Tehnici Hipnotice – Interviu cu Bob Burns (partea 3)

Asociația Română de Hipnoză continuă seria evenimentelor în premieră în România cu un workshop special de Tehnici Hipnotice susținut Bob Burns, unul dintre cei mai mari hipnotiști din lume, în weekend-ul 23-24 Septembrie.

Bob Burns este în acest moment un speaker și trainer solicitat în întreaga lume pentru workshop-urile și cursurile sale originale.  Cu o energie deosebită, simț al umorului și deschidere, Bob Burns a cucerit mii de oameni din întreaga lume prin terapiile sale unice create după 44 de ani în care a experimentat toate domeniile de aplicare ale hipnozei.

În 2013, Bob Burns și-a încununat cariera de succes în hipnoterapie dezvoltând Tehnica Lebăda, una dintre cele mai eficiente și simple metode de comunicare cu Subconștientul. Lebăda se folosește de semnalele ideomotorii (mișcări și reacții musculare involuntare) care apar ca răspunsuri ale Subconștientului la întrebările pe care le adresăm. Această tehnică nu presupune o inducție hipnotică și poate fi realizată de oricine, fără să fi avut o pregătire prealabilă în acest domeniu. Succesul Tehnicii Lebăda a venit rapid și acum este folosită de terapeuți din peste 75 de țări. Despre semnalele ideomotorii poți să citești mai multe aici.

Înainte de venirea sa în România, am făcut un interviu special cu Bob Burns, în care acesta povestește prima lui întâlnire cu hipnoza, vorbește despre tehnicile unice pe care le-a creat în urma experiențelor sale și ne dezvăluie detalii despre cele 2 zile de curs pe care le-a pregătit.

Urmărește partea a 3 a interviului cu Bob Burns mai jos:

Eugen Popa: Deci, în principiu, primul lucru pe care îl vor învăța cei care vor participa la workshop este tehnica Lebăda.

Bob Burns: Da. Pentru că o să ne ocupăm de ea în mod practic în următoarele 2 zile. E un workshop, țineți minte. Nu o să stau în fața voastră să vă spun cât de minunat sunt. O sa lucrez cu acești oameni, sunt de neoprit, o să scot untul din ei..Dar la sfârșit vor avea încredere în ei, vor reuși să aplice tehnica Lebăda în orice situație, cum bați din palme. O să le arăt ceea ce noi în magie, în mentalism numim „dedesubturi”. O să le arăt „dedesubturile”.

Ce se întâmplă dacă hipnoza nu se întâmplă? Ce se întâmplă dacă tehnica Lebăda nu se întâmplă? Le voi arăta toată magia, da.

Eugen Popa: Minunat! Și apoi vor primi și o certificare anume în tehnica Swan?

Bob Burns: Sigur că da. Nu doar că primesc certificarea, dar le dau și voie să îmi mângâie barba de țap la sfârșitul celor 2 zile.

Eugen Popa: Minunat, iubesc asta! Cred că te vor mângâia doar pe cap.

Bob Burns: Mnea, o să vedem cum va fi. În afară de Lebăda, Eugen, am o prezentare la care am lucrat timp de mulți ani. Care se numește simplu „Consultația”. O să le arăt celor prezenți cum îmi desfășor eu ședința, din minutul în care cineva deschide ușa de la cabinet.Ce le spun,Și ce le spun este doar profesionalismul pur cu care sunt înzestrat.

Știu că mulți oameni spun: „Știi, sunt destul de priceput, mă las purtat de val”.Eu nu mă las niciodată purtat de val, urmez total scriptul. Sau dacă vreți sunt ordonat. Știu ce o să spun, am argumentele pregătite. Știu ce se întâmplă atunci când lucrurile merg prost. Pentru că avem 2 întrebări în minte, nu? Care este cel mai rău lucru posibil care se poate întâmpla? Și dacă am putea să îl gestionăm?

Răspunsul la cea de-a doua întrebare ar trebui să fie mereu: „Da”. Iar eu trebuie să le arăt oamenilor cum să gestioneze orice fel de situație.”Consultația” este o prezentare lungă, nu e ușoară. Dar o să le dau tuturor materialele la sfârșit și vor înțelege totul așa că vor fi pregătiți când vor începe să lucreze. Și vom vedea mai departe.

