Îmbunătățește Vederea cu Ajutorul Hipnozei?

Îmbunătățește Vederea cu Ajutorul Hipnozei

Hipnoza este folosită de multă vreme cu foarte mare succes în lumea medicală, fiind subiectul multor studii din diverse ramuri ale sănătății. Aș putea spune chiar că utilizarea sa crește constant și se extinde în tot mai multe domenii atât în zona medicală cât și în cea terapeutică, de dezvoltare personală și profesională.

De multe ori rezultate sunt surprinzătoare atât pentru pacienți cât și pentru medici și sunt cel mai adesea greu, dacă nu chiar imposibil de explicat.

Am spus-o și o repet, hipnoza nu este magie, dar poate avea rezultate magice!

Pentru a putea obține astfel de efecte profunde, este necesar ca pacientul sau clientul cu care se lucrează să își dorească această experiență și să se lase condus de către hipnotist.
Odată aceste condiții îndeplinite procesul devine unul foarte simplu și direct, hipnotistul ajutând clientul să intre într-o stare de transă hipnotică în care mintea conștientă este relaxată și permite comunicare cu un nivel mai profund al persoanei.

Nu putem explica concret cum funcționează hipnoza, care sunt mecanismele precise care intră în joc și în ce mod o sugestie simplă poate afecta radical reacțiile unei persoane, în unele cazuri acestea rezultând în rezolvarea unor probleme care de multe ori persistă de ani buni. Știm însă că funcționează!

Îmbunătățește Vederea cu Ajutorul Hipnozei

Hipnoza este doar o unealtă, o tehnică, un proces, un ritual, o modalitate, o cheie care deschide poarta către un nivel mai profund al ființei, nivel la care se produc adevăratele transformări. Pentru a ajunge la acest nivel, ne folosim de diverse tehnici, astfel încât să putem comunica cu acea minte interioară, cu acea minte Subconștientă care ne se află la cârma vieții noastre mai mult decât îți poți imagina.

Este ca și cum accesăm „Centrul de Comandă” sau „Camera de Control” a ființei și, odată ajunși acolo, putem să operăm schimbările pe care le dorim în viața noastră sau, dacă lucrăm cu cineva, schimbările dorite de acea persoană. În acest spațiu interior al minții tale poți schimba, modifica, edita, altera, înlocui, adăuga sau elimina acele crezuri, idei, gânduri, emoții și limitări pe care le ai în viața ta, multe dintre ele fiindu-ți chiar necunoscute.

Această tehnică este doar una dintre multele pe care le poți folosi pentru a obține rezultatele dorite și o predau în cadrul Trainingului Profesional de Hipnoză pe care îl susțin periodic în România. Afli mai multe despre acest Training dând click AICI.

Cum spuneam, hipnoza este utilizată cu mare succes iar rezultate sunt constante și stabile.
Spre exemplu, într-un studiu specializat în care s-a urmărit modul în care hipnoza poate ajuta în cazul miopiei, studiu realizat în 1971 de către Charles Graham și Herschel W. Leibowitz de la Universitatea din Pennysilvania și publicat în numărul din 31 Ianuarie 2008 al Jurnalului Internațional de Hipnoză Clinică și Experimentală aceștia au demonstrat că hipnoza este o unealtă eficientă în cazurile persoanelor care suferă de acest defect de vedere.

Aceștia au realizat o serie de 3 experimente cu un număr total de 25 de participanți cu diverse grade de miopie și au observat că acuitatea vizuală a fost îmbunătățită semnificativ iar rezultatele au continuat să persiste în timp acestea fiind verificate ulterior și de un doctor optometrist.

În cadrul acestui studiu, subiecții au citit litere și cifre aflate la o distanță de aproximativ 5m distanță fiind într-o stare normală, de veghe până când nu au mai reușit să le deslușească. Apoi a urmat o inducție hipnotică în care au primit sugestii simple, că mușchii ochilor se relaxează, iar acest fapt ajută la îmbunătățirea vederii. După ce au primit acele sugestii aceste sugestii, au deschis ochii și au continuat să citească mai departe de pe tablă îmbunătățirea performanței fiind evidentă.

