Tehnica Rewind – Interviu Video cu Dr. David C. Muss – 1

Tehnica Rewind este în clipa de față singura modalitate terapeutică creată special pentru tratarea traumelor și mai ales a tulburării de stres post traumatic.

Această tehnică a fost creată de Dr. David C. Muss din Marea Britanie și a apărut ca o necesitate, în urma vicisitudinilor cu care Dr. David C. Muss s-a confruntat în viața sa de familie.

De curând am avut șansa de a-i lua un interviu și de a afla mai multe despre acestă tehnică atât de eficientă în tratarea traumelor psihice, a anxietăților foarte puternice cum ar fi fobiile sau atacurile de panică dar mai ales a stresului post traumatic.

Articolul de față cuprinde prima parte a acestui interviu și aflăm de la Dr. David C. Muss, un pic din istoria sa personală precum și a tehnicii Rewind.

Pot să spun cu foarte mare bucurie că Tehnica Rewind este extrem de eficientă și că rezultatele pe care le generează a ajutat până acum mii de oameni din întreaga lume.

Dr. David Muss predă această tehnică iar în data de 04 Februarie 2017 o va prezenta în premieră națională în românia, la București, într-un Seminar Practic de Formare și Certificare Internațională în Tehnica Rewind.
Mai multe informații despre acest seminar găsești AICI.

Iată aici prima parte a interviului cu Dr. David C. Muss vorbind despre Tehnica Rewind.

(pentru subtirare dă click pe CC în coltul din dreapta jos al video)

Transcrierea Interviului Video cu Dr. David Muss despre Tehnica Rewind – Partea 1

Eugen C. Popa: Hey David, ce mai faci?

Dr. David C. Muss: Minunat, mulțumesc. Tu cum ești?

Eugen Popa: Și eu sunt foarte bine, mulțumesc.
Și sunt tare entuziasmat de acest mic interviu pe care îl facem astăzi, despre Tehnica Rewind.

Eugen C. Popa: Nu există o metodă centrată, focalizată, axată, care are ca scop tratarea aproape exclusivă a traumei. Și asta este ceea ce eu am văzut în tehnica Rewind, și m-a prins! așa că am vrut să învăț mai multe despre ea și așa am ajuns la tine.

Eugen C. Popa: Așadar, sunt foarte încântat că te afli azi, aici cu noi și acesta este un mic interviu pentru oamenii care nu te cunosc și nu știu despre Tehnica Rewind și ceea ce predai la cursul tău.

Eugen C. Popa: Pentru a învăța mai multe astfel încât să aibă o opinie informată și, să sperăm, să ia decizia de a participa la acest curs.
Eugen Popa: Așadar, să începem cu asta: Cine este David Muss?

Dr. David C. Muss: David Muss este o persoană complicată. Sunt american, dar crescut în Italia, Roma.
Am fost chirurg cardiolog, devenind apoi medic de familie și, ca medic de familie, am devenit interesat de hipnoză, de NLP.

Dr. David C. Muss: Apoi când am practicat NLP, am văzut o mică chestie scrisă undeva care zicea că poate trata fobiile în 10 minute.

Dar din cauză că am avut mai degrabă o istorie tristă a familiei, s-au întâmplat lucruri cu soția mea, deja mă gândeam la stresul post traumatic.

Dr. David C. Muss: Așadar am schimbat acea tehnică și am încercat-o… am modificat-o îm timp și astfel, pentru mine s-a dovedit că nu este ca hipnoza în care îți folosești vocea.

Dr. David C. Muss: Este o tehnică. Dacă o faci, iar oamenii urmează ceea ce au de făcut, vor fi mai bine în doar două minute. De fapt, nu permitem mai mult de două minute pentru a face tehnica, dar durează un pic mai mult s-o explici.

Tehnica Rewind

Dr. David C. Muss: Rezultatele au fost uimitoare. Încă nu înțeleg în totalitate cum funcționează, dar sunt “norocos”, în sensul că am avut parte de un eveniment dramatic în viața mea și a trebuit s-o folosesc pe mine. Așa că știu exact cum să prezint informația de care ai nevoie, dacă ai fi tu sau altcineva traumatizat.

Dr. David C. Muss: Doar ce am terminat un curs ieri, și este minunat pentru că oamenii vin cu această modalitate terapeutică drăguță și empatică numită TCC, prin care rezolvăm o problemă în 10-20 de sesiuni iar eu am spus “Cine vrea să fie voluntarul pe care să-l tratez azi?”
Și …nici măcar nu ajungem la 2 minute, iar lor pur și simplu nu le vine să creadă.

Dr. David C. Muss: Bineînțeles, pe site-ul meu găsești sute de rezultate ale cazurilor oamenilor pe care i-am tratat.
Este minunat, nu există dubiu. Asta înseamnă foarte multă cercetare în ceea ce o privește, dar eu sunt sceptic în ceea ce privește cercetarea pentru că totul este oarecum ipotetic.

Eugen C Popa: Ok, super. Așadar, de cât timp faci asta?

Dr. David C. Muss: Fac asta de aproximativ 25 de ani și mi-am publicat primul articol în 1991. Prima carte de auto ajutor, numită “Capcana Traumei” care de fapt nu a fost scrisă cu intenția de auto-tratament… Iar apoi am realizat că oamenii nu erau interesați, nu puteau înțelege…

Dr. David C. Muss: La începutul anilor 1990 oamenii nu înțelegeau cum să pronunțe Tulburarea de Stres Post Traumatic! Este incredibil! Astăzi, dacă ai întârziat la o întâlnire, ‘tocmai am avut tulburarea de stres post traumatic’.
Este radical opus acum.

Dr. David C. Muss: Așadar, m-am gândit că ok, dacă oamenii nu sunt cu adevărat interesați… Așa că am abordat avocați și le-am adus la cunoștință că, mai mult decât injuriile fizice din accidentele de mașină, din atacurile de violență, există vătămare psihologică.
Așadar am instruit mulți solicitatori din această țară, apoi au făcut referire la lucrările mele și așa am construit un număr mare de cazuri. Și, în plus, poliția.

În curând vom publica partea a doua a acestui interviu. Abonează-te la Newsletter și vei fii înștiințat când am publicat următoarele părți ale acestui interviu cu Dr. David C. Muss.

Participă și tu la Trainingul de Formare și Certificare Internațională în Tehnica Rewind și învață cum să ajuți oamenii să scape de Stresul Post Traumatic și astfel să se bucure de o viață minunată, fericită.
Click AICI pentru înscriere!

Dacă ți-a plăcut, aboneză-te la newsletter! Introdu datele tale și apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-15T19:52:11+02:00 27 decembrie 2016|

Lasa un comentariu

test