10 Idei Pentru a Produce Schimbarea Dorită!

Singura constantă în Univers este Schimbarea!

Nimic nu stă ci totul se mișcă. Aceasta este una dintre legile care guvernează universul în care trăim și este bine că este așa! Această mișcare se produce atât la nivel microcosmic cât și macrocosmic. Noi nu suntem conștienți de aceste schimbări pur și simplu pentru că suntem parte din acest ecosistem și ne mișcăm odată cu el.

Pământul pe care călcăm se mișcă, aerul pe care îl respirăm se mișcă, întregul nostru corp se mișcă continuu și non-stop!

Lăsată la voia întâmplării, schimbarea poate fi, și de multe ori chiar este, distrugătoare și generatoare de probleme.

În același timp, atunci când iei frâiele în mână, folosindu-ți Puterea Minții poți chiar TU să generezi această schimbare și să o controlezi pas cu pas. Ajungi astfel să fii în control și să îți conduci viața așa cum îți dorești, așa cum alegi!

Schimbarea conștientă este o alegere în primul rând, o decizie a ta de a avea o viața mai bună, plină de succes și reușită! Iar acest lucru este imposibil de realizat fără să-ți folosești Puterea Minții!

În rândurile de mai jos sunt listate diferite variante prin care poți să obții schimbarea dorită. În prima parte sunt prezentate modalități de schimbare personală iar în a doua, sunt oferite sugestii despre cum îi poți ajuta pe alții să obțină schimbările dorite.

1. Auto-afirmațiile Deschid Mintea
auto afirmatii - 10 Idei Pentru a Produce Schimbarea Dorită!

De cele mai multe ori, atunci când cineva ne oferă un sfat (mai ales dacă nu i l-am cerut) avem tendința de a ne apăra, justificând comportamentul actual.

Când acest sfat vine chiar de la tine însă, lucrurile se schimbă un pic și ești mult mai deschis să primești ideile și afirmațiile prezentate.

Un exercițiu simplu în această direcție ar fi să spui pur și simplu, ce este important pentru tine. Poate fi din zona familiei, a serviciului, hobby, sau sport. Poate fi orice, câtă vreme este de la tine, pentru tine.

Aceste afirmații deschid drumul către schimbarea dorită!

2. Atitudine Mentală de Creștere
Credința că este modificarea și schimbarea sunt posibile reprezintă este un pas vital în creșterea și dezvoltarea personală a fiecărui om.
growth mindset - 10 Idei Pentru a Produce Schimbarea Dorită!

Într-u studiu realizat recent s-a descoperit că adolescenții care cred că oamenii se pot schimba, fac față mult mai ușor dificultăților și încercărilor cu care au de-a face la liceu.

Mai mult chiar, oamenii de știință au descoperit că cei care cred cel mai puternic în ideea că oamenii se pot schimba au raportat mai puțin stress, anxietate redusă, se simt mai bine cu și despre ei înșiși și, au o stare de sănptate fizică mai bună. Psihologii numesc asta un Mindset de Creștere.

3. Se Poate Schimba Personalitatea?
Schimbarea Personalitatii - 10 Idei Pentru a Produce Schimbarea Dorită!

Timp de mulți ani psihologii au răspuns același lucru: NU! Personalitatea omului nu se schimbă!

Cu toate astea, această perspectivă a început să sufere modificări în ultimii 15 ani.

Apar tot mai multe semne că personalitatea nu este bătută în cuie când ajungi pe la vârsta de 30 de ani ci că aceasta continuă să se schimbe.

Un studiu arată personalitatea se schimbă, chiar și în decursul a unui an sau doi.

Profunzimea schimbărilor personalității în cei doi ani este echivalentă cu modificările survenite în alte variabile demografice cum ar fi statusul marital, profesional și venitul.

4. Pur Și Simplu Spune „STOP!”
Spune Stop - 10 Idei Pentru a Produce Schimbarea Dorită!

Iată o informație care te va surprinde.

Conform unui studiu realizat de Universitatea Regensburg din Germania, se pare că există posibilitatea să poți să „uiți” obiceiuri de-o viață.

Aceștia au ajuns la concluzia că pur și simplu spunându-ți să uiți un obicei imediat după ce l-ai realizat poate să ajute în eradicarea sa.

