Slabit – Cea Mai Eficientă Metodă

Există „cea mai eficientă” metodă sau tehnică de slăbit?

Poate că da, poate că nu.
Știu cu siguranță că există nenumărate modalități de a obține rezultatele dorite, fie că vorbim de fumat, droguri, băutura, obiceiuri nesănătoase, pentru a slăbi sau, pentru orice altceva.

În fiecare zi apar tot mai multe de astfel de tehnici, care mai de care mai interesante și care spun că fac și că dreg.
Unele se folosesc de neurofeedback, altele se folosesc de oglinzi, altele se folosesc de mâncare, altele de tot felul de aparate și deviceuri. Toate îți promit că sunt cea mai tare și mai tare tehnică pentru a slăbi.
Unele sunt high-tech, altele sunt low-tech.

NU există o o singură modalitate care să fie „cea mai cea” pentru toată lumea din simplul motiv că, fiecare om este diferit.
Unii dintre noi vom avea rezultate fantastice cu neurofeedback, alții cu dietele, alții cu sportul, alții cu meditațiile, șamd.

Dintre miriadele de tehnici, am găsit una care totuși pare să fie printre cele mai ușor de înțeles, de folosit și care culmea, dă și rezultate foarte bune! Această tehnică poate fi învățată de oricine și este complet autonomă.

Slabit sanatos

Autohipnoza, căci despre ea este vorba, poate genera tansformările dorite pe… nesimțite, pentru că acestea vin de la interior la exterior.
Asta înseamnă că toate acele impulsuri pe care le aveam și pe care nu le puteam stăpâni, care ne controlau și „ne făceau” să mâncăm excesiv spre exemplu, încep să se rărească, să fie controlate cu ușurință și, în cele din urmă, să dispară.

Beverley Davies, 49 de ani, a făcut furori ieri când a susţinut că s-a autohipnotizat pentru a crede că are un cordon gastric şi a slăbit de la 80 kg la 66 kg.
A povestit cum şi-a păcălit creierul înspre a crede că era plină după 4 îmbucături sănătoase de mâncare, iar acum a început o afacere prin care oferă “hipno-slăbire” cu ajutorul autohipnozei.

Beverly spune: “Este la fel ca meditaţia, dar în loc să-ţi eliberezi mintea, te gândeşti la lucrurile pe care vrei să le obţii”.

În cea mai bine vândută carte a sa, How to Master Self-Hypnosis in a Weekend (Cum să stăpâneşti autohipnoza într-un weekend), Rick Smith o descrie ca pe o “armă secretă puternică”.

De asemenea, Andy Murray a mai vorbit despre folosirea unui psiholog sportiv pentru a-şi relaxa mintea, spunând: “Atunci când mintea mea este limpede, pot ieşi pe teren să joc, fără să mă îngrijorez în privinţa a nimic altceva.”

Aşadar ce este autohipnoza? Cum o poţi învăţa? Şi cum te poate ajuta să duci viaţa pe care o vrei?

Ce este ea mai exact?

Cum funcţionează: Scopul este să ajungi într-o stare foarte relaxată şi apoi să înveţi „trucuri” despre cum să-ţi “reprogramezi” mintea subconştientă, înlocuind gândurile negative cu unele mai pozitive.
De asemenea, te ajută să vizualizezi rezultatul pe care îl vrei.
Aşadar, dacă scopul tău este să slăbeşti, te vizualizezi cu o nouă siluetă, sau ca pe cineva care lasă resturile de mâncare în farfurie.
Dacă vrei să joci fotbal mai bine, te vei vizualiza când înscrii golul câştigător dintr-o finală importantă.

Poţi învăţa tehnicile într-o sesiune faţă-în-faţă cu un hipnotist instruit sau un hipnoterapeut recomandat -vizitează Asociația Română de Hipnoză – sau dintr-o carte, un tutorial online, sau de pe DVD.

Ideea de bază este să înveţi abilităţile cu care să rămâi şi pe care apoi să le foloseşti în momente de stres sau slăbiciune.

