Tehnici Hipnotice – Interviu cu Bob Burns (partea 4)

În acest articol poți urmări partea a patra a interviului special pe care l-am făcut cu Bob Burns, înainte de venirea sa în București în septembrie. Ai posibilitatea de a participa la un weekend plin de tehnici hipnotice, unde poți învăța tehnici unice de la unul dintre cele mai mari nume din hipnoterapie.

Bob Burns a adunat mai mult de 40 de ani de carieră în lumea hipnozei, dezvoltându-și propriile tehnici și protocoluri de lucru cu clienții. În weekend-ul 23-24 Septembrie Bob va preda pentru prima oară în România tehnica Lebăda, care l-a făcut celebru în toată lumea.

Pe lângă aceasta, Bob Burns își va prezenta și protoculul unic pe care îl folosește cu clienții săi, precum și tehnici de  hipnoză de grup.

În partea a patra a interviului pe care l-am susținut cu Bob Burns, acesta vorbește și despre un alt protocol pe care l-a creat după ani și studii pentru renunțarea la fumat. În video de mai jos Bob povestește cum a ajuns să aiba o rată de 98,4% cu acest protocol.

 Eugen Popa: Despre ce alte subiecte vei mai vorbi la workshop, în afară de tehnica „Swan”, „The Wall”. Ce altceva mai ai în plan?

Bob Burns: De-a lungul anilor i-am ascultat pe oameni povestindu-mi despre ce ar mai vrea să facă. Răspunsurile lor mi-au spus cum să îmi dezvolt workshop-urile de-a lungul anilor. Mulți oameni de exemplu ar vrea mult să facă prezentări de grup.

Atunci când mă duc și îi urmăresc făcând prezentări de grup observ că nu sunt așa buni la asta, din mai multe motive.

Așa că le arăt cum să facă prezentări de grup cap-coadă, le spun care sunt pașii pe care îi urmez eu. Lucruri pe care eu însumi le folosesc astfel încât ei să poată să spună povestea, cum să testeze apoi oamenii din sală, cum îi pot testa efectiv pentru hipnoză, cum să demonstreze hipnoza într-un mod…fii pe fază, un mod care nu poate da greș…E draguț, nu-i așa?

Să ai acea încredere că poți face asta cu un grup de oameni pe care nu i-ai mai văzut niciodată. Le spui povestea, îi captivezi, faci prezentarea unde faci și testarea. Selectezi câțiva și îi rogi să vină în față, faci o hipnoză care nu poate da greș, apoi le voi arăta tuturor cum să înmâneze o carte de vizită. Pentru că cei mai mulți nu știu cum să înmâneze o carte de vizită. Sau dacă vrei, ei doar o înmânează când de fapt o carte de vizită ar trebui să fie prezentată în mod hipnotic. Cred că o să îți placă!

Ca lumea să te rețină, ca cineva să își amintească felul în care acea carte de vizită i-a fost prezentată. Ca mai apoi să le spună celorlați: „Pe bune, îți zic că asta a făcut tipul ăla!” Pe bune, așa a făcut! Ar fi destul de mișto, nu?

Eugen Popa: Bineînțeles! Și de asemenea îi înveți cum să facă programări din modul în care înmânează cartea de vizită.

Bob Burns: Da, ca să ai succes în acest domeniu, Eugen, asta le spun tuturor, trebuie să faci 3 lucruri: Trebuie să te vezi cu oamenii, să te vezi cu oamenii, să te vezi cu oamenii. Ai descoperit secretul. Dacă presupunem că ai abilitățile necesare deja.

Și eu îi învăț și abilitățile, desigur!

Eugen Popa: Ok, grozav! Când am vorbit, chiar înainte de această prezentare ai menționat și că ai protocolul tău personal pentru renunțarea la fumat.

Bob Burns: Din experiența mea, cred că în jur de 30% din persoanele care mă abordează în prezent sunt interesate să renunțe la fumat.

Așadar există mulți oameni care sunt interesați să renunțe la fumat.Și există de asemenea și mulți terapeuți care nu au niciun protocol pentru asta. Sau nu au abilitățile sau cunoștințele necesare pentru a obține rezultate.