5. Auto-Hipnoza
Auto Hipnoza - 10 Idei Pentru a Produce Schimbarea Dorită!

Dintre toate modalitățile cunoscute de mine până acum, autohipnoza s-a dovedit a fi de departe cea mai rapidă și mai eficientă modalitate de a produce o schimbare în viața mea. Diferența dintre auto-hipnoză și auto-afirmații fiind aceea că se folosește de o anumită stare mentală care permite ideilor de schimbare să pătrundă adânc în mintea subconștientă și să se instaleze la cel mai profund nivel.

Auto-hipnoza este una dintre tehnicile importante pe care le predau în cadrul Trainingului Profesional de Hipnoză pe care îl susțin periodic. Oricine poate învăța această tehnică excelentă de lucru cu Puterea Minții! De ce nu ai face-o și tu?

[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Știu Mai Multe!” heading=”Îți Place Acest Articol? Abonează-te!”]

Până acum am discutat despre mici acțiuni pe care le poți realiza pentru a te ajuta să obții schimbarea pe care o dorești. Vom continua acum prezentând câteva informații despre cum poți ajuta pe cineva să se schimbe.

6. Dorința De Schimbare
Schimbarea este un proces - 10 Idei Pentru a Produce Schimbarea Dorită!

Acest lucru este esențial atunci când vine vorba de a ajuta pe cineva. Vorba ‘ceea ajutor cu sila nu se face.

Apoi, este important ca persoana să fie deschisă față de de schimbare și de posibilitatea schimbării. Una dintre primele întrebări pe care le adresez atunci când lucrez cu cineva este: Crezi că poți obține ce îți dorești? Poți obține schimbarea?

Dacă îmi spune că nu, nici măcar nu trec mai departe ci continui să discut și să îl ajut să ajungă să creadă că poate face o cât de mică modificare! Odată ce am atins acest punct, este ca și cum ai pune piciorul în prag.

Cum spuneam și mai sus, oamenii sunt foarte defensivi și de obicei încep să se apere instantaneu atunci când le vorbești despre obiceiurile pe care le au atât mentale cât și de vorbire sau comportamentale.

Trebuie să înțelegi că aceste obiceiuri s-au instalat și sedimentat de-a lungul multor ani și că uneori ia un pic mai mult pentru a le schimba.

Fii îngăduitor și răbdător. Amintește-ți că tu ești un prieten interesat de binele lor dar care în același timp îi acceptă așa cum sunt.

Ajută omul să fie mai conștient de el însuși! Punctul de sprijin dacă vrei sau trăsătura de bază a unui obicei este că acesta este inconștient, iar oamenii îl realizează automat și în mod repetat, fără să realizeze, de cele mai multe ori, că fac asta.

De aceea, un pas esențial în schimbarea unui obicei este acela de identifica situațiile în care se manifestă. Odată identificate, poate apoi să înceapă să preia controlul asupra lor, pas cu pas.

7. Ajută-i Să Se Convingă Singuri

Convinge singur - 10 Idei Pentru a Produce Schimbarea Dorită!

A încerca să schimbi mintea cuiva este cel puțin la fel de dificil ca a încerca să îi schimbi comportamentul.

Motivul este simplu. Singura schimbare este cea care se realizează de la interior la exterior. O vorbă din popor chiar spune că: „Când oul este spart din afară, Viața se Termină. Când este spart de la interior, Viața Începe.”

De aceea, este foarte important să ajuți oamenii să își vorbească și chiar să se ia singuri la întrebări vis-a-vis de crezurile și obiceiurile pe care le au.

Un studiu foarte interesant arată că oamenii sunt mult mai convinși de informația oferită într-o prezentare pe care au susținut-o ei înșiși decât dacă au auzit-o la altcineva, pasiv.

Acest lucru sugerează că ne este mai ușor să ne convingem pe noi înșine, când susținem ceva, chiar dacă nu este aliniat cu ceea ce credem la acel moment.

Unul dintre beneficii s-a văzut deja la persoanele care fumează. Oamenii renunță mai ușor la fumat când susțin o cuvântare despre efectele nocive ale fumatului, decât atunci când ascultă o astfel de prezentare.

8. Păcăleala Confirmării

pacaleala confirmarii - 10 Idei Pentru a Produce Schimbarea Dorită!
Aceasta este una dintre cele mai mari și mai dificile obstacole atunci când vine vorba de schimbare. Practic în ce constă această păcăleală? Răspunsul este unul foarte simplu: căutăm mereu informații care să confirme ceea ce credem deja și ignorăm pe cele care nu se potrivesc cu credințele noastre.

Combaterea acestei păcăleli se dovedește de cele mai multe ori mai ușor de spus decât de făcut pur și simplu pentru că nu ne stă în fire, nu este în natura noastră. Trebuie să vii cu ipoteze noi și să încerci să le aplici, chiar dacă acestea par complet străine de tine.

