Terapia prin Hipnoză Reduce Simptomele Menopauzei

Femeile abordează menopauza cu intenţia de a menţine o activitate normală şi o stare bună în perioada de tranziţie a vieţii.

Noi cercetări sugerează o terapie inovatoare care ar putea fi un ajutor excelent pentru a atinge acest obiectiv. Studiul desfășurat de Universitatea Baylor arată cum terapia prin relaxare hipnotică poate scădea frecvenţa şi severitatea valurilor de căldură (a bufeurilor la menopauză).
Interferenţa venită din partea bufeurilor, insomnia şi dificultăţile de interacţiune socială au scăzut semnificativ la majoritatea femeilor care au făcut hipnoză.

“Studiul validează faptul că acest tip de terapie este eficient în reducerea bufeurilor care apar când intervine menopauza”, a spus dr. Gary Elkins, prof. de psihologie şi neurologie la Universitatea Baylor şi cercetător principal al proiectului.

Intrucât de cele mai multe ori medicamentaţia nu este o opţiune, menopauza este un moment în care trebuie studiată și echilibrată interacțiunea minte-corp.

În studiu, 26 de femei care au supravieţuit cancerului la sân au avut parte de terapie prin relaxare hipnotică şi au fost comparate cu alte 25 de supravieţuitoare care nu au primit acest tratament.
Femeile care au făcut hipnoză au raportat o scădere de 68% în bufeuri. Atât anxietatea, cât şi depresia şi insomniile au scăzut.

Au fost alese supravieţuitoare ale cancerului la sân deoarece medicamentele prescrise acestor femei pentru prevenirea remisiei cancerului le face de multe ori să intre la menopauză în doar câteva zile. Mai mult decât atât, terapia de înlocuire a hormonilor nu este o opţiune din cauza riscului crescut de reapariţie a cancerului, asociată cu terapia hormonală, creând astfel nevoia de tratamente minte-corp alternative.

Pe baza rezultatelor studiului, Elkins a primit un grant de 2,6 milioane dolari din partea National Institutes of Health pentru un studiu mai amplu care să crescă semnificativ aria de acoperire şi numărul pacientelor implicate. Este cel mai mare grant oferit vreodată de NIH pentru o astfel de cercetare.

Noul studiu va cuprinde 180 de femei aflate după menopauză care au intrat normal în perioada aceasta şi care au parte de bufeuri. Jumătate din paciente vor primi tratament hipnotic, în timp ce cealaltă jumătate va primi o altă terapie minte-corp.

Cele care primesc terapia de relaxare hipnotică vor avea parte de sesiuni de terapie de 45 de minute şi vor învăţa şi tehnici de autohipnoză. Studiul va măsura dacă frecvenţa şi severitatea bufeurilor scad şi dacă acesta este un răspuns psihologic la terapie.

Cercetătorii vor investiga şi alţi indicatori psihologici, cum ar fi nivelul hormonilor de stres, pentru a vedea dacă acesta scade.

Va fi un studiu clinic amplu, aleator, care va evalua mai departe eficienţa terapiei şi ne va ajuta să înţelegem cum funcţionează,” a spus Elkins. “Vom ştii şi pentru cine funcţionează cel mai bine acest tratament.
Studiul se va întinde pe 5 ani de zile.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2017-03-28T17:28:21+02:00 28 martie 2017|
test