Oricine Poate fi Hipnotizat?
Exista oameni care nu pot fi hipnotizați?
Cât de dificil este să fii hipnotizat?
Ce înseamnă să fii hipnotizat?
Hipnoza este ca un dans, ca un contract, ca o călăuzire.
Pentru a fi hipnotizat trebuie să te lași condus, ghidat, călăuzit.
Oricine poate să intre într-o stare de transă hipnotică însă nu aşa cum cei mai mulţi văd în filme sau la televizor. Filmele au reuşit să creeze o imagine iluzorie că în timpul transei hipnotice îţi pierzi complet controlul, capacitatea de decizie.
În timpul hipnozei terapeutice există întotdeauna un acord între terapeut şi client, este o colaborare în care o parte (terapeutul) conduce şi cealaltă parte (clientul) se lasă condus. Terapeutul este călăuza care cunoaşte drumul şi te conduce către obiectivul tău, doar după ce tu ţi-ai dat acordul pentru această colaborare. Aşadar oricine poate fi hipnotizat atât timp cât îşi doreşte asta.
Transa hipnotică este similară cu starea minţii tale atunci când te laşi cucerit de o carte bună sau de filmul preferat. Hipnoza este similară cu momentele în care îţi dai voie să te bucuri de o poveste bună.
Hipnoza este un contract, este un acord, este o colaborare între două părţi în care una conduce şi una se lasă condusă de bună voie. Dacă tu te opui şi menţii mintea conştientă activă, puternică, înrădăcinată aici şi acum, nu te poţi bucura de această experienţă.
E nevoie să înţelegi un lucru important: dacă o persoană nu crede în hipnoză şi nu acceptă ideea că poate lucra cu mintea sa pentru schimbare, acea persoană nu poate fi hipnotizată. Aşa că dacă un prieten, membru al familiei sau client care îţi intră în cabinet consideră că hipnoza nu există, nu funcţionează, este un „instrument al diavolului” 🙂 prin care încerci să-i controlezi mintea, oricât de bine intenţionat ai fi, chiar nu va funcţiona. Dacă tu eşti una din acele persoane care încă crede în mituri şi procese magice despre hipnoză, nici la tine nu va funcţiona.
Ideea este simplă: hipnoza este o uimitoare putere a minţii tale. Este puterea pe care doar tu poţi decide dacă vrei să o foloseşti pentru a-ţi schimba viaţa în bine.
În timpul hipnozei nimeni nu va putea să facă ceva care să îţi încalce valorile, principiile, etica sau credinţele. Pentru că în timpul hipnozei nu dormi, vei fi conştient de toate sugestiile pe care le primeşti şi ai puterea de a ieşi oricând din transă dacă vei considera că acestea îţi încalcă principiile.
Ştiu, ştiu că te gândeşti că ai văzut pe youtube spectacole de scenă absolut incredibile, în care oamenii ajung să facă lucruri pe care cu siguranţă nu le-ar face în mod obişnuit. Şi nici nu crezi că o să le schimbe prea mult viaţa. Ei bine, e un show! 🙂 Şi oamenii sunt dispuşi să facă multe pentru distracţie, chiar şi când nu se află în stare de transă.
Dacă ai urmărit cel puţin o dată un show de hipnoză de scenă cu siguranţă ai observat că la început scena este plină de voluntari dornici de experienţe hipnotice. Până la final doar o parte dintre ei ajung să se distreze cu adevărat 🙂 Dacă ai citit cu atenţie articolul până aici, cu siguranţă ştii deja şi motivul.
Hipnoza se întâmplă atunci când accepţi sugestii pozitive pentru a-ţi influenţa gândurile, sentimentele, comportamentul. Hipnoza nu este „spălare a creierului” pentru că tu te afli permanent în control. De fapt, într-o stare de transă deţii şi mai mult controlul asupra minţii şi corpului tău. Cum pot oamenii în stare de transă să facă faţă unor intervenţii chirurgicale fără anestezie, fără durere şi chiar fără sângerare? Crezi că poţi să îţi controlezi atât de puternic corpul în starea în care eşti acum?
Pentru cei care au nevoie de un răspuns ştiinţific pentru a le întări credinţa, hai să înţelegem cum funcţionează starea de transă în creierul nostru.
În primul rând, starea de transă este o stare fiziologică a creierului. Înainte de a explica la ce nivel de activitate a creierului apare transa, trebuie să ştii că există patru niveluri de activitate a undelor cerebrale. Aceste patru stări ale undelor cerebrale variază de la înaltă frecvenţă, excitare mare- Beta – la joasă frecvenţă, de somn profund fără vise – Delta. Cele patru niveluri, de la cea mai mare la cea mai mică activitate sunt Beta, Alpha, Theta şi Delta. Transa este o stare care se experimentează în gama Alpha – Theta.
Cum te simţi când eşti hipnotizat?
Starea de transă poate fi simţită diferit de fiecare persoană. În principiu eşţi hipnotizat când te afli într-o stare de profundă relaxare şi concentrare. Vei fi în continuare conştient de tot ce se întâmplă în jurul tău, vei auzi sunete, dar vei fi pe deplin concentrat pe sugestiile şi schimbările pe care vrei să le faci. Putem spune că atunci când eşti hipnotizat mintea conştientă este încă activă, dar mintea subconştientă este cea care lucrează şi transformă.
Cele mai uzuale semne care apar în starea de transă hipnotică sunt: relaxarea musculară, modificări în respiraţie, mişcări musculare involuntare. Te vei simţi relaxat, vei pierde noţiunea timpului şi vei fi complet absorbit de sarcina pe care i-o dai minţii tale.
În concluzie, hipnoza este o forţă, o putere, o abilitate a minţii tale. Pe care poţi alege să o foloseşti sau să o ignori. În funcţie de alegerea ta ai şi răspunsul la întrebarea din titlul articolului. Oricine VREA să fie Hipnotizat POATE să fie Hipnotizat!
Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!
PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!
[…] 57 au prezentat semne de foarte mare sugestibilitate iar restul de 21 nu au părut să fie foarte hipnotizabili și au fost folosiți drept eșantion de […]