Tehnici Hipnotice – Interviu cu Bob Burns (partea 6)

Asociația Română de Hipnoză continuă seria evenimentelor în premieră în România cu un workshop special de Tehnici Hipnotice susținut Bob Burns, unul dintre cei mai mari hipnotiști din lume, în weekend-ul 23-24 Septembrie.

Înainte de venirea sa în România, am făcut un interviu special cu Bob Burns, în care acesta povestește prima lui întâlnire cu hipnoza, vorbește despre tehnicile unice pe care le-a creat în urma experiențelor sale și ne dezvăluie detalii despre cele 2 zile de curs pe care le-a pregătit.

În ultima parte a interviului, Bob ne povestește cum se îmbină hipnoza cu magia și mentalismul, ne spune părerea sa despre utilizarea scenariilor în cadrul ședințelor de hipnoză și ne oferă detalii despre certificarea pe care o primește orice participant la cursul de 2 zile.

Urmărește partea VI a interviului cu Bob Burns mai jos:

 

 Eugen Popa: Ai menționat ca practici și mentalism și magie. Cum se îmbină acest lucru cu terapia? Pentru că mentalismul și magia sunt foarte strâns legate de hipnoză, știi… Și cei mai mulți oameni atunci când se gândesc la hipnoză se gândesc la un spectacol de circ.

Așa că….eu mereu le spun oamenilor că hipnoza nu este magie dar poate avea rezultate magice. Știu că tu faci magie, și de asemenea și mentalism.

Cum le poți îmbina pe toate? Ne vei învăța ceva și din aceste domenii de activitate?

Tehnici Hipnotice Bob Burns

Bob Burns: Toate sunt forme de magie, nu? În primul rând hai să vorbim despre hipnoza pură. De ce aș lipi pe cineva de un scaun? De ce l-aș face să uite numărul 3 și să creadă că are 11 degete?

De ce aș deveni invizibil și de ce freca lampa de acolo ca să apară un duh? De ce să fac asta?

Dacă reușesc să îl lipesc de scaun reușesc să îl „lipesc” și de țelul său. Dacă reușesc să fac numărul 3 să dispară atunci reușesc să fac și problema să dispară șamd.

Și la fel e și cu magia. Dacă pot să arăt cuiva că dacă îl programez neurolingvistic. Pot convinge mintea lui să acționeze într-un mod pe care el să îl perceapă ca fiind „uau!” Atunci el va fi curios și îmi va urmări activitatea.

Se va gândi: „Poți face mai mult decât atât”

Da, nu doar că pot face mai mult decât atât dar îți pot arăta și ție cum să faci mai mult. Așa că îmi încorporez magia și mentalismul în terapie. Și le arăt pacienților cum să obțină și ei câteva dintre aceste rezultate

Mai sunt și alte lucruri pe care le folosesc pur și simplu pentru a mă juca. Dar mereu mă simt reînsuflețit atunci când le fac

Sunt doar pentru a ne juca, ne distrăm. Fac multe lucruri pentru copii

Când vine câte un copil, își roade unghiile, nu înțelege ce se petrece. Dacă pot face ceva, atunci asta e să îi învăț pe alți hipnoterapeuți din toată lume. Nu ca să îmi dezvălui toate secretele și magia. Pentru că am frați și prieteni magicieni. Dar doar câteva lucruri speciale cu care îl pot face pe un copil să exclame: UAU!

Apoi copilul zâmbește și se apleacă către tine. E un moment special, nu? Și sunt bucuros să pot să îi învăț pe alții cum să facă asta

Eugen Popa: Deci ne vei învăța și cum să lucrăm cu copiii?

Bob Burns: Desigur, lucrez mult cu copiii.

Eugen Popa: Ești sigur că toate aceste lucruri vor putea fi făcute într-un workshop de 2 zile?

Bob Burns: Sunt foarte rapid.

Eugen Popa: Bine, super! Va trebui să țin pasul cu tine!

Bob Burns: Dacă aș vrea aș putea să fac doar tehnica Swan și The Wall timp de 2 zile. Dar hai să facem așa, o facem, trecem la altceva, apoi intermitent o să mai apară în discuție. Fac acest workshop de 2 zile de ceva timp și se pare că merge la fix așa.

Eugen Popa: Uau, minunat! Și menționezi și ceva de… Pentru că…Mai ales oamenii.

Hai să spunem așa: În România persoanele care au venit la cursurile noastre…Nu sunt foarte încântați de scenario. Dar la nivel mondial mulți din cei care merg la cursuri de hipnoză ajung să folosească apoi scenarii pentru x, scenarii pentru y, etc. Vei vorbi și despre acest subiect în cadrul workshopului? Care este părerea ta despre lucratul cu scenarii?

Bob Burns: Când ai pe cineva care trebuie să ia o foaie de hârtie.. Adică…așa am început și eu, Eugen. Respiră adânc te rog, închide ochii și dormi. Și cum închidea ochii începeam: „Acum că ai închis ochii te vei gândi la…” Obișnuiam să procedez așa. Și eram terifiat la gândul că vor deschide ochii și mă vor vedea cu hârtia.