Eugen Popa: Și mai ai și un protocol pe care îl numești „Zidul”

Bob Burns: Ghici ce? Protocolul „Zidul” este de fapt „Consultația”. Întregul concept, Eugen, este bazat pe experiența mea de când lucram în vânzări directe. Obișnuiam să vând acțiuni și eram managerul național de vânzări pentru o  companie numită Wings of Life. Și atunci am scris „Zidul”. La sfârșitul anilor ‘70. Tot conceptul era că atunci când ne întâlnim cu cineva, într-o situație de vânzare sau în camera de terapie să fim sinceri, camera de terapie e tot despre vânzare. Când oamenii vin la noi au acest zid, nu? Iar jobul nostru este să dărâmăm zidul. Complet. Deci toată ideea se bazează pe „The Wall”. O să predau protocolul „The Wall” cap-coadă.

Eugen Popa: Ok, minunat! Așadar acest workshop va fi destinat doar terapeuților? Pentru că ai spus mai devreme de hipnoterapeuți, dar în România de exemplu mulți oameni sunt coachi, traineri, terapeuți, psihoterapeuți sau oameni care sunt interesați de psihologie. Va fi acesta un workshop la care pot participa doar oameni dintr-o anumită categorie sau cum este gândit?

Bob Burns: Așa m-am gândit când am început acest lucru acum mulți ani. Dar sunt oameni, uite de exemplu în Argentina și Brazilia am grupuri de vindecare care folosesc tehnica „Lebăda.Nu sunt terapeuți, sunt vindecători, și folosesc tehnica „Lebăda. Nici măcar nu a fost ideea mea.

M-au contactat și pur și simplu mi-au zis: Uite, noi folosim asta, ne poți învăța tehnica „Lebăda”? Mai sunt și alte situații..

Îmi amintesc când făceam ceva pentru un tip, poate ai auzit de el, Felix Economakis. Trăiește în Londra, bun psiholog. Și când mă aflam acolo acest tip a venit la mine și mi-a spus: (era prima dimineață, ora 9:00) „Bună, nu sunt chiar terapeut, dar te-am văzut online. Am venit tocmai de la Atena pentru că mi-ar plăcea să învăț asta”. La care eu i-am răspuns: „Hai să îți fac cinste cu o cafea, vreau să îți dau banii înapoi. Eu lucrez doar cu terapeuți pricepuți”. Asta s-a întâmplat acum câțiva ani.El mi-a spus atunci: „Dar am venit atâta drum..” I-am zis: „Uite, îți dau banii înapoi, îți plătesc și hotelul”, doar ca un gest. Plătește-ți singur zborul dar bucură-te de vacanță. A cerut să poată participa, i-am permis. Și știi ce? Spun adevărul, la sfârșitul următoarei săptămâni făcea deja terapie în Atena. Așa că, cine sunt eu să judec?

Dacă cineva are abilități bune de comunicare…pentru că o să le arăt tuturor, o să le arăt consultația mea cap-coadă. Până la sfârșitul workshopului vor știi consultația mea cap-coadă, vor știi protocolul „Zidul”. E exact ca atunci când ai luat examenul de conducere, nu ești șofer, dar din acel moment ești în stare să înveți să conduci. Același lucru se aplică și aici

Tehnici Hipnotice - Bob Burns

Eugen Popa: Deci în principiu nu trebuie să ai deja un anumit nivel sau un trecut academic sau profesional ca să poți participa la acest curs.

Bob Burns: Nu, din contra. Adică eu sunt un academic, mediul din care provin este cel universitar.Dar asta nu contează mult aici. Ce era grozav la tipul din Grecia, ghici ce avea el și nu mai avea nimeni altcineva? Nu avea niciun obicei prost.Da? Nu avea niciun obicei prost. Sunt foarte bucuros atunci când am la curs pe cineva total nepregătit. Pentru că va sta acolo ascultând atent la tot ceea ce îi spun

Eugen Popa: Deci oamenii pot veni cu zero abilități, zero cunoștințe și pot învăța ce le predai si apoi vor reuși să pună totul în practică pentru a obține rezultate?

Bob Burns: Da, prefer să lucrez doar cu terapeuți pricepuți, adică cu cei care au deja experiență atunci când vin aici. Dar, da, am învățat pe parcursul anilor că se poate, cineva nou poate veni, poate urmări și își poate însuși abilități. Nu există nici urmă de îndoială

Eugen Popa: Grozav! Mulțumesc, e grozav!

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale și apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-10T21:40:36+02:00 21 august 2017|

Lasa un comentariu

test