Introducere În Core Transformation – Interviu Cu Mark Andreas

Asociația Română de Hipnoză organizează primul training internațional de Core Transformation, o tehnică NLP care a schimbat în ultimii 30 de ani viața a milioane de oameni.

Mark Andreas, fiul renumiților traineri NLP Steve și Connirae Andreas, va susține un curs intensiv de 3 zile în care va preda două dintre cele mai frumoase, iubite și eficiente tehnici din NLP: Core Transformation și Alinierea Pozițiilor Perceptuale.

Core Transformation este un program de dezvoltare personală care te ajută să te cunoști mai bine, la cel mai profund nivel al ființei. Core Transfomation pornește de la Problemă și ajunge la Core-ul Ființei, la Nivelul De Bază, nivelul Profund al ființei umane unde o rezolvă rapid!

Am avut bucuria de a-l avea invitat pe Mark pentru un interviu în care acesta a expus povestea Core Transformation și a workshopului care urmează  să se desfășoare în România.

În prima parte a interviului Mark ne vorbește despre cum a început povestea sa în coaching și NLP, cum și-a descoperit pasiunea pentru lucrul cu oamenii și despre începuturile Core Transformation.

 Interviul despre Core Transformation cu Mark Andreas

Eugen Popa: Bună ziua tuturor! Numele meu este Eugen Popa şi sunt foarte încântat că mă aflu aici, într-o discuţie cu Mark Andreas în care vom vorbi despre viitorul său workshop din România, din 15-17 Iunie, 2018. Eu sunt foarte încântat. Mark, îţi mulţumesc foarte mult pentru timpul acordat proiectului nostru.

 Mark Andreas: Bineînţeles, mulţumesc pentru invitaţie.

Eugen Popa: Spune-mi Mark, pentru cei care nu te cunosc, cred că este mai bine să începem cu o introducere a ta: Cine este Mark Andreas? Cum ai început să predai? Cum ai început să practici NLP, apoi Core Transformation?

Oferă-ne câteva informaţii despre tine.

Mark Andreas: Cu drag. Presupun că mulţi oameni mă cunosc ca fiind fiul lui Steve şi al lui Connirae Andreas, care sunt activi de mult timp în domeniul NLP.

Momentan activitatea mea principală este cea de coaching, aşadar cel mai des lucrez cu clienţii 1 la 1 pe o gamă variată de situaţii, folosind instrumente precum Core Transformation şi alte unelte NLP, sau care ţin de hipnoterapie.

De asemenea, susţin şi traininguri, atât în SUA, cât şi Europa, dar şi alte continente, anul acesta mă voi deplasa şi în Asia.

Aşadar sunt foarte entuziasmat să ne alăturăm cu toţii în România. Mi-a plăcut dintotdeauna să vizitez locuri noi. Majoritatea activităţii este practica privată, iar apoi organizez training-urile pe care vreau să le susţin.

Eugen Popa: Super! Ştii, în mod normal îi întreb pe oameni: Când a fost începutul studierii sau a pregătirii în NLP sau hipnoză, dar cred că în cazul tău se poate spune că ai început în momentul în care te-ai născut. Într-adevăr, cam aşa a fost.

Mark Andreas: Pot spune că m-am născut într-o familie minunată.

Eugen Popa: Pe parcursul creşterii, ai fost expus constant la informaţiile din NLP? A existat vreun moment în viaţa ta în care te-ai gândit că ai prefera să faci altceva sau … cum au decurs lucrurile pentru tine?

Core Transformation - Meeting

Mark Andreas: O întrebare foarte bună, mulţi oameni se întreabă asta. Ambii părinţi au fost foarte… Au fost cu adevărat buni în ideea că ne-au oferit posibilităţi …

Dacă eram interesaţi de ceea ce făceau ei pentru jobul lor, atunci cu mare drag ne explicau şi ne învăţau. Însă nu ne-au forţat niciodată către asta.

Am doi fraţi, unul dintre ei va deveni medic în curând, iar celălalt este chimist. Nu m-am gândit niciodată, la început, că o să intru în mod obligatoriu în domeniu, însă am apreciat întotdeauna, în timpul perioadelor de transformare poveşti despre ciudatele feluri în care oamenii acceptau schimbarea.