Apoi îmi trebuia o a doua bucată de hârtie dar trebuia să am grijă să nu fac zgomot. Aș fi făcut un zgomot. Există o expresie în engleză: dacă nu o poți ascunde vopsește-o în roșu.

Dacă trebuie să folosești un scenariu spune-i clientului: „Am aceste notițe pentru terapia ta. Îți voi citi câteva dintre ele atunci când vei închide ochii” „Așa că o să mă auzi când scriu” și alte explicații de acest gen. Niciodată nu citesc un scenariu, niciodată. Dar îl am în cap.”

Dacă ai veni să lucrezi cu mine chiar acum, Eugen. Când am ajunge la al 3-lea sau al 4-lea client ți-ai zice: „Fir-aș, chiar așa face!” Ți-ai zice: „Doamne, tipul ăsta…chiar așa procedează!”

Așa că am discursul preliminar, știu ce fac. Chichița pentru mine este să îi aduc în starea de transă și să fie așa Apoi ne lăsăm purtați de val. Apoi folosesc acest cuvânt minunat: „comunicare”. Pentru că cei mai buni terapeuți din lume sunt comunicatori fantastici.

Nu trebuie să fie hipnotiști ca să facă asta. Doar au această abilitate. Dar trebuie să deprindem aceste abilități, trebuie să deprindem aceste abilități. Scenariul este minunat

Ți se predă în Aberdeen, ți se predă în Londra. Te ajută să bifezi fiecare punct important. E super tare. Dar secretul este să exersezi. Să exersezi, să exersezi și apoi să uiți. Pentru că la momentul ăla deja ai asimilat totul.

Eugen Popa: Deci nu folosești un scenariu, ci mai degrabă un gen de protocol. Și trebuie să execuți anumiți pași în cadrul protocolului

Bob Burns: Da, și prefer să îl numesc șablon. Și o să dezvălui șablonul meu și toți cei care vor veni la cursul din România vor pleca acasă cu șablonul meu. Îl vor avea mereu la dispoziție, se vor uita la șablon și îl vor exersa. Mă vor contacta și îmi vor spune: „Da, pur și simplu funcționează”

Pur și simplu funcționează. Tot ceea ce fac are în spate un motiv clar. Și este treaba mea să explic motivul și să le spun de ce. Să fac asta într-un mod în care ei să mă urmărească și să spună: „Da, chiar înțeleg! Are sens!”

Eugen Popa: Grozav, sunt foarte foarte entuziasmat! Ca întrebare de încheiere: Spuneai că există o certificare pentru tehnica „Swan”, nu?

Bob Burns: Da. În afară de asta, o sa mai acorzi și o altă certificare publicului, oamenilor care vor participa la workshop? Altceva în afară de asta? Sau doar asta va fi și gata?

Bob Burns: Nu știu ce vrei să spui, scuze.

Eugen Popa: Înțeleg. deci…unii oameni sunt interesați să fie certificați în tehnica „The Wall” să zicem sau să fie certificați să folosească oricare din celelalte metode. Pentru că ai spus că dacă faci tehnica „Swan” vei fi certificat Swan. Întrebarea este dacă vor primi certificare pentru a utiliza tehnica „Swan” și dacă mai oferi și alte certificări în cadrul acestui training (în afară de „Swan”) Sau „Swan” este singura certificare?

Bob Burns: Certificarea va fi în workshopul de 2 zile Bob Burns care include training în tehnicile „Swan”, „The Consultation” și acest lucru va apărea scris pe certificat. Îți spun, Eugen, odată ce înveți the Swan, restul lucrurilor își mai pierd din importanță. Poți lucra în terapie pentru tot restul vieții tale doar folosind tehnica „Swan”. Așa e.

Eugen Popa: Ce frumos! Sunt foarte, foarte entuziasmat și voi începe să mă pregătesc pentru asta. Dar sunt cu adevărat entuziasmat pentru că știu că ne vei învăța atât de multe. Sunt norocos, trebuie să recunosc, sunt binecuvântat pentru că te știu de ceva timp și trebuie să avertizez publicul, să fac un anunț public, o avertizare publică.

Dacă oamenii nu sunt pregătiți să se distreze atunci nu ar trebui să vină la acest workshop.

Bob Burns: Nu, să nu vină, nu-i lăsa.

Eugen Popa: „Nu ai voie să vii dacă nu vrei să te distrezi”

Bob Burns: Așa e, nu o să-i primim. Nu.

Eugen Popa: Ok, o să punem un semn mare pe ușă. Pentru că ne place să ne distrăm, nu?

Bob Burns: Cu siguranță! Și o să le placă. O să ne distrăm, o să fie minunat

Eugen Popa: Minunat. Mulțumesc pentru timpul tău, Bob. De-abia aștept să ne vedem în Septembrie.

Bob Burns: Ai grija, Eugen! Toate cele bune!

Eugen Popa: Pa pa!

Te poți înscrie la cursul Tehnici Hipnotice dând click pe link-ul de AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale și apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

 

2023-07-10T19:14:59+02:00 11 septembrie 2017|

Lasa un comentariu

test