Acest articol face parte dintr-o serie de 31 de episoade scurte care alcătuiesc interviul pe care l-am realizat cu Profesor Gordon Emmerson PhD în Martie 2014 în Bali.
În episodul precedent am discutat despre Diferența dintre Terapia Resurselor și Terapia Stărilor Ego!
În episodul de azi vom discuta despre și vom afla care este diferența dintre Terapia Resurselor și Terapia Părților.
Urmărește explicația în video de mai jos.
(pentru subtitrare click pe CC in colțul din dreapta jos al ferestrei video)
Transcriere
Eugen Popa: Vorbim despre Terapia Resurselor, Terapia Părților și Terapia Stărilor Ego.
Care ar fi diferența sau dacă există vreo diferență între abordarea în Terapia Părților și abordarea în Terapia Resurselor, privind lucrul cu oamenii? Care este filosofia celor două?
Gordon Emmerson: Sunt foarte multe metode de Terapie a Părților, dar probabil întrebi despre Terapia Părților a lui Roy Hunter. Eu cred că lucrând cu oricare dintre aceste variante este o abordare puternică, dacă se lucrează corect. Cred că abordarea lui Roy este puternică. Abordarea lui terapeutică este mai degrabă bazată pe lucrul pas cu pas comparativ cu metoda Terapiei Resurselor. În Terapia Resurselor, avem opt diagnostice patologice cu care noi trebuie să diagnosticăm fiecare problemă, fiecare resursă problematică.
Roy nu face asta. El are aceeași tehnică pentru orice problemă, variază puțin, însă expune punctele prin care trebuie să treci pentru a rezolva problema. Ca și parte a filozofiei Terapiei Părților, el nu face regresie. Practică regresia dar nu ca și parte integrantă a Terapiei Părților. Are o carte foarte bună despre regresie și vorbește despre diverse modalități ale punții afective prin tehnci de regresie, ceea ce este foarte util. În Terapia Resurselor, facem regresie destul de mult.
Eugen Popa: Este o componentă foarte importantă.
Gordon Emmerson: Da, este componentă foarte importantă a Terapiei Resurselor. De fiecare dată când există o resursă care este cuprinsă de frică sau respingere, face regresie câtre problematică, că să o putem rezolva. Așa cum am mai spus avem opt resurse patologice. În cele două resurse patologice care dețin frică și respingere, facem regresie.
Eugen Popa: Mulțumesc mult.
Vrei să afli mai multe despre Terapia Resurselor? Abonează-te la newsletterul pe această temă incitantă și primești informații, studii de caz și exemple cum poți aplica Terapia Resurselor.
Nu mai ai nevoie de alte detalii și vrei să participi la următorul Training de Formare în Terapia Resurselor? Te așteptăm cu drag și suntem foarte bucuroși că vrei să folosești această tehnică excelentă pentru a te ajuta pe tine și pe ceilalți.
PS: Spread the Dragostea! Recomandă și altora acest articol!
Episodul anterior: Diferența dintre Terapia Resurselor și Terapia Stărilor Ego
Episodul următor:
[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Aflu Mai Multe!” heading=”Ți-a Plăcut Acest Articol? Vrei Mai Mult? Abonează-te!”]
[…] la supraviețuirea individului, la aptitudinile și bunăstarea generală. Așadar, în cadrul terapiei toate părțile personalității sunt tratate în aceeași […]