Nu este deloc plăcut să gândești că ai fost păcălit sau indus în eroare dar, a nu o face, este o eroare chiar și mai mare.

De aceea, cel mai important aspect este să chestionezi orice informație cu care vii în contact, oricât de credibilă ar fi. Acest lucru se aplică desigur, și în cazul acestui articol :).

Atunci când vine vorba de a ajuta pe cineva să se schimbe, încearcă să scoți în evidență puncte care nu sunt conforme cu persoana în cauză. Arată-i elemente pe care le-a trecut cu vederea și atrage-i atenția asupra lor.

9. Schimbarea Gândirii
schimbarea gandirii - 10 Idei Pentru a Produce Schimbarea Dorită!

Nu este suficient să îi spui cuiva că a greșit. De fapt, aceasta este rețetă sigură să te trezești cu o oală în cap sau să arunce cu ceva după tine.

Pe cât de simplu este să îi spui cuiva că a greșit, pe atât de probabil va fi că acea persoană nu va schimba absolut nimic dacă nu i se oferă o alternativă.

Chiar mai mult decât atât, este mult mai avantajos pentru toată lumea să scoți în față și să subliniezi acele lucruri care sunt bune și pozitive în loc să atragi atenția asupra ce nu merge.

Dacă Ionel vrea să bată cuie și o face ca și cum ar lovi cu lopata, îl vei ajuta mai mult arătându-i cum să facă BINE acel lucru, decât dacă îi spui că e tolomac și nu face bine.

Oricând oferi un sfat cuiva, oferă-i alternative și nu critici.

Alternativele trebuie să fie scurte și al obiect, trebuie să fie repetate și prezentate din mai multe unghiuri, un fel de variațiuni pe aceeași temă!

10. Hipnoza
hetero hipnoza - 10 Idei Pentru a Produce Schimbarea Dorită!

Exact așa cum auto-hipnoza este cea mai rapidă modalitate transformare personală, hipnoza (hetero-hipnoza) reprezintă modalitate cea mai directă de a ajuta pe cineva să obțină schimbarea dorită. Hipnoza, ca și auto-hipnoza, permite comunicarea cu mintea subconștientă, cu centrul de comandă al ființei și al minții acesteia! Astfel, folosind hipnoza schimbarea apare instant și este de cele mai multe ori, permanentă. Dacă dorești să afli mai multe despre cum poți să folosești chiar tu hipnoza pentru a te ajuta pe tine sau pe ceilalți, dă click AICI.

 

După cum vezi, nimic nu te poate opri să realizezi schimbarea dorită, câtă vreme ești hotărât să faci asta! Totul începe cu tine! Exact așa cum spune un vechi dicton grecesc, Tu ești Alfa și Omega! Nimic nu se poate realiza în viața ta fără voia ta! Atunci când în tine apar schimbări „fără voia ta” este pentru că la un anumit nivel al ființei tale ai ales să nu alegi, ai decis să nu decizi, ai preferat să ignori sau să te abții sau să stai.

Atunci însă când te folosești de Puterea Minții și Decizi direcția vieții tale, oricât de potrivnice ar fi condițiile, vei începe să faci constant pași către obținerea acelei schimbări.

Poate că uneori vei simți că nimic nu se schimbă, poate că vei simți că dai înapoi, poate vei simți că schimbarea este prea mică.

Orice ai face, NU TE OPRI!

Asta îmi amintește de unul dintre motto-urile mele în viață:

Ai pierdut, continuă! Ai câștigat, continuă!

Orice ai face, continuă deci! Reține, în acest univers nu există stagnare ci mișcare și schimbare continuă. Fie mergi înainte, fie înapoi! Dar niciodată nu rămâi pe loc. Este imposibil!

Alege să ai o viață așa cum ți-o dorești și FĂ ceva în direcția respectivă. Și știi ceva? Nici nu contează ce sau cât faci! Ce contează este să FACI!

Așadar, ce ai de gând să faci cu viața ta? Să o lași de izbeliște și să fie dusă de vânt la întâmplare sau îi dai o direcție și te îndrepți către măreția ta?

[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Știu Mai Multe!” heading=”Ți-a Plăcut Acest Articol? Abonează-te!”]

Ai ceva de adăugat la acest articol?
Minunat! Fă-o mai jos în chat-boxul de mai jos!

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

2016-01-15T07:06:08+02:00 15 ianuarie 2016|

Lasa un comentariu

test