Te Provoc La Fericire! 10 Pași Pentru A Avea O Viață Fericită!

Am mai tot vorbit despre Fericire și despre faptul că este o alegere și, în ultimă instanță, un obicei. Fericirea, ca și succesul, nu este un punct final al unei călătorii ci fiecare pas pe care îl faci pe drumul tău. Fericirea nu este destinația ci călătoria.
De aceea, în loc să privim fericirea ca pe o țintă finală, ne vom uita la acțiunile repetate pe care le realizăm în fiecare zi astfel încât să avem și să menținem o stare de fericire constantă.

Cel mai rapid și ușor învățăm atunci când procesul de învățare este unul plăcut, care ne creează o stare de bucurie, împlinire, satisfacție, fericire.
Dacă ai aceste ingrediente, este foarte probabil că noul obicei se va forma rapid și se va instala profund în adâncul Minții tale.

Poți face din fericire o obișnuință. De fapt, chiar Trebuie să o faci dacă Vrei o viață fericită!
TE PROVOC acum la o viață Fericită! Chiar Poți să ai o viață fericită fără să simți că faci vreun efort pentru asta.

Regulile acestei Provocări!

Regula 1
Mai întâi de toate, pentru a putea măsura schimbările apărute, trebuie să știi unde te afli acum. Dacă nu știi unde ești, nu știi dacă ai făcut vreo schimbare sau nu.
Pentru a măsura, folosim următorul exercițiu: În momentul de față, acum când începi această provocare, pe o scară de la 1 la 10, la ce nivel este fericirea ta? 1 = depresie totală, 10 = extaz total. Mă refer la nivelul General nu la clipa de față. Poate tocmai ți-a dat laptele în foc și nu ești tocmai fericită în clipa asta dar ai un bebe care te umple constant de o fericire de nu te mai încapi. Așadar, în acest moment/perioadă generală a vieții tale, care este nivelul de fericire, de la 1 la 10?
Perfect! Acum că ai „măsurat”, ȘTII unde te afli! De acum poți verifica unde ajungi.

Regula 2
Ia fiecare dintre acești 10 pași și aplică acel pas o zi întreagă. În acea zi atenția ta este doar pe acel exercițiu și nu altul! Oricare ar fi situația în care te afli, rămâi atentă să aplici pasul din ziua respectivă!

Regula 3
Ține un jurnal și notează în fiecare zi, ce stări, ce trăiri apar. Notează ce dificultăți întâmpini precum și stările minunate pe care le ai. Jurnalul te va ajuta să conștientizezi și să solodifici mult mai bine experiențele din fiecare zi precum și rezultatul general al acestei provocări.

Exerciții

Ziua 1 – Zâmbește

Zâmbește Tuturor! Mai ales persoanelor pe care NU le cunoști. Da, vei face febră la obraji dar nu-i bai! Trebuia odată și-odată să se-ntâmple și asta. Cu timpul oricum febra va dispărea și vei rămâne cu acel zâmbet glorios și cu o stare fantastică.
Zâmbește când treci strada, când te duci la supermarket, când te întâlnești cu vecinul de la et. 3, când mănânci, când te culci. Zâmbește! Pur și simplu!

Ziua 2 – Spune Mulțumesc

Pentru orice chestie, cât de mică. Pentru mâncarea pe care o ai, pentru că cineva ți-a făcut loc, pentru că te-a călcat cineva pe bătături, sau chiar pe picior, pentru oamenii pe care îi întâlnești pe stradă. Sună-ți prietenii și spune-le: Mulțumesc! Spune mulțumesc când cineva te critică sau te apreciază, când primești un cadou sau un șut. Spune Mulțumesc!

Ziua 3 – Fă bilețele pentru necunoscuți

Poate că ai nevoie de puțin timp să pregătești acest pas dar crede-mă că face toți banii! Sugestia mea este să faci 100 de bilețele. Dacă nu poți 100, fă 50. Dacă nu poți 50, fă 20 dar FĂ acest pas! Poate fi un simplu bilețel de hârtie cu un zâmbet pe el, poate fi un citat, sau o vorba bună sau orice altceva care ți-ar face plăcere să citești dacă cineva ți-ar da un astfel de bilețel! Fă aceste bilețele și dăruiește-le. Le poți pune în cutia poștală, pe biroul colegilor, în lift, la ștergătoarele de la parbriz sau pur și simplu le înmânezi oamenilor pe stradă! Dăruiște o vorbă bună, o faptă bună! Dăruiește un bilețel!

Ziua 4 – Cumpără flori

Ai putea să te gândești la această zi ca la un upgrade de la ziua precedentă. Sigur, foarte probabil că nu vei cumpăra 100 de flori, dar 5 poți să iei nu? Dacă începi AZI, înseamnă că joi va fi ziua în care florăriile vor avea o mare vânzare! Deci și mai multă lume fericită :). Cumpără flori și dăruiește-le. Să știi că și bărbații apreciază florile și se bucură de ele. Este foarte posibil ca, dacă dăruiești o floare unui bărbat, acesta să o dăruiască mai departe unei doamne și astfel, floarea ta a bucurat două suflete nu unul! Dar din dar face rai! Dăruiește Flori!

