Tehnici de Autovindecare – Tehnica Swish

Tehnici de Autovindecare – Tehnica Swish

În acest articol îți ofer una dintre cele mai eficiente Tehnici de Autovindecare -Tehnica Swish- pe care o poți folosi imediat pentru a te lecui de trăiri, reacții sau comportamente nedorite.

Omul este un miracol. Este o scânteie menită să strălucească și să dăruiască din lumina sa, întregului univers. Unii oameni fac asta în mod natural, alții lucrează în această direcție iar alții, nici nu știu despre ce vorbesc eu aici.

De cele mai multe ori, această lumină minunată este știrbită sau umbrită de diferitele probleme cu care ne confruntăm, fie ele de natură, fizică, emoțională, mentală sau sufletească.

Autovindecarea înseamnă în primul și în primul rând armonizarea și echilibrarea universului interior. De fapt, de cele mai multe ori, atingerea acestui echilibru interior este suficient pentru a obține o stare de bine, de pace, de armonie, de sănătate.

Să ne amintim definiția sănătății așa cum este este oferită chiar de către Organizația Mondială a Sănătății: „O stare de bine fizică, mentală și socială și nu doar absența bolilor sau infirmităților”

Când o persoană suferă productivitatea sau, prezența sa, înțelegerea sa, sunt afectate.
Când vorbim de o boală sau de o problemă cei mai mulți oameni se gândesc automat la ceva fizic, corporal.

Oamenii sunt însă mult mai mult decât corpul fizic iar bolile au aproape întotdeauna un aspect emoțional și/sau psihic.

Când suferim de boli fizice, mergem la doctor să ne ajute să restabilim starea de bine trupească, armonia și echilibrul organelor și a funcțiilor acestora.

Când suferim de probleme emoționale, căutăm ajutorul specialiștilor pentru a rezolva și elimina aceste traume sau anxietăți.

Dacă vorbim despre probleme mentale, psihice, ne punem speranțele în medicii psihiatrii pentru a restabili echilibrul mental și chiar hormonal.

La fel, atunci când ajungem la o răscruce pe drumul vieții, când avem nevoie de vindecare sufletească, căutăm ajutorul unui duhovnic, al unui prieten, al unui înțelept, al cuiva care ne poate ajuta și alina durerea.

Oricare ar fi problema cu care ne confruntăm, oricare ar fi nivelul la care această problemă se regăsește, ea nu face altceva decât să ne atragă atenția că undeva în adâncul ființei noastre, există un dezechilibru.

Trupul nostru este unealta prin care subconștientul ne atrage atenția că ceva nu merge cum trebuie. Este de fapt, ultima redută, ultima speranță a „subconștientului” de a ne atrage atenția că ceva nu funcționează cum trebuie.

A încercat să facă asta prin gândurile pe care le avem, prin sentimentele și emoțiile pe care le-am trăit dar dacă nu le-am acordat atenție, acestea au „coborât” tot mai mult de la nivel spiritual, la cel mental, apoi emoțional și, în ultimă instanță, la cel fizic.

Boala este semnul că undeva în interior s-a produs un dezechilibru și dacă nu am reușit să surprindem acest lucru la timp, a degenerat tot mai mult până când s-a manifestat fizic, sub formă de boală fizică.

Însă nu este întotdeauna așa. Oamenii sunt din ce în ce mai atenți la ei, la emoțiilor lor, la ideile din mintea lor, la comportamentele și reacțiile lor și își doresc să le schimbe.

De câte ori nu te-ai gândit că ai vrea să nu te mai enervezi (așa ușor)? Sau ai fi vrut să ai o cu totul altă reacție decât cea pe care o ai de obicei?

De câte ori ți-ai dorit să poți vorbi în fața unei mulțimi de oameni foarte încrezător și calm în loc să îți tremure țurloaiele mai tare decât un steag bătut de vânt.

Sau poate ai vrea să scapi de atacurile de panică care te dezabilitează complet sau de fobia pe care o ai de atâta timp și nu știi cum și de unde „ai luat-o”.

Toate acestea, și multe altele desigur, nu sunt decât semne ale unui dezechilibru interior, emoțional sau mental care se manifestă prin diferitele stări pe care le ai sau, prin variatele comportamente, de cele mai multe ori, nedorite!

Cum spuneam și la începutul articolului, vreau să îți prezint o tehnică super simplă și în același timp super eficientă pe care o poți folosi oricând, oriunde și oricât. Mai mult decât atât, odată ce ai învățat-o, o poți folosi pentru a-i ajuta pe ceilalți și astfel contribui activ la o viață mai bună, la o lume mai bună!
Eh, hai, chiar NU poți refuza o ofertă atât de bună corect? 🙂

NLP

NLP sau Programarea Neuro Lingvistică a adus un aport uriaș în a populariza multe tehnici foarte eficiente pe care le-a împrumatat de la diferite modalități terapeutice.

Cei care au pus bazele NLPului precum și cei care au pus umărul la dezvoltarea sa ulterioară au făcut o treabă atât de bună încât astăzi, multe dintre tehnicile emblemă din psihoterapie au ajuns să fie confundate drept tehnici NLP.

Cred că aș putea chiar să numesc NLP drept o colecție de tehnici terapeutice pentru publicul larg în timp ce psihoterapie, cu multele sale forme, este sora sa să zicem, „mai oficială”, cea care poartă uniformă și costum.

Tehnica Swish

Aceasta este una dintre puținele tehnici cu adevărat NLP-iste și a fost descrisă inițial de către Richard Bandler, unul dintre „părinții” NLPului în 1985 (Bandler, 1985; Bandler and McDonald, 1987).
Este una dintre cele mai importante tehnici din NLP și începe prin a identifica care este factorul declanșator pentru reacția sau comportamentul nedorit. Ce anume se întâmplă chiar înainte să ai acea reacție sau comportament?

Odată ce stimulul a fost identificat, i se cere clientului să își imagineze o o situație foarte atrăgătoare, o situație dorită despre cum ar fi viața sa odată ce problema a dispărut. Această imagine trebuie să fie foarte atrăgătoare și de foarte mare valoare/importanță pentru client.

Dar decât să îți scriu acum despre tehnică, mai bine îți las plăcerea de a o practica chiar tu, urmărind înregistrarea emisiunii Învață Crește Dăruiește cu Eugen Popa de marți, 25 Octombrie în care am vorbit despre Tehnici de Autovindecare și am prezentat Tehnica Swish!

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2016-10-27T00:24:18+02:00 27 octombrie 2016|
test