SapioSexualitatea – Cât De Tare Te Excită Inteligența?

Sapiosexualitatea este definită ca fiind atracția sexuală ca rezultat al inteligenței. Cu alte cuvinte, forma corpului nu are nici o relevanță aici ci nivelul de inteligență!

Vreau o minte ascuțită, întrebătoare, incisivă și fără prejudecăți! Vreau pe cineva pentru care discuțiile filozofice joacă rolul de preludiu. Vreau pe cineva care mă face să mă chirchesc cu „durere” mentală și mă lasă cu gura căscată de umorul și perspicacitatea sa.
Necunoscut

Cuvântul Sapiosexual este un neologism (un cuvânt apărut de curând). Este atât de nou încât nici măcar nu există în dicționare. Este un cuvânt urban, care a apărut în limbajul comun și își construiește un drum tot mai clar. Originea sa este din rădăcina Latină sapien care înseamnă înțelept sau inteligent și Latinul sexualis, care face referire la sexe.

Creierul este cel mai mare organ sexual! Fie că crezi sau nu, plăcerea are loc în creier și nicăieri altundeva. Corpul percepe senzația, creierul o descifrează, interpretează și distribuie.

Cei care afirmă că sunt sapiosexuali spun că sunt excitați de creier și sunt stimulați de puterea de înțelegere a cuiva. Drept preludiu, un sapiosexual tânjește după o discuție politică, filozofică sau psihologică” spune Diana Rabb, PhD. în psihologie transpersonală.

Una dintre caracteristicile sapiosexualilor este că pot identifica inteligența foarte rapid (atunci când este cazul 😉 ) și când o identifică, o găsesc extrem de atractivă.

Spre exemplu, să zicem că citești o carte despre poezia Rusă și apare cineva care comentează și face referire la carte. Faptul că acea persoană are cunoștințe despre un subiect sau subiecte de interes pentru mintea ta, reprezintă probabil cel mai sexy și erotic lucru pentru tine, dacă ești sapiosexual. Există multe motive pentru care suntem atrași de alte persoane dar a fi atras de inteligența cuiva reprezintă o ciudățenie în lumea de astăzi. (NU! NU doar în România!)

SapioSexualitatea

Inteligența este mult mai împlinitoare

Sigur, frumusețea corpului își are rolul și chiar drepturile sale dar în timp ce aceasta se degradează în timp, inteligența crește și se dezvoltă. Sapiosexualii știu că o conversație bună este mult mai satisfăcătoare decât a arăta bine dezbrăcat. Oamenii de știință sugerează mai multe motive pentru există această legătură între inteligență și atracție însă desigur, sunt toate doar opinii. Precum este și cea de față. Totul se reduce la substanță! Acea substanță care se află sub suprafață!

Unii consideră că oamenii inteligenți tind să fie mai singuratici dar eu personal nu prea sunt de acord cu acest lucru. Dacă nu ai avea alți oameni în jurul tău cu care să discuți, să dezbați, să te contrezi, mintea nu ar lucra la fel! Nu ar avea cum.

Un IQ superior înseamnă un Apetit Sexual crescut

Unul dintre cei mai mari distribuitori de articole sexuale spune că există o foarte mare corelație între inteligență și apetitul sexual. În urma statisticilor de vânzare realizate de ei, au descoperit un „interes sporit față de sex în rândul studenților din universitățile de elită”. Acest lucru ne-ar putea sugera că, într-adevăr, oamenii inteligenți au un apetit mai mare. Asta nu înseamnă neapărat că au o viață sexuală mai bogată sau mai plină.

Un studiu realizat în 2007 intitulat „Relațiile sexuale și Inteligența”, 80% dintre bărbați și 75% dintre femei în Statele Unite, au întreținut relații sexuale înainte de vârsta de 19 ani. În același timp, doar 56% dintre studenții de la Universitatea Princeton, 59% cei de la Harvard și 51% cei de la MIT au întreținut relații sexuale. Uimitor este faptul că doar 65% dintre studenții MIT au avut vreodată relații sexuale. Acest lucru poate fii desigur explicat în mai multe feluri.

Poți spune că sunt mai Geekey or Nerdy și atunci… au șanse mai puține dar ai greși teribil. Pe de altă parte, a fii student la una dintre aceste facultăți nu îți dă prea mult timp să mai faci și altceva. Un student la Harvard spre exemplu, poate să facă maxim 4 cursuri în același semestru. Poate că nu pare mult, însă un curs îl poți echivala de multe ori cu un job full time.

Am avut o astfel de experiență acum 3 ani când am urmat (doar) 2 cursuri în paralel și practic, nu mai ai timp de nimic altceva! Doar stai și citești, înveți, scrii, studiezi, mănânci și dormi… și cam atât.

Istorie Evolutivă

Profesorul Geoffrey Miller de la Univeristatea din New Mexico a testat inteligența a 400 de bărbați și apoi a cerut o mostră de spermă. A descoperit astfel că cei care au avut cele mai bune rezultate la testele congnitive aveau și cea mai sănătoasă spermă. Miller consideră că există o legătură între calitatea spermei și cea a creierului unei persoane și deci o „mutație” genetică care a evoluat de-a lungul generațiilor. Miller explică, „Caracteristici cum ar fi limbajul, unorul și inteligența au evoluat în ambele sexe, pentru că au fost atractive sexual pentru ambele sexe”

Sapiosexualitatea generează mult mai puține atacuri de sau din gelozie! Cum ar fii să fii gelos pentru că partenerul tău s-a îndrăgostit de inteligența altcuiva? Sunt convins că se poate însă, cazurile sunt mult mai puține și, aș îndrăzni să spun, mai… sănătoase!

Să ne imaginăm pentru câteva momente: Ajungi acasă obosit după o zi lungă și istovitoare, plină de discuții cu boul de șefa și inculta aia de secretară și vii acasă dor ca să o găsești pe iubita ta că te înseală cu Dostoievski! Cruntă soartă! Cruntă!

Poae că sapiosexualitatea este doar un cuvânt inventat de oameni care nu se pot adapta societății în care trăim. Poate că astfel se simt mai aparte, mai speciali, mai atractivi. Cert este că, fiecare dintre noi avem câte un pic de sapiosexualitate în noi. Sunt convins de asta! Fiecare avem momente de revelații, de epifanii, de înțelegeri profunde care uneori ne lasă cu gura căscată poate chiar zile la rând. Numește-o Sapiosexualitate, numește trăire mistică, numește-o cum oi vrea! O viață fără o astfel de trăire este o viață seacă, searbădă și poate chiar lipsită de… substanță

E Rândul tău acum!
Ce părere ai despre Sapiosexualitate? Te simți sau te consideri sapiosexual/ă?

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

Comentezi?!
Ce bine! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol

2015-09-22T11:54:27+02:00 22 septembrie 2015|

Lasa un comentariu

test