Cauza Tuturor Problemelor Și Cum O Poți Rezolva Cu Succes!

Acum vreo 2 ani am văzut un film care mi-a plăcut extrem de mult. Unul dintre filmele acelea de simțit bine. Filmul se numește Best Exotic Marigold Hotel și are ca protagoniști câțiva turiști britanici care pleacă într-un sejur în India.
A fost foarte drăguț să văd acest film și pentru că mă ducea înapoi în timp la clipele pe care le-am petrecut eu în India acum 13-14 ani. Ah… ce vremuri…
Revenind la film, nu vreau să-ți spun prea multe despre povestea sa ci vreau să citez personajul principal care avea același răspuns la orice situație și complicăciune care apărea în calea sa: „In the end, everything is OK. If it’s not OK, it’s not the end” (În final, totul este OK. Dacă nu este OK, înseamnă că nu este finalul!).

Această atitudine este antidotul perfect pentru situațiile care ne ies în cale în fiecare clipă a vieții noastre. Este o exprimare foarte frumoasă a antidotului împotriva Formulei Magice care stă la baza, care este Cauza Tuturor Problemelor.
Am lucrat până acum cu sute de oameni, de pe toate continentele (OK, mai puțin Antarctica!), de toate vârstele, statut social, credințe religioase sau de oricare alt fel.
În toate aceste interacțiuni am descoperit care este Cauza Tuturor Problemelor, a oricărei probleme!
Vrei să afli și tu care este cauza? Singura? Unica?

 

cauza.jpg

 

Atenție!!!

Se aud tobeleeeeee….

 

Cauza Tuturor Problemelor:

Oamenii se iau prea tare în serios.

Chiar și acum când citești acest articol, este posibil să te iei prea tare în serios :).
Dar acum, pe bune, eu chiar sunt Foarte Serios atunci când spun că Oamenii Se Iau Prea Tare În Serios!

Evenimentele din viața ta au valoarea pe care TU le-o atribui! Ele nu au nicio valoare în sine, intrinsecă! Valoarea lor este atribuită doar de noi. Și ne-am obișnuit să atribuim o valoare foarte mare, uneori uriașă unor evenimente care altfel nu au nicio treabă cu noi.
Problema este că nu ne oprim aici! Nu doar că atribuim o anumită valoare unui eveniment, gest, privire, șamd, dar și credem cu tărie în asta.
Cu alte cuvinte, credem cu tărie în bălăriile din mintea noastră.

Lucrez cu oameni cu tot felul de probleme, de la gelozii la depresii, atacuri de panică sau fobii, slăbit sau lăsat de fumat, note mai bune la școală sau performanțe sportive. Indiferent care ar fi domeniul de activitate, motivul care îl blochează pe om este unul căruia acesta, conștient sau inconștient, i-a atribuit o valoare atât de mare, încât îi provoacă problema cu care se confruntă acum.

Exemplu: Costică merge pe stradă și îl latră câinele. Costică se sperie. Costică se sperie foarte tare. Costică suferă acum de fobie de câini. De ce? Pentru că acea sperietură l-a influențat atât de tare încât acum Costică este sclavul ei. Costică a crezut și crede, câinele este o problemă și încă una foarte mare. Costică repetă asta oricui este dispus să îl asculte. Cu fiecare repetare a poveștii Costică întărește subjugarea în care se află. Cu fiecare repetare, Costică crede mai puternic în respectiva problemă și o ia mai tare în serios. Cu cât o ia mai tare în serios, cu atât mai sclav va fi.

Asta nu înseamnă ca trebuie să fii un neserios și un delăsător și un ignorant. Nu! Înseamnă să faci tot ce îți stă în putere să faci, dar să nu te iei prea tare în serios, nici pe tine, nici situația în care ești. Sigur, este mai ușor de zis decât de făcut dar să fim onești acum, ai mai multe șanse la o viață fericită și plină de satisfacții acționând așa, în loc să fii prea serios. Promit!

Testează asta o săptămână și vezi cum e.

Cum faci asta?
Ei bine, ai mai multe variante.
1) Te întrebi, „Oare chiar așa de grav este„? Ai să fii surprins de răspunsul la această întrebare. Dacă răspunsul generează o altă „Problemă„, atunci repetă întrebarea pentru acea problemă.
2) Această „problemă” cu care te confrunți acum, o percepi ca fiind pentru totdeauna, completă și totală și imuabilă? Adică, să presupunem că s-a spart o farfurie. Este asta o problemă totală, completă și absolută?
3) Care este partea bună a acestei „probleme”?
4) Ce ai de învățat din această situație?
5) Cu ce te face asta mai bun pe tine?
6) Cum te ajută această situație să fii mai bun decât erai înainte?
7) Ce calitate sau aspect valoros al tău este pus în lumină de această situație?

La oricare din aceste întrebări, caută răspuns până găsești unul POZITIV. Dacă nu ai găsit răspunsul pozitiv, nu ai terminat.
Reține: În final, totul este OK. Dacă nu este OK, înseamnă că nu este finalul!

Hai că se poate! Sunt Convins.
Și, ca să închei apoteotic acest articol, să îți mai dau câteva cuvinte înțelepte. Orice ai face în viață, Dacă Nu e Fun, atunci… De ce să faci?

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

Comentezi?!
Ce bine! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol

2015-08-24T15:20:00+02:00 24 august 2015|

1 Comentariu

  1. […] Popa: Hipnoza este o unealtă sau o trusă de unelte. O poți folosi pentru a rezolva probleme, pentru a vindeca ceva sau pentru a optimiza ceva, pentru a a duce noi abilități, calități în […]

Lasa un comentariu

test