și s-o faci și astfel o vei înțelege.
Anthony Jacquin: Da, din nou, cred cu adevărat în acest lucru. Există teorie fără de sfârșit și o vastă cantitate de cercetări realizate de colegi despre hipnoză. Iar dacă asta te pasionează, și mie-mi plac lucrurile acestea, atunci apucă-te de ele în timpul liber, analizează diferitele teorii și oprește-te nu la una, nu ești obligat la una din ele.
Dar în ceea ce privește practica ta, în termeni de „pot folosi asta pentru propria-mi dezvoltare și schimbare?”, „pot ajuta o persoană dragă sau un prieten care s-a blocat?”, ” pot oare să mă distrez și pot să mă distrez cu asta, pot să-mi îmbunătățesc cu asta numărul deja existent?”. Atunci, răspunsul simplu este: Poți începe.
Ca și exemplu, tot ce învățăm noi în proporție de 100% sunt lucruri pe care le folosim în propria noastră practică, în propriul program de scenă, respectiv le aplicăm personal.
Nu predau nimic care să ajungă prea adânc în istorie sau teorie sau
Necesită o înțelegere mai profundă a lucrurilor sau să deții o anumită credință. Eu îți arăt tehnica, ți-o explic în timp ce o practici. Cursul meu este unul foarte practic. În care te ridici în picioare, ne împărțim pe grupe și practicăm tehnica. Cu siguranță în mai mult de jumătate din timp, în orice pregătire realizată de mineconstă în practică. Iar atunci când practici, faptul că ghidezi face ca micile ajustări să fie de multe ori singurul lucru de care ai nevoie.
Un pic mai sus sau poate un pic mai rar spus acolo ceva de genul. Dar odată ce am făcut ceva de 3,4 ori începi să ai sentimentul că „Cred că aș putea face asta cu adevărat.”
Eugen Popa: Chiar asta era întrebarea pe care urma să ți-o adresez, dacă acesta va fi un workshop practic și experiențial sau va conține mai multă teorie? În acest sens, cum urmează să decurgă lucrurile și tu ai răspuns.
Anthony Jacquin: Urma să ajungem și la subiect. Va fi o scurtă parte și de teorie în care explic unde sunt acolo și cum am ajuns de la o perspectivă a hipnozei de scenă, la multe altele social la unde sunt acum, ceea ce este mai mult o perspectivă ne-specifică asupra hipnozei.
Tatăl meu, în ciuda faptului că lucrăm împreună, și facem asta de peste 20 de ani, are cumva o perspectivă diferită. Este mai mult despre stare, cum aceasta trebuie să fie, să ai de-a face cu emoția, să crești emoția și să oferi sugestii.
Până la urmă, nu trebuie să fim pe aceeași lungime de undă ca munca depusă să fie eficientă sau să lucrăm împreună. Da, este bine și pentru că oamenii reușesc să vadă ambele părți:aceasta este partea emoțională, cea logică și ghici ce, ambele funcționează!
Și doar pentru că poate am o perspectivă ne-specifică este bine pentru că opresc lucrurile precum „transă”, „dormi” și „mai adânc” ca efect sugerat pe care nu trebuie să-l sugerăm, dar putem face asta. Dar asta nu mă înlătură de la a putea crește emoția unei persoane pentru că așa consider eu că o să-i fac să audă ce trebuie, atunci cu siguranță voi face asta.
Așadar,e sănătos în sensul că încă învățăm unul de la celălat, iar în cele din urmă, nicinul nu trebuie să rămână fidel unei perspective.
În momentul în care începi să faci asta cu adevărat și începi să construiești o fortăreață în jurul ideilor tale, începi să stagnezi, iar într-un final lucrurile se pot opri, în special în lumina noilor cercetări. Deci da, workshop-ul este unul practic în care cred că noi creștem. În general, nu doar în domeniul hipnozei, dar creștem prin intermediul experiențelor.
Cred asta cu convingere.
Este o nevoie umană de bază – să întinzi corpul,este un lucru de care organismul are nevoie pentru a fi sănătos. Iar când învățăm lucruri, este un proces asemănător în sensul că vreau să simți că lucrezi undeva la limita abilităților tale, iar în momentul în care ai făcut asta de 3,4 ori e ca și cum ți-ai extins un pic limitele.
Pleci cu un pachet. Nu e ca și cum trebuie să te alături unei noi abordări sau noi teorii sau să te debarasezi de lucrurile pe care deja le stăpânești, ci este mai mult cazul acela în care te gândești că ai putea folosi asta, îmi dau seama unde pot să aplic asta, pot s-o integrez chiar aici.
Eugen Popa: Da. Ok, sper că ți-a plăcut interviu, de abia aștept să ne vedem, sper să ne vedem, cum spuneam la workshop-ul pe care Freddy Jacquin și Anthony Jacquin în vor susține în 21-22 Aprilie 2018 la București. Dacă nu poți veni, în sală, dacă nu poți participa in corpore, să spunem așa, poți participa online, pe internet, oriunde te-ai afla în lume.
Ce ai de făcut acum? Înscrie-te, asigură-ți un loc la acest training și de abia aștept să ne vedem cu toții, să ne bucurăm cât mai mult, să învățăm de la cei mai buni și să putem astfel să ajutăm cât mai mulți oameni.
Îți mulțumesc și ne vedem în curând!La revedere!
Vrei să scapi de dureri? Vrei să-i ajuți pe cei din jurul tău?
Ești terapeut, psiholog, și vrei să înveți o tehnică clară și rapidă, precum și alte metode și subtilitățile folosite în lucrul cu clienții de doi dintre cei mai recunoscuți hipnoterapeuți din Europa?
Te poți înscrie la curs dând click pe link-ul de AICI.
Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!
PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!
[…] workshop constă în tehnica „Săgeata”, unul de pregătire. Aceasta este o tehnică specifică, ceea ce eu numesc „unealtă […]
[…] acest interviu, de abia aştept să ne vedem, sper să ne vedem, cum spuneam la workshop-ul pe care Anthony şi Freddy Jacquin îl vor susţine în 21-22 Aprilie 2018 la […]