Metaforele Mișcării cu Andrew Austin – Prezentare și Istoric

De mii de ani, metafora a fost recunoscută ca un instrument puternic în comunicare.

Andrew T. Austin din Marea Britanie, în colaborare Steve și Connirae Andreas, doi dintre cei mai mari traineri NLP, a dezvoltat un model sofisticat și fundamental nou pentru descoperirea și utlizarea în terapie a metaforelor pe care le folosim deja.

Metaforele mișcării reprezintă o nouă abordare terapeutică și o mișcare eficientă către înțelegerea, vindecarea și atingerea obiectivelor personale. Un instrument de precizie care te poate ajuta pe tine sau pe clienții tăi să-ți descopere lumea „metaforică”, permițând recunoașterea modului în care menții problemele.

Dacă ești coach, psiholog, terapeut, consilier dezvoltare personală sau ești interesat doar să ajuți oamenii, Metaforele Mișcării este o tehnică puternică de transformare. Vei ajunge rapid să generezi noi soluții la problemele lor și să realizezi schimbări în cazuri în care alte intervenții terapeutice au eșuat.

Metaforele Mișcării, această minunată creație a lui Andy Austin este un mod fascinant de a lucra cu oamenii la un nivel fundamental inconștient, fără a cunoaște alt conținut în afara metaforei în sine.

Asociația Română de Hipnoză îl are invitat în România pe Andrew Austin în luna septembrie. Acesta va susține timp de 3 zile în perioada 07-09 septembrie un curs intensiv de Metaforele Mișcării.

În cadrul cursului vei învăța nu numai cum să descoperi propriile metafore, ci și cum să le angrenezi la nivel fiziologic și neurologic – o abordare complet nouă pentru a depăși blocajele și credințele limitative și pentru a crea o mișcare eficientă spre obiectivele tale personale.

Înainte de venirea sa în România, am realizat un interviu cu Andy Austin în care am vorbit pe larg despre începuturile și dezvoltarea acestei noi abordări terapeutice cât și despre ce urmează să înveți la cursul din luna septembrie.

În prima parte a interviului Andy ne povestește despre începuturile sale și cum a ajuns să creeze această minunată tehnică.

Eugen Popa: Bună ziua doamnelor şi domnilor. Numele meu este Eugen Popa şi în acest interviu avem un invitat special, pe Andrew Austin, care va veni în România pe 7,8,9 Septembrie şi va susţine workshop-ul Metaforele Mişcării. Acesta este un program pe care Andy l-a creat şi sunt foarte bucuros, foarte entuziasmat că, împreună cu Asociaţia Română de Hipnoză am reuşit să-l aducem în România.

Andy, îţi mulţumesc foarte mult că eşti aici. Tocmai am spus câteva cuvinte în română, în care am anunţat oamenii de venirea ta în România. Aşadar,îţi mulţumesc pentru timpul acordat acestui interviu.

Andrew Austin: Şi eu îţi mulţumesc.

Eugen Popa: Super! Andy, permite-mi să-ţi adresez câteva întrebări. Deoarece unii oameni te cunosc, iar alţii nu. Cei care te cunosc au citit despre tine, cei care nu se întreabă „cine-o mai fi şi ăsta?” Să le prezentăm oamenilor o mică biografie a lui Andrew Austin şi ce ai reuşit până acum.

Andrew Austin: Subiectul meu preferat este, bineînţeles, să vorbesc numai despre mine. Aş vrea să lămuresc unele lucruri. Mi-ar plăcea să cred că este adevărat, toţi cei care mă cunosc au citit despre mine. Dar fiind un pic realişti, acest lucru nu este întocmai adevărat. Cred că cea mai bună modalitate prin care pot descrie ceea ce fac este că provoc noţiunea existentă asupra cum gândesc oamenii, cum judecă şi despre cum conduc oamenii terapia.

Metaforele Miscarii - Terapie

Este ceva prin care am trecut foarte mult în diversele mele cariere. Înainte, în viaţa mea anterioară, am fost un asistent medical cu carte de muncă. Şi am lucrat la Urgenţe.