Eugen Popa: Așadar ce contribuție poți aduce tu în sensul ăsta? Până acum 4-5 ani am făcut mereu hipnoză pentru renunțarea la fumat. Și sincer vorbind rata mea de succes a fost undeva în jur de 60%

Și știi ce, Eugen? Am simțit cu adevărat că era chiar bine. Adică dacă un tip vine la mine, el are mai mult de jumătate șanse să renunțe la țigări definitiv. În decurs de o oră!

M-am gândit că e bine. Dar online mi se transmitea că sunt varză, total nefolositor. Pentru că toți oamenii din lume îi ajutau pe fumători să se lase de fumat. Din prima, nu s-au mai întors niciodată, toată lumea s-a lăsat de fumat. Și m-am gândit: Nu poate fi adevărat, atât de varză sunt?

Sau poate că unii din ei exagerează? Poate chiar mint? Pentru că toată lumea făcea pe toată lumea să se lase de fumat! Întotdeauna, rezultate de 100%.

Așa că am revenit asupra muncii mele. Am dezmembrat-o. M-am gândit: „Sunt bun la asta, ar trebui să am și eu acel rezultat perfect pe care îl au și ceilalți!”. Așa că m-am întors la ea și acum am un protocol pentru renunțarea la fumat. Îți pot spune pe loc, ultima dată când am verificat a fost acum 3-4 luni, în ultimii 2 ani, deci din 2 în 2 ani, rata mea de succes a fost 98,4%.

Eugen Popa: Glumești? Te dai mare acum, nu?

Bob Burns: Sigur că da!

Eugen Popa: E ok! E ok!

Bob Burns: Toți pe care i-am revăzut – poate că unii au plecat din țară, au început să fumeze iar. Nu pot să fiu răspunzător pentru asta și îmi pare rău că s-a întâmplat așa.

Dar țin legătura cu clienții mei fumători. Țin legătura cu ei timp de 1 an

Eugen Popa: 1 an, da? Le urmărești progresul după sesiune?

Bob Burns: Și cei pe care nu am reușit să îi fac să se lase, Eugen… Știi ce s-a întâmplat? Am fost un idiot. Soții sau soțiile lor i-au adus. Și asta e un motiv pentru care ar trebui mereu să îi refuzi. Trebuie să decidă ei, trebuie să vină ei de bunăvoie.

Vom vorbi despre asta. Dar hipnoza pentru renunțarea la fumat? Da, o să le pun tuturor la dispoziție toată munca mea pe acest subiect.

Eugen Popa: Uau, cred că doar partea asta. Dacă am face o jumătate de zi cu Bob Burns doar pe acest subiect. Cred că ar merita tot timpul, efortul, banii, drumul, totul. Oamenii vor zice: „O, cât costă workshopul?” sau „Unde se va ține?” ; sau „Nu am timp sau nu am bani să vin la workshop”.

Dar dacă ne uităm la rata noastră de succes și o comparăm cu ce ai menționat tu, chiar dacă pentru unii oameni, așa cum ai spus, poate suna ca o exagerare absurd.

Dar, totuși, principiul este: participă, învață, aplică și convinge-te singur/ă. Cred că acesta este cel mai bun mod de a verifica, nu?

Bob Burns: Bineînțeles! Da! Doar acest lucru, acest protocol în sine, ar trebui să merite timpul și investiția în acest workshop. E minunat! Sunt un fost fumător, așa că nu urăsc fumătorii. Urăsc fumatul! Mai mult de jumătate din cei din familia mea au murit de cancer, cancer pulmonar. Așa că am o opinie puternică despre asta.

Asociația Română de Hipnoză îl aduce pentru prima dată în România pe Bob Burns în perioada 23-24 Septembrie. Vor fi două zile în care să te aștepți la un training diferit cu un trainer original, plin de energie și simț al umorului.
Tehnici Hipnotice Bob Burns
Pe lângă Tehnica Lebăda și Protocolul Zidul, în cele două zile de Tehnici Hipnotice, Bob Burns ți-a pregătit și:
  • cum să transformi ședințele de terapie în Magia Vindecării
  • programul de Succes al lui Bob Burns pentru renunțarea la fumat
  • tehnici pentru Hipnoza de Grup
Te poți înscrie la cursul Tehnici Hipnotice dând click pe link-ul de AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale și apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-10T20:06:38+02:00 30 august 2017|

Lasa un comentariu

test