Nașterea Conștientă – Învață Crește Dăruiește cu Eugen Popa

În cadrul emisiunii am avut-o ca invitat pe Dita Depner, coach şi trainer pentru educaţie prenatală, care propune o pregătire holistică a mamei pentru nașterea conştientă.

La ce ajută Nașterea Conștientă?

Naşterea conştientă ajută femeia să îşi crească puterea interioară şi să facă faţă mai uşor perioadei post natale, cazurile de depresie fiind mult mai rare la femeile care aleg să nască natural.

În zilele noastre femeile aleg calea naşterii prin cezariană în principal din cauza fricii de durere care stârneşte un stres imterior puternic. Această frică o face pe femeie să nu aibă încredere în procesul natural al naşterii.

Cum îşi pot învinge femeile această frică? Printr-o pregătire mentală, prin care ele să înţeleagă procesul, relaţia cu copilul în timpul procesului naşterii şi abandonarea în faţa unui proces fiziologic absolut normal. Ditta Depner oferă un astfel de curs de pregătire pentru viitoare mămici.

Nasterea Constienta

Relaţia dintre copil şi mamă începe să se dezvolte încă înainte de naştere şi este important ca o viitoare mamă să conştientizeze că transmite şi împarte cu copilul său toate stările, emoţiile, trăirile din perioada sarcinii. Subconştientul copilului înregistrează amintiri încă dinainte de a se naşte exact cum o face şi în momentul naşterii. În momentul în care copilul se naşte, modul în care simte el şi percepe momentul îi va influenţa viaţa. Momentul naşterii este un moment de imprimare a subconştientului pentru copil.

În cadrul emisiunii Dita Depner vorbeşte despre drepturile femeilor în momentul naşterii care de cele mai multe ori sunt necunoscute de viitoarele mămici ceea ce duce de multe ori la evitarea lor.

In a doua parte a emisiunii am discutat cu Dita Depner despre naşterea în apă, pe care o recomandă ca fiind cea mai uşoară metodă de naştere naturală. Corpul şi psihicul femeii este deja obişnuit să se relaxeze în prezenţa apei, ceea ce o ajută pe mamă să aibă o experienţă mai frumoasă la naştere. În aceeaşi măsură, copilul se naşte în condiţii perfect naturale, trecând dintr-un mediu acvatic în altul.

Urmăreşte interviul integral cu Dita Depner, care explică în detaliu ce are nevoie să ştie orice femeie care se pregăteşte sau îşi doreşte să devină mamă.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-15T23:58:03+02:00 18 august 2016|

Lasa un comentariu

test