Obiceiul De Succes De 30 De Secunde Care Îți Va Schimba Viața

Tu îți dorești succesul?

Cu toții dorim să avem o viață ușoară, fără griji, fără complicații iar dacă acestea apar, atunci măcar să avem la îndemână o ceva… o chestie care să rezolve problema cât mai repede.

Există chiar vorba, foarte ironică dealtfel, “a pill for every ill” (o pastilă pentru fiecare problemă). Problemă nu doar fiziologică ci și mentală, emoțională sau de orice altă natură.

Este și firesc să fie așa, nu? Să îți dorești să rezolvi cât mai rapid, să ai ROI (return on investment) cât mai mare. Adică, să obții maxim de rezultate cu minim de efort. Este desigur absolut normal, natural și este unul dintre principiile de bază ale naturii, ale existenței însăși.

Și totuși, acest principiu poate fii îmbunătățit pentru că, oricât de bun și de atrăgător ar fi, este totuși doar unul de scurtă durată, este unul reactiv.

Dacă vrem o viață minunată, plină de realizări și de împlinirea dorințelor, atunci nu ne putem baza pe reacții de moment. Pur și simplu nu merge. Este mult mai ușor să Previi decât să Repari. Este mult mai ușor să îți folosești Puterea Minții decât să te lași folosit de ea.
Necesită o investiție mult mai mică din partea ta iar ROI este… inimaginabil!

Pentru a obține un astfel de rezultat, pentru a avea succes, trebuie să ajustezi un pic, doar un pic, modul de viață și nu răspunsul la situații temporare!
Atunci când modul tău de viață este unul care susține progresul și succesul, nu vei mai percepe ceea ce faci ca pe un efort ci ca pe o necesitate interioară, ca pe o dorință vie a sufletului tău. Va fi pur și simplu natura ta.

Succes
Iar aceste modificări nu se realizează peste noapte și nu se realizează prin hei-rup-isme! Este un proces care necesită o perioadă de timp însă fiind atât de simplu și de ușor de realizat, nici nu știi când devine parte din natura ta, din felul tău de a fi.

Așadar, care este acel obicei care, singur, aproape că îți poate garanta succesul pe care îl dorești?

Imediat, după o clasă, un curs, workshop, întâlnire, sau orice întâlnire importantă, ia-ți 30 de secunde – nici mai mult nici mai puțin – și scrie cele mai importante idei. Dacă faci acest lucru mereu, și dacă faci doar acest lucru, o să ai numai de câștigat!

Nu are legătură cu acțiunea de a-ți lua notițe!
Nu crede pentru o clipă că dacă îți iei 10 pagini de notițe într-o întâlnire, ești scuzat de cele 30 de secunde de la final! Chiar dacă este foarte scurt acest exercițiu este foarte diferit de acțiunea de a lua notițe. Aceste 30 de secunde te ajută să interpretezi, să prioritizezi informația primită și te ajută în luarea deciziilor! Astfel ești pe drumul către succes!

Nu e simplu!
A decide care este cea mai importantă informație poate să te stoarcă de energie! Este uimitor cât de ușor îți vine să-ți spui că ai scris deja tot ce contează de la acea întâlnire și să folosești asta ca pe o scuză pentru a evita această scurtă acțiune intensă de la sfărșit. Este ca un sprint pentru creier! Un sprint către succes.

Evită detaliile!
Sunt o capcană. Tocmai pentru că tot timpul căutăm să reținem tot, fiecare detaliu cât de mic, evităm “efortul” de moment pe care trebuie să îl facem pentru decide ce eliminăm și care este esența pe care o păstrăm. Excelența stă deci în capacitatea, în arta, de a elimina! Iar cele 30 de secunde spulberă folosirea cantității de informație pe post de scuză. Esența succesului stă in esența informației.

Fără ezitare, fără amânare.
Trebuie să acționezi rapid, imediat chiar! Dacă aștepți câteva ore, este posibil să îți amintești detaliile dar le vei pierde nuanța. Iar aceste nuanțe sunt de fapt detaliile care contează. Fie că este vorba de tonul vocii cuiva, de privirea sau gestul făcut, de o simplă sugestie aruncată în mijlocul discuției sau umbra unei idei care a răsărit în mintea ta la un moment dat în urma unui comentariu pasager. Succesul este al celor care iau decizii.

Înveți să asculți mai bine și să pui întrebări mai bune.
Odată ce ți-ai însușit obiceiul celor 30 de secunde, aceste va începe să schimbe modul în care acorzi atenție discuției, fie că asculți o prelegere sau că participi activ la o conversație. Este ca și cum ai învăța să asculți o melodie în mijlocul unei larme asurzitoare. Cu cât asculți mai atent și mai focalizat, cu cât adresezi întrebări mai bune care generează răspunsuri mai concrete, cu atât cele 30 de secunde de la final îți vor fi mai de folos. Succesul se află în detalii.

Îi poți ajuta mai mult pe ceilalți.
Cele 30 de secunde te ajută să observi mult mai clar și mai ușor ce contează și ce este important pentru ceilalți, ce nevoi au și cum să îi ajuți să și le rezolve. Succesul tău este succesul celor din jurul tău. Și invers.

Repetarea este mama învățăturii.
Cu fiecare repetare devine mai ușor, mai automat și chiar mai distractiv. Chiar dacă la început poate părea că trebuie să depui un efort (30 de secunde! Hai că poți!) foarte rapid, acesta devine automat iar apoi, nu poți să nu îl faci. Odată ce a devenit parte din viața ta, din felul tău de a fi, te întrebi cum de nu te-ai gândit la asta înainte, de ce nu ai făcut acest lucru mai demult, pentru că realizezi cât de important și de natural este să ai această claritate și focalizare! Succesul este suma pașilor mici, făcuți în direcția visului tău!

Succesul sau eșecul sunt pur și simplu suma obiceiurilor pe care le ai. Dacă vrei să ai succes, atunci crează-ți obiceiuri de succes. Aceste obiceiuri devin felul tău de fi, modul tău de viață. O viață fericită, împlinită, realizată.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=5oNbfIaYI-4″]

Sursa AICI

Vrei să afli mai multe despre cum poți să folosești Puterea Minții tale pentru a avea o viață de Succes? Abonează-te la Newsletter și primești mereu informații din acest domeniu!

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

Comentezi?!
Ce bine! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol

2015-08-31T14:58:57+02:00 31 august 2015|

3 Comentarii

  1. Ilinca Roxana 28 iunie 2017 at 18:09 - Raspunde

    Teoria ca teoria, dar practica ne omoară ?

  2. […] Îți îmbunătățești STILUL DE VIAȚĂ […]

  3. […] spunea că atât timp cât tu nu ești conștient de crezurile tale, de valorile, de aspectele care îți construiesc viața, atunci ele sunt cele care te conduc pe […]

Lasa un comentariu

test