Iată câteva moduri în care autohipnoza te poate ajuta.

Să-ţi potenţeze voinţa de slăbire

Cum funcţionează: Odată ce mintea îţi este relaxată, vizualizează-te ca fiind slab şi având greutatea ideală pentru tine. În mod esenţial, trebuie să te vizualizezi ca fiind genul de persoană care este în stare să spună nu, mâncării.
Sandra Roycroft-Davies, un specialist în slăbit şi hipnoterapeut de pe Harley Street, Anglia, a creat Slimpod, o voce înregistrată pe care o asculţi pentru 9 minute pe zi.
Ea explică: “Înregistrarea îţi reface mintea, schimbând felul în care gândeşti şi te simţi în legătură cu mâncarea şi te ajută să obţii încredere venită din interior”.

Să devii bun la sport

Cum funcţionează: Mulţi atleţi cunoscuţi au lucrat cu hipnoterapeuţi pentru a învăţa tehnici de autohipnoză, care îi pot ajuta să depăşească probleme de îndoieli de sine care îi pot opri din drumul către următorul nivel de performanţă.
Pugilistul Mike Tyson a recunoscut că a folosit autohipnoza înainte de luptele decisive, spunând că va fi “hipnotizat de 2-3 ori pe zi – înainte de antrenament, înainte de pregătire şi înainte de lupte. Obiectivul meu a fost să distrug”.

Învinge-ţi fobiile…

Fie că sunt păienjeni sau şerpi
Cum funcţionează: Autohipnoza ne ajută să vedem frica dintr-o altă perspectivă. Ne învaţă să ne relaxăm şi să vizualizăm obiceiuri pentru a ne ajuta să ne descurcăm mai bine cu situaţiile declanşatoare.
Oamenii cu o fobie socială pot învăţa să se vizualizeze susţinând un discurs într-o cameră plină de oameni zâmbitori, care bat din palme.

Cindy Locher, expert în fobii şi hipnotist, spune: “Nu trebuie să trăieşti în frică. Autohipnoza poate reprograma reacţiile minţii la elementele declanşatoare – fie că sunt păienjeni, apă sau aer – şi să le înlocuiască cu un sentiment de linişte şi control”.

Scapă de ţigări

Cum funcţionează: Hipnoterapeutul Mark Boden spune: “Ai încercat cu medicamente, plasturi, gumă şi pastile, dar acestea nu ajung la rădăcina problemei. Prin atingerea puterii propriului tău subconştient, autohipnoza te poate ajuta să scapi de obicei, umplându-ţi mintea cu mesaje pozitive şi care să te facă să nu mai vrei să fumezi.”
Odată ce te afli într-o stare relaxată, repetă-ţi, “Sunt nefumător și rămân un nefumător tot restul vieții” sau “Îmi respect şi îmi protejez corpul prin a îl menține curat și sănătos”. Cu timpul, ar trebui să-ţi elimine dorinţa de a fuma.

Autohipnoza este atât de simplă!
Dacă vreodată cineva îți va spune altceva, să nu îl crezi! Să mă crezi pe mine :).
Lăsând gluma la o parte, este una dintre cele mai rapide, eficiente, simplu de utilizat tehnici autonome care ne facilitează și ne permite să atingem scopurile dorite.

Dacă ai un țel pe care dorești să îl atingi și vrei să faci asta cât mai rapid și mai ușor, atunci îți recomand autohipnoza din tot sufletul.
Este foarte ușor de învățat și poți să faci asta chiar acum.
Click AICI și pornește acum pe un drum de succes al vieții tale!

Preluat de AICI

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-18T12:48:42+02:00 2 iulie 2016|

2 Comentarii

  1. […] fapt, cea mai eficientă modalitate de predare variază în funcție de natura materialului […]

  2. […] lucru nu a fost realizat perfect, acesta va fi considerat un eșec. Astfel, o tânără care ține o cură de slăbire și mănâncă o linguriță de înghețată își spune: „dieta mea este total compromisă”. […]

Lasa un comentariu

test