Tehnici de Vindecare – Învață Crește Dăruiește cu Eugen Popa

În emisiunea de marți Învaţă, Creşte, Dăruieşte am vorbit despre tehnici de vindecare, pe care prin exercițiu le poţi folosi şi ca tehnici de auto-vindecare. Ele au la bază sau sunt inspirate din tehnici de NLP, care te vor ajuta să te reconstruieşti folosindu-te de puterea imaginaţiei. Puterea imaginaţiei este vindecătoare. Cu aceste tehnici şi folosindu-te de imaginaţie vei putea să schimbi diferite stări sau dispoziţii, şi vei putea fi capabil să activezi noi stări favorabile.

Tehnici de Vindecare

Tehnica 1 – Schimbarea submodalităților

Invata Creste Daruieste cu Eugen Popa - Tehnici de Vindecare 1

Oamenii când vorbesc despre problemele lor folosesc în general metafore şi diverse expresii pentru a se face mai uşor înţeleşi. Puten să luăm aceste metafore şi să le folosim mai mult în favoarea noastră, le putem pune să ne slujească. Pentru asta este nevoie să ne creăm cu ajutorul imaginaţiei o imagine reală, să ne regizăm propriul film în minte. Putem modifica elementele oricărei imagini pe care o avem în minte sau senzaţie pe care o simţim în corp şi astfel putem să să schimbăm orice scenariu negativ.

Ce ai de făcut:

– Atunci când simţi o durere puternică, o anxietate, o emoţie profundă, gândeşte-te cum ai transpune în cuvinte ceea ce simţi.
-Transformă cuvintele în imagini, încearcă să vezi cât mai multe detalii, să-ţi faci o scenă de acţiune cât mai clară. Apoi introdu în această scenă elemente de protecţie, orice ar putea să te apere pe tine în acea situaţie.
– Oricât de incredibil îţi pare acum, dacă reuşeşti să vizualizezi noua scenă, reuşeşti să schimbi starea.

Tehnica 2 – Kung Fu Panda

Invata Creste Daruieste cu Eugen Popa - Tehnici de Vindecare 2

Pornind de la aceeasi tehnică de NLP, trecem acum la o tehnică pe care am denumit-o foarte original Kungu Fu Panda.

Ce ai de făcut:

– Te gândeşti în la imaginea care ţi-a provocat acel dezechilibru interior. Te transpui în acea experienţă, o vezi în detaliu şi simţi toate senzaţiile.
– Alegi o experienţă opusă şi te gândeşti la un moment care te amuză, te distrează, te face să te simţi bine.
– Din scena a doua iei acele elemente plăcute, care te fac să te simţi bine şi în siguranţă, şi le muţi în prima experienţă unde înlocuieşti toate elementele negative.

În aceeaşi situaţie, când starea ta interioară este afectată de o altă persoană, poți face următorul lucru. De obicei într-o asemenea situaţie, când te gândeşti la acea persoană care te răneşte, o vezi foarte mare. Puterea este asociată în mintea noastră cu dimensiunea. Ce ai de făcut? Iei acea persoană şi îţi imaginezi cum o micşorezi cât poţi tu de mult, până când raportul devine similar cu un dialog între King Fu Panda ( tu) şi cea mai mică vietate pe care o cunoşti (el/ea). În momentul în care ai făcut asta, acea persoană îşi pierde puterea în faţa ta şi nu mai are cum să te afecteze de acum înainte.

Tehnica „Globului Disco”

Invata Creste Daruieste cu Eugen Popa - Tehnici de Vindecare 3

Dacă te uiţi în imaginea de mai sus vei vedea cum globul disco este format din multe pătrăţele de sticlă, lumina bate pe aceste bucăţele care reflectă apoi acele lumini colorate în jurul său.

Ce ai de făcut:

– Iţi imaginezi că în faţa ta este un glob disco, pe care vreau să-l priveşti cu atenţie şi să scoţi cât mai multe detalii. Vreau să vezi părţile care reflectă cel mai bine lumina, dar şi pe cele mai întunecate.
– Îţi imaginezi apoi că tu eşti acest glob şi aceste părticele sunt diferite faţete ale tale. Toate aceste faţete sunt ale personalităţii tale, sunt părţi a ceea ce eşti tu. Părticelele care reflectă lumina sunt abilităţile tale care te ajută în viaţă, iar cele care îţi sunt nefavorabile sunt reprezentate de pătrăţelele întunecate.
– După ce ai reuşit să ai o imagine completă a globului, vreau să începi să descompui acest glob şi să iei fiecare părticică şi să o cureţi. În timpul acestui proces fii atent la starea ta interioară, ce schimbări se produc în sufletul tău când faci acest lucru.
– Acum că ai reuşit să cureţi toate aceste bucăţele, e timpul să recreezi acest glob într-o imagine ideală pentru tine. Vreau să aranjezi piesele exact aşa cum ai vrea tu să fii, în forma perfectă pe care poţi tu să o vezi.

În timpul emisiunii am făcut aceste exerciţii şi le-am explicat pe larg, aşa că îţi recomand să o urmăreşti. În final, pentru rezultate de durată a oricărei tehnici îţi recomand cât mai multă practică.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-16T00:03:02+02:00 4 august 2016|

Lasa un comentariu

test