Terapia Resurselor și Hipnoza

Acest articol face parte dintr-o serie de 31 de episoade scurte care alcătuiesc interviul pe care l-am realizat cu Profesor Gordon Emmerson PhD în Martie 2014 în Bali.

În episodul precedent am discutat despre Diferența dintre Terapia Resurselor și Terapia Cognitiv Comportamentală!

În episodul de azi vom discuta despre și vom afla care este diferența dintre Terapia Resurselor și Hipnoza.

Urmărește explicația în video de mai jos.

(pentru subtitrare click pe CC in colțul din dreapta jos al ferestrei video)

Transcriere

Eugen Popa: Care este perspectiva Terapiei Resurselor asupra hipnozei? Se folosește de hipnoză? Se poate face și fără hipnoză? Care este părerea ta ?

Gordon Emmerson: Da, poți să o faci cu și fără.

Eugen Popa: Ok

Gordon Emmerson: Poți folosi Inducția Hipnotică împreună cu Terapia Resurselor, dar nu este obligatoriu.

Eugen Popa: Deci, este o practică de sine stătătoare. Poți folosi Terapia Resurselor de sine stătătoare.

Gordon Emmerson: Absolut, și asta este o diferență între Terapia Resurselor și Terapia Stărilor Ego. Majoritatea terapeuților Stărilor Ego consideră că este necesară inducția hipnotică înainte de a lucra efectiv.

Terapia Resurselor

Eu consider că nivelul de concentrare necesar pentru a lucra cu Resurse este foarte scăzut, nu trebuie să ai o stare profundă.

Acest lucru se realizează prin acțiunea de Vivificare Specifică, adică aducerea unei Resurse în plan conștient și comunicarea directă cu aceasta. În această acțiune clientul se concentrează doar pe acea Resursă și vorbește doar din acea Resursă. Acest lucru oferă clientului având o focalizare suficientă pentru a reuși să facem tot ce avem nevoie să facem.

Acest mod de lucru face ca Terapia Resurselor să fie mult mai accesibilă pentru că sunt foarte multe persoane care nu au învățat și nu practică hipnoza.

Sunt foarte mulți oameni care nici măcar nu cred în hipnoză.

Aceasta cuprinde o varietate minunată de tehnici, care merită să fie recunoscute.

Eu cred în hipnoză, doctoratul meu a fost despre hipnoză și cred că mulți oameni sunt hipnotizați spontan când conduc, când practică un sport, când sunt în terapie.

Orice terapie eficientă duce persoana către un nivel de hipnoză, dar ca în majoritatea terapiilor, terapeuții nu trebuie să fii făcut cursuri specializate de hipnoză.

Nu trebuie să fi calificat în hipnoză pentru a putea practica Terapia Resurselor. Cu cât un terapeut este mai calificat un terapeut, cu atât este mai bine pentru el, cred că este foarte bine să fi pregătit în domeniul hipnozei, dar nu trebuie să știi hipnoza ca să fi un bun practicant al Terapiei Resurselor.

 

Vrei să afli mai multe despre Terapia Resurselor? Abonează-te la newsletterul pe această temă incitantă și primești informații, studii de caz și exemple cum poți aplica Terapia Resurselor.

Nu mai ai nevoie de alte detalii și vrei să participi la următorul Training de Formare în Terapia Resurselor? Te așteptăm cu drag și suntem foarte bucuroși că vrei să folosești această tehnică excelentă pentru a te ajuta pe tine și pe ceilalți.

PS: Spread the Dragostea! Recomandă și altora acest articol!

Episodul anterior: Diferența dintre Terapia Resurselor și Terapia Cognitiv Comportamentală
Episodul următor:

[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Aflu Mai Multe!” heading=”Ți-a Plăcut Acest Articol? Vrei Mai Mult? Abonează-te!”]

2023-07-21T16:08:13+02:00 5 aprilie 2016|

Lasa un comentariu

test