Trei Elemente Cheie de Care Ai Nevoie Pentru a Avea Succes!

Există „Elemente Cheie” pentru a avea succes în ceea ce facem? Eu zic ca da!
Poate sunt trei, poate 5, poate 7 sau 10. Nu contează. Sunt convins ca toți am auzit despre ele, toți le-am căutat, unii le-am și descoperit, alții le-am și aplicat iar unii, chiar au avut rezultate! De altfel, ele sunt esențiale pentru a atinge scopurile personale.

Iată cele Trei Chei Esențiale pe care le propun eu!

 

1) Cheia 1 – Claritatea Scopului

Fără a avea o claritate și fără a-ți stabili concret ce vrei să obții, rezultatul la care vrei să ajungi, nu ai cum să ai succes! Este ca și cum te-ai duce la piață și i-ai spune precupeței „Vreau…” iar ea se uită la tine și fie nu îți dă nimic (de multe ori, varianta cea mai fericită), fie îți dă ce vrea ea.

Folosesște-ți Puterea Minții și Clarifică-ți scopul! Fii pasionat de acel lucru, oricare ar fi acela! Nu contează ce este, atâta timp cât te incită și te încântă pe tine!
Să zicem că spui „Vreau să fiu mai rapid, sau mai bun la școlă, sau să fiu mai bun la sport…”
În momentul în care ți-ai clarificat ce dorești să obții, poți trece la pasul 2.

2) Cheia 2 – Fă un Plan
Creează un sistem, un program care susține ce ți-ai propus și te ajută să atingi acel scop!
Să presupunem că eu vreau să fiu mai atletic. Ce înseamnă asta pentru mine? Să mă apuc să fac sport!
Asta înseamnă că îmi creez un program pe care îl execut în fiecare zi (sau de X ori pe săptămână), timp de 30 de zile.
În fiecare zi fac ceva în direcția scopului propus. Odată ce știu ce îmi doresc și am stabilit pașii clari, cu alte cuvinte, strategia pe care o folosesc pentru a atinge acecl scop, atunci pot trece la Pasul 3.

Pasul 3 – Executarea Planului
Acum trebuie să pun în practică pașii pe care i-am definit pentru a atinge ceea ce mi-am propus! Dacă nu fac acest lucru, atunci sunt la fel de psihopupu precum cei care stau în fund și visează cu ochii deschiși, gândidu-se ce bine ar fi dacă…. dar nu fac nimic practic pentru a atinge acel scop. Dacă nu faci nimic, nimic nu se va schimba!
Degeaba știu foarte clar ce vreau să obțin, degeaba am un plan perfect pentru a obține acel lucru, dacă nu aplic, dacă nu pun în practică, dacă nu execut acel plan!
Sugestia mea este să faci pași mici, indiferent dacă scopul propus este ceva minor sau ceva extrem de important pentru tine! Întotdeauna începe cu pași mici!
De cele mai multe ori, atunci când începi printr-o schimbare radicală, este foate posibil să nu o poți susține o perioadă mai îndelungată de timp. Schimbările radicale nu sunt un mod de viață ci un hei-rup de moment, calitatea lor esențială fiind exact aceea de moment!

Pentru a îndeplini și a exectua fiecare dintre cei trei pasi, este esențial să ai sau să creezi, o congruență între interior și exterior. Iar această congruență o poți atinge folosind Puterea Minții!. Când ai această armonie și curgere naturală, de la interior la exterior, nimic nu te poate opri din a obține ce ți-ai propus!

Concluzie:
Cele Trei Elemente Cheie sunt:
Stabilește un scop, o direcție!
Creează un plan de atingere al acelui scop!
Execuctă planul!

ATENȚIE! Acești pași au legătură cu tine, nu cu Maricica sau Costică! Dacă tu îți propui ca Maricica (sau Costică) să ajungă pe lună, urmând pașii creați de tine, este foarte probabil să nu funcționeze!

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

Comentezi?!
Ce bine! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol

2015-08-11T13:08:06+02:00 11 august 2015|

Lasa un comentariu

test