Ziua 5 – Întâlnire cu Tine

Azi este ziua TA! A ta cu tine, de la tine pentru tine. Astăzi te răsfeți, te iubești și îți mulțumești Ție! Astăzi este ziua TA! Tu ești personajul principal! Tu ești Regele sau Regina! Toată atenția este la tine, asupra ta, pentru tine. Te scoți în oraș, te tratezi cu atenție și dragoste și iubire. Te inviți la o cină regală sau poate la un spa. Îți oferi un masaj sau orice altceva îți trece prin cap. SINGUR! Astăzi este ziua TA! Ziua în care te re-mprietenești cu tine, în care te iubești pe tine. Ziua în care spui lumii că nu-ți pasă dacă-ți zic că ești egoist și egocentric. F**k them! Astăzi te iubești și-ți recunoști valoarea și măreția! Astăzi este ziua ta. Astăzi ai întâlnire cu Tine!

Ziua 6 – Imaginează Ziua Ta Perfectăâ
Imediat după ce te-ai trezit, ceează în mintea ta, ziua ta perfectă. Cum arată ziua aceasta? Din clipa în care te-ai trezit până te culci. Ce faci după ce te dai jos din pat? După ce te speli pe față, pe dinți. Ce faci după ce iei micul dejun? Cum arată ziua ta perfectă la prânz, la amiază, seara? Treci prin fiecare clipă a zilei tale perfecte și imagineazăți cum se simte, cum arată, cum o trăiești. Imaginează-ți cum este să fii chiar acum în această zi perfectă! Apoi, tot restul zilei, reia acest film în mintea ta și de fiecare dată, bucură-te de el și de starea pe care o ai. Imaginează Ziua Ta Perfectă!

Ziua 7 – Nu Te Plăngi

E simplu. Azi NU te plângi! Oricât de nașpa ar fi situația, azi NU te plângi. Azi nu dai vina pe nimeni (inclusiv pe tine), azi nu arăți cu degetul, nu spui „din cauza lui/ei”. Azi, oricât de greu ți s-ar părea, NU te plângi!

Ziua 8 – Pauză

Înainte de orice acțiune, ia o pauză de 3 secunde. Nu mai mult. Trei secunde de pauză înainte să te apuci să mănânci, înainte să pornești la servici, înainte să răspunzi la replica colegului de lucru sau a partenerului de afaceri sau de viață. Ia 3 secunde de pauză înainte să dai o replică cuiva, înainte să întorci spatele. Ia 3 secunde de pauză înainte să spui Da sau înainte să spui Nu! Fă o mică Pauză înainte de orice!

Ziua 9 – Acceptare

Du-te în fața oglinzii și privește-te. Priveste-te cu dragoste, cu iubire, cu admirație! Uită-te la tine și spune „TE IUBESC” așa cum nu ai spus-o nimănui vreodată. Este OK dacă vei lăcrima! Repetă ce ai spus sau gestul pe care l-ai făcut! Uită-te la tine și strânge-te în brațe! La propriu. Spune-ți cât de mult te admiri, cât de mult te iubești. Recunoaște-ți calitățile, punctele tari, abilitățile. Acceptă că nu ești perfectă și tocmai de aceea EȘTI perfectă. Uită-te la tine și spune, cu voce tare: „Mă iubesc, mă accept, mă respect. Este perfect așa cum sunt! Sunt perfect așa cum sunt!” Repetă de 5 ori și apoi strânge-te în brațe! Acceptă-te!

Ziua 10 – Recunoștință

Astăzi este ziua Recunoștinței. Recunoștință pentru că ești în viață, pentru că poți respira, că poți citi, că poți învăța, că poți crește și dărui! Recunoștință pentru părinții tăi, pentru prieteni, familie și oricine altcineva. Recunoștință pentru această lume, pentru că poți crește, pentru ceea ce ești și pentru ce vei deveni. Ia-ți timp și exprimă această recunoștință, cu cuvintele tale. Dacă vrei și poți, fă-o chiar cu voce tare. Va fi și mai puternică! Astăzi fii recunoscătoare!

Au trecut 10 zile din viața ta!
Uită-te acum în urmă și vezi ce s-a schimbat, ce modificări au apărut în viața ta. Cum ești TU acum, după aceste 10 zile. Reia acum exercițiul pe care l-ai făcut în prima zi și măsoară iarăși și vezi unde se află acum nivelul fericirii tale, pe o scară de la 1 la 10.

Provocare la Provocare!
Acest pas este pentru cei care vor să dăruiască.
După ce ai trecut prin cele 10 zile, scrie un mesaj (email) în care împărtășești dificultățile și izbânzile pe care le-ai întâmpinat în această provocare precum și cum te simți la finalul ei. Dar din dar se face rai.
Voi posta numele tău doar dacă Tu dorești acest lucru în mod expres.
Aceste relatări vor ajuta și alți oameni să aibă o viață fericită așa că poți considera acest pas un Bonus!
Ce zici, te bagi?PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!

PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

Comentezi?!
Ce bine! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol


2019-01-16T15:37:00+02:00 28 septembrie 2015|
test