Aşadar, după facultate am lucrat în sălbăticie timp de doi ani într-un program de terapie. Atunci am avut ocazia să capăt experienţă. Era un program cu aproximativ 8 copii în care plecam cu rucsacele în spate timp de 3 luni în sălbăticie, iar majoritatea nu-şi doreau să fie acolo. Aşa că am avut şansa de a avea de-a face la faţa locului cu conflicte ale adolescenţilor care pentru mine reprezentau o provocare. Să încerc să găsesc butoanele pe care pot apăsa,aceasta a fost o experienţă uimitoare.

Astfel că am făcut asta destul de mult timp. Ulterior, când de abia aşteptam să văd ce urmează, mi-am dat seama de şansa unică pe care o am de a învăţa – într-un fel la care restul oamenilor nu au acces. Îmi plăcea materialul, să lucrez oameni, rezolvarea conflictelor, fie ele externe sau interne. Cam acesta a fost începutul, acum aproximativ 8-9 ani. Aşa am ajuns să urmez această profesie.

Eugen Popa: Ai spus că îţi place foarte mult să rezolvi conflicte, să consiliezi, sau dacă vrei s-o numeşti negociere. De asemenea, ai spus că ai lucrat cu copii – ne întoarcem imediat acolo, dar te-ai gândit vreodată să urmezi o pregătire spre exemplu în … ca un fel de negociator de conflicte?

La un moment dat în viaţă am cunoscut pe cineva care era negociator în Orientul Mijlociu. Sau …

Mai ştiu că în pregătirea de a deveni poliţist poţi deveni negociator în cazuri de preluare de ostatici şi lucruri de genul. Te-ai gândit vreodată la aşa ceva sau .. ai luat vreodată în considerare o astfel de profesie?

Mark Andreas: Într-adevăr m-am gândit la asta. Până acum, însă, doar atât. Pentru că sunt de fericit cu ceea ce fac.Dar cu siguranţă m-am gândit la ce ai spus tu, iar în studenţie am urmat Studii de Pace şi Globale, materie neobişnuită în care să te specializezi. Dar unele şcoli din SUA ofereau acest program şi astfel am studiat un pic de negociere şi mediere în timpul specializării din facultate.

Eugen Popa: Super! Aşadar, ce ne poţi spune despre Core Transformation? Ce este, cum ţi-a venit ideea şi care-i povestea din spatele acestuia?

Mark Andreas: Cu drag! Aşadar, povestea este că mama mea, Connirae a creat această metodă. Şi dacă ai pregătire în NLP, sau poate chiar puţină pregătire în hipnoză, care este asemănătoare cu pregătirea din NLP – multe lucruri care se regăsesc şi în unul şi în altul. Poţi remarca anumite subiecte comune între cele două, iar în acelaşi timp, procesul privit ca un întreg are unele diferenţe majore comparativ cu alte modele de lucru.

Cum s-a născut această metodă? Mama mea, Connirae, preda alături de tata NLP. Remarcând rezultatele uimitoare obţinute de oamenii cu care au folosit ea a continuat să descopere nu faptul că ea nu avea probleme, avea şi ea lucruri pe care-şi dorea să le transforme. În acest fel a descoperit toate lucrurile pentru ea însăşi.

Nu reuşea să obţină rezultatele dorite în urma aplicării unor procese care funcţionau pentru alţi oameni. Acest lucru nu i s-a părut deloc cinstit, îşi dorea să aibă şi ea parte de un astfel de rezultat. Aceasta a fost motivaţia ei pentru a crea un proces care să-i aducă şi ei beneficiile dorite.

A început prin a contacta toţi oamenii care au avut anumite probleme pe care au încercat să le rezolve, dar care au încercat multe opţiuni şi tot n-au obţinut ce şi-au propus. A fost ca un fel de laborator; mai în glumă, mai în serios, „vino la mine pentru a putea lucra împreună … nu ştiu ce vom face, dar cumva o vom scoate la capăt.”

Orice vom face va fi ceva diferit faţă de orice ai încercat până acum. Vei putea explora, când vei ajunge acasă şi problema va fi rezolvată deja.

Eugen Popa: Când a luat naştere Core Transformation?

Mark Andreas: O întrebare foarte bună. Nu ştiu exact, ar trebui să mă uit la data exactă … Ceea ce ştiu este că deja o preda atunci când eram în clasa a VII-a sau a VIII-a. Mi-o amintesc cum a spus iniţial „Oh”! Eu eram supărat dintr-un motiv sau ceva nu mergea cum trebuie, de câteva ori mă întreba dacă nu vreau să mă ghideze prin acest proces.

