Continuăm interviul cu Andy Austin cu partea în care acesta ne face o introducere în structura și în modul în care se va desfășura workshopul de 3 zile.
Experiența a demonstrat că metoda actuală de predare a Metaforelor Mișcării permite ca acest sistem să fie ușor de învățat de către o persoană fără experienţă în domeniul psihologiei și uşor de aplicat în contextul tuturor relațiilor.
Andy s-a concentrat să dezvolte Metaforele Mișcării ca o tehnică care să fie la fel de accesibilă indiferent de pregătirea profesională și indiferent de motivul pentru care alegi să participi la curs: fie că ești teapeut, psiholog, coach și vrei să înveți o tehnică extraordinară prin care îți poți ajuta clienții, fie ai tu probleme pe care îți dorești să le rezolvi, fie o faci recreațional, pentru dezvoltarea abilităților tale de comunicare.
Vezi mai jos partea a cincea a interviului cu Andrew Austin realizat înainte de venirea sa în Romania din luna septembrie 2018.
Eugen Popa: Urmează să vii în România pentru a susţine un training pe 7-8-9 Septembrie. O să fie un training de 3 zile … La ce ar trebui să se aştepte oamenii de la acest training de 3 zile?
Andrew Austin: Primul lucru la care să se aştepte este că, tot ceea ce învaţă în prima dimineaţă este cel mai probabil să contrazică tot ce le-a fost predat vreodată. Acesta este primul lucru pe care oamenii trebuie să-l ştie. Nu o să fie material cunoscut. Cel mai probabil tot materialul va fi în conflict cu tot ceea ce cunosc deja.
Există un motiv pentru acest lucru. N-are niciun rost să predau lucruri pe care toată lumea deja le ştie. Sunt foarte multe lucruri care au loc în lumea training-urilor. Da, aşa este. Aşadar va fi vorba de material nou, pentru toţi care vor participa.
Acesta este primul lucru. Celălalt este că vom învăţa oamenii foarte, foarte repede cum să pătrundă în propria lor structură metaforică. Urmează să explorăm, pe parcursul training-ului. O să extragem metafore în prima zi, de la fiecare persoană şi apoi vom continua să ne întoarcem de fiecare dată când ajungem la un nou modul, vom re-examina acele metafore. Astfel începem cu acest strat de informaţie.
După următorul modul, vom avea un nou strat de informaţie. La fel şi cu următorul, la nesfârşit. Aş putea să trec prin 11 niveluri de training, în timp ce noi le facem doar pe primele două, cred.
Păstrând aceleaşi metafore, şi chiar şi aşa, tot vor fi informaţii noi. Aşa obţinem informaţiile.
Eugen Popa: Wow, uimitor!
Andrew Austin: Doar în prima zi.
Eugen Popa: Absolut. Urmează să lucreze între ei, participanţii, să facă practică unii cu ceilalţi sau o să aibă loc sesiuni de grup sau demonstraţii? Care va fi structura training-ului?
Eugen Popa: În mare parte toate dintre acestea.Conţinutul la ceea ce eu predau s-a formalizat, aşa că acum ştiu ce predau, în momentul când predau. Dar când şi cum facem asta, nu pot ştii până nu mă aflu acolo în sala de training.
Ceea ce încerc să fac întotdeauna este să lucrez cu indivizii din sală, să învăţ acei oameni treaba pe care urmează să o facem. Aşadar, uneori va fi ceva de genul: fac o demonstraţie, predau ceva şi apoi se practică în perechi sau poate în grupuri.
Apoi trecem la predarea următoarei bucăţi, pe care apoi o demonstrăm. Un training standard. Se prea poate, bineînţeles, să nu se desfăşoare chiar aşa pentru că atunci când lucrăm cu experienţele oamenilor din sală, cine ştie unde ne duc acestea.
Odată ce avem această structură de ansamblu a desfăşurării, urmează să lucrez cu acei indivizi. Participarea este voluntară. Nu va fi nimeni obligat sau forţat să aibă parte de terapie.”Trebuie să ai parte de terapie în acest grup”. Dacă vrei, poţi să stai şi să priveşti. Evident că dacă toată lumea va dori să facă asta, vom avea parte de un training plictisitor. Însă acest lucru n-a avut încă loc.
Eugen Popa: Super! Cine poate participa la workshop-urile susţinute de tine? Poate participa oricine, dacă spun că doar oamenii care în mod obişnuit au experienţă,din nou, este un adevăr universal aplicabil tuturor workshop-urilor.
Andrew Austin: Este regula treimii. O treime din oamenii care vin la workshop sunt fie terapeuţi, fie coach, fie traineri.Care caută să înveţe lucruri noi.
O treime din grup sunt oameni cu probleme, care-şi doresc să rezolve acele probleme sau legat de dezvoltarea personală. Iar o tremie din oameni sunt traineri sau coach care au probleme pe care caută să şi le rezolve. Este regula treimii şi este minunată! Bineînţeles, există şi participantul din motive recreaţionale.
Eugen Popa: Ultimii 10%, corect? Care sunt doar curioşi şi hobby-işti.
Andrew Austin: Da, este un hobby şi, bineînţeles sună bine. Pentru că ai oameni care nu sunt terapeuţi, nu au nicio problemă, ci pur şi simplu se află acolo pentru că le place. Fiind un grup minunat de care să ai parte.
Eugen Popa: Super!
De ce să participi la Metaforele Mișcării? (07-09 Septembrie 2018)
Dacă ești terapeut, psiholog, coach, trainer sau ești interesat de dezvoltarea ta personală și vrei să-I ajuți și inspiri pe cei din jurul tău…
• Înveți o tehnică terapeutică revoluționară
• Înveți o tehnică puternică de schimbare care funcționează cu adevărat pentru orice model comportamental și terapeutic
• Îți îmbunătățești abilitatea de a ajuta oamenii să genereze noi soluții la problemele lor
• Obții rezultate acolo unde alte metode de terapie au eșuat
Ce vei învăța în cele 3 zile de curs?
✅Prezentarea completă a procesului “Metafore Mișcării” și structura unei ședințe.
✅Argumentarea neurologică a proceselor.
✅Folosirea comunicării idiomatice cu scopul evitării proceselor conștiente.
✅Obstrucțiile: Reguli și valori externe
✅Containerele: Metaforele incorporatoare, statutul moștenit, famillile și problemele de lungă durată
✅Poverile: Vinovătiile și Responsabilitătile
✅Baloanele: Credințele și Valorile
✅Poziții Relaționale: Unde ne aflăm în relație cu ceilalți.
✅Împlinirile: schimburile și tranzacțiile emoționale
✅Durerile: Accidentările emoționale și sănătatea emoțională
✅Introducere în Metaforele Temporale
✅Introducere în Metaforele legate de Afaceri și Bani
?Practică
?Experiență Directă
?Cazuri Concrete
Cine este Andrew T. Austin?
Andrew T. Austin este unul dintre cei mai renumiți terapeuți din Marea Britanie, fiind recunoscut la nivel mondial cu o vastă experiență în domeniul NLP și al coachingului.
Andrew este autorul celebrei cărți, The Rainbown Machine – Tales from a Neurolnguistic’s Journal și creatorul mai multor metode terapeutice, Metaforele Mișcării și IEMT fiind doar câteva dintre ele.
Andrew are un background in neurologie și neurochirurgie și a utilizat din plin aceste cunoștințe atunci când a creat tehnicile sale revoluționare.Metodele sale au fost incluse in Enciclopedia SAGE a Teoriilor în Consiliere și Psihoterapie.
Pentru detalii și înscriere: www.hipnoza.ro/metaforele-miscarii