Eram asistent la departamentul cardiac, aşa că făceam în mare lucrurile legate de inimă. Am lucrat la Urgenţe, apoi am sfârşit prin a lucra la Dept. de Neurochirurgie şi Neurologie. Aici am început să învăţ totul despre creier. Consider că am învăţat mai multe de când am renunţat la acest loc de muncă, pentru că deja înţelegeam cu ce am de-a face.

Decât atunci când eram la acel loc de muncă. Lucrez ca terapeut pe diverse subiecte de prin 1994-1995.O grămadă de timp. Primul program căruia m-am dedicat,prima mea încercare de a crea ceva ce am crezut că va fi folositor, a fost terapia Integral Eye Movement sau IEMT.

Acesta este de multe ori comparat EMDR şi cu lucrarea de Integrare prin Mişcarea Ochilor a lui Steve Connirae.

În fond este acea lucrare a lui Steve Connirae şi Francine Shapiro, EMDR, dar cu foarte multe elemente adăugate, inserate în acelaşi model. În timp ce această lucrare continuă, nu şi-a propus niciodată să fie un succes, pur şi simplu s-a întâmplat să aibă succes.

Am început să analizez şi alte programe. Apoi l-am cunoscut pe Charles Faulkner iar el mi-a arătat o grămadă de lucruri de care eu nu eram conştient. Predominant de metafore. Iar următorul nivel al IEMT a luat naştere. N-am avut un nume pentru asta. Dar mi-am dat seama că intră mai mult la metafore. Abia atunci când am prezentat-o alături de Steve și Connirae, în America, am reuşit să-i dăm şi un nume, Metaforele Mişcării. Iar apoi au apărut veştile despre naşterea programului Metaforele.

Iar asta m-a adus la ceea ce sunt în ziua de azi. Pe parcursul drumului, am pus sub provocare multe presupuneri şi noţiuni cu care lucrează terapeuţii. Respectiv modelelor terapeutice. Cred că asta este de fapt ceea ce captează atenţia oamenilor în marea majoritate a timpului.

De ce să participi la Metaforele Mișcării? (07-09 Septembrie 2018)

Dacă ești terapeut, psiholog, coach, trainer sau ești interesat de dezvoltarea ta personală și vrei să-I ajuți și inspiri pe cei din jurul tău…

• Înveți o tehnică terapeutică revoluționară
• Înveți o tehnică puternică de schimbare care funcționează cu adevărat pentru orice model comportamental și terapeutic
• Îți îmbunătățești abilitatea de a ajuta oamenii să genereze noi soluții la problemele lor
• Obții rezultate acolo unde alte metode de terapie au eșuat

Ce vei învăța în cele 3 zile de curs?

✅Prezentarea completă a procesului „Metafore Mișcării” și structura unei ședințe.
✅Argumentarea neurologică a proceselor.
✅Folosirea comunicării idiomatice cu scopul evitării proceselor conștiente.
✅Obstrucțiile: Reguli și valori externe
✅Containerele: Metaforele incorporatoare, statutul moștenit, famillile și problemele de lungă durată
✅Poverile: Vinovătiile și Responsabilitătile
✅Baloanele: Credințele și Valorile
✅Poziții Relaționale: Unde ne aflăm în relație cu ceilalți.
✅Împlinirile: schimburile și tranzacțiile emoționale
✅Durerile: Accidentările emoționale și sănătatea emoțională
✅Introducere în Metaforele Temporale
✅Introducere în Metaforele legate de Afaceri și Bani

?Practică
?Experiență Directă
?Cazuri Concrete

Cine este Andrew T. Austin?

Andrew T. Austin este unul dintre cei mai renumiți terapeuți din Marea Britanie, fiind recunoscut la nivel mondial cu o vastă experiență în domeniul NLP și al coachingului.

Andrew este autorul celebrei cărți, The Rainbown Machine – Tales from a Neurolnguistic’s Journal și creatorul mai multor metode terapeutice, Metaforele Mișcării și IEMT fiind doar câteva dintre ele.
Andrew are un background in neurologie și neurochirurgie și a utilizat din plin aceste cunoștințe atunci când a creat tehnicile sale revoluționare.

Metodele sale au fost incluse in Enciclopedia SAGE a Teoriilor în Consiliere și Psihoterapie.

Pentru detalii și înscriere: www.hipnoza.ro/metaforele-miscarii

2023-07-09T20:58:45+02:00 24 iulie 2018|
test