Eugen Popa: Înţeleg … aşadar, lucrezi cu acest process cu tine însuţi de mulţi ani, nu?

Mark Andreas: Într-adevăr. Este unul din procesele iniţialepe care le folosesc în practica privată. Unul din motivele pentru care fac asta este că îmi dau seama că, spus în câteva cuvinte, prin intermediul lui obţii rezultate uimitoare. Obţii rezultate la un nivel foarte profund. Metafora care-i place mamei mele s-o folosească este următoarea:

Spre exemplu, dacă-ţi fracturezi braţul, este foarte important să porţi un bandaj pentru o perioadă de timp. Pentru a o ţine în siguranţă şi îi dai voie să se vindece acolo. Acesta este un lucru important, să ai gips pe braţ. Cu toate acestea, la un moment dat, acesta devine o problemă şi nu-l mai vrei acolo. Astfel, una din metafore este că anumite  unelte şi tehnici pot fi asemenea acelui gips.

Sunt foarte importante într-o anumită perioadă a vindecării. Într-o anumită măsură, ceea ce face Core Transformation este să ne ajute să scăpăm de acele bandaje care sunt gata să fie scoase. Care în acest punct au devenit o problemă, care mai degrabă ne trage înapoi decât să susţină în continuare vindecarea. Îmi place foarte mult această metaforă, este foarte elegantă. Pentru că majoritatea oamenilor să spunem că ar avea o problemă din copilărie pe care au dus-o până la vârsta de adult. Copii fiind, gipsul era unul de dimensiuni mici, acum a crescut mânaşi nu face altceva decât să-i deranjeze.

Eugen Popa: Într-adevăr, o comparaţie foarte frumoasă, îmi place. Pentru a continua ce ai spus mai devreme, foarte multe din soluţiile noastre, la un moment dat, copii fiind, poate că au fost perfecte. În acele momente ale vieţii când nu avem prea multă putere de alegere sau control asupra a ceea ce facem.

Ulterior, într-un punct, chiar dacă acele soluţii au fost bune, la vârsta de 5 sau 7 ani, pentru a face faţă unei situaţii dificile, ca adult, în schimb, poate că sunt mai degrabă restrictive decât să ajute.

Mark Andreas: Cu siguranţă.

Eugen Popa: Nu cred că există niciun curs de NLP, în acest moment în România, care să nu predea Core Transformation. Însă asta nu face decât să uşureze lucrurile pentru că vei veni şi vor putea învăţa Core Transformation direct de la sursă. Aşadar, este o şansă unică de care sper să profite mulţi oameni.

O să predai un workshop de 3 zile. Ne poţi spune un pic despre cum vor decurge lucrurile la traning?

Cum va decurge trainigul,ce vor învăţa oamenii şi la ce să se aştepte de la el?

Mark Andreas: Bineînţeles. Atenţia principală este pe procesul Core Transformation.

În câteva cuvinte, acesta este un proces în care putem alege orice sentiment, comportament sau gând pe care vrem să-l schimbăm şi să-l folosim ca pe un portal către starea profundă de existenţă pe care o numim Core State, care ulterior transformă limitarea iniţială.

Acest curs este special conceput pentru a fi accesibil tuturor. Nu este nevoie să ai o pregătire în prealabil în NLP, psihologie sau alte forme de terapie. Cu toate acestea, practicienii cu experiență în NLP care utilizează deja aceste procese vor găsi în acest curs posibilitatea de a obține cunoștințe și abilități suplimentare pentru a-și extinde și cultiva cu înțelegere și precizie mai mare practica.

Vrei să fii mai bun în ceea ce faci? Vrei să descoperi adevărata armonie interioară? Vrei să ajuți oamenii printr-un proces profund de redescoperire și schimbare?

 Programul complet al cursului și detalii înscriere găsești pe pagina oficială a cursului – www.hipnoza.ro/core-transformation/

2023-07-10T00:22:03+02:00 10 mai 2018|

1 Comentariu

  1. […] Bineînţeles, mulţi dintre noi încercăm să schimbăm alţi oameni, însă, aşa cum ai spus şi tu, acest lucru nu prea dă rezultate. Dacă este vorba de orice sentiment sau gând propriu, pe care vreau să-l schimb, acesta este cazul perfect pentru a folosi Core Transformation. […]

Lasa un comentariu

test