Înainte de ieșirea din transă, subiecții au primit sugestii post hipnotice că vor continua să vadă la fel de bine și în starea normală, de veghe iar această abilitate depinde de cât de bine își vor putea relaxa ochii, la comandă. Pentru a obține această relaxare în mod rapid, au primit sugestia ca pot să numere în gând până la 5 și să rostească mental cuvântul „relaxat.”

Concluziile acestui studiu sunt evidente: hipnoza poate ajuta la îmbunătățirea vederii iar rezultatele rezistă în timp.

Am avut și eu șansa să testez puterea hipnozei în îmbunătățirea vederii atunci când, în cadrul uneia dintre prezentările publice pe care am susținut-o în 2015, o persoană din sală a răspuns invitației mele de a face o demonstrație de hipnoză.

Am invitat-o pe scenă și am purtat o scurtă discuție introductivă în care i-am explicat ce urmează să facem iar ea mi-a spus cu ce se confruntă: hipermetropie, strabism și astigmatism. Pe românește și pe scurt, nu vede la distanță.

Acestea fiind zise, am început demonstrația. După cum se vede foarte bine și din video de mai jos, atmosfera este una relaxată iar tânăra domnișoară se simțea în siguranță astfel încât a fost dispusă să aibă această experiență și să urmeze sugestiile primite.

Am început demonstrația cu o inducție hipnotică clasică, Inducția Elman, urmată apoi de câteva tehnici de aprofundare a stării de transă. Odată ce am considerat că a ajuns la un nivel satisfăcător de transă hipnotică, i-am propus să facem un mic experiment. I-am sugerat să intre în Camera sa de Control și să identifice acel obiect sau aparat care o poate ajuta să îți îmbunătățească vederea după care să lucreze cu el până când obține rezultatul dorit. Apoi, i-am spus să deschidă ochii și să citească o cifră scrisă de o colegă de-a mea pe o foaie de hârtie, aflată la aproximativ 20 m distanță.

Am repetat acest experiment de câteva ori, de fiecare dată cu un rezultat pozitiv, după care a mers înapoi la locul său în sală.

Acest experiment a fost unul spontan, eu fiind la fel de surprins (plăcut desigur) ca și ea și restul sălii de rezultate. Nu a fost nimic premeditat aici ci pur și simplu am lăsat ședința să decurgă în mod natural și să ne jucăm cu imaginația.

Trebuie spus că a intrat foarte ușor în starea de transă ceea ce este de mare ajutor pentru ea și pentru rezultatele pe care le poate obține. Este ceea ce numim în termeni de specialitate, un somnambulist (hipnotic) excelent.

Urmăreșt acum înregistrarea video și spune-mi părerea ta într-un comentariu mai jos, pe această pagină.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=p33IS8asPgE”]

Am discutat ulterior cu ea iar astăzi nu mai poartă ochelari.

Aceasta este puterea hipnozei. Hipnoza nu este o terapie în sine ci un potențiator al Puterii Mentale pe care fiecare dintre noi o deținem. Cum spunea mentorul meu în ale hipnozei, „totul este mai bine în hipnoză.” Hipnoza este o modalitate de a accesa puterea minții tale și de a-i crește forța exponențial astfel încât calitatea experienței pe care o ai, a abilităților de care dispui, crește de 10 ori, de 100 de ori sau chiar mai mult.

Oricine poate practica hipnoza. Această cunoaștere este la îndemâna oricui dorește să își îmbunătățească vederea, sau memoria, concentrarea, fericirea sau orice altceva. Poți să folosești hipnoza în scop propriu, pentru dezvoltarea și îmbunătățirea vieții tale sau, o poți folosi pentru a-i ajuta pe ceilalți, pentru a fi tu însuți un agent pozitiv al schimbării.

Dacă vrei să înveți mai multe despre hipnoză, dacă vrei să rezolvi problemele cu care te confrunți, dacă vrei să fii mai bun în orice aspect al vieții tale, atunci nu rămâne decât să te invit la Trainingul Profesional de Hipnoză unde învățăm, experimentăm și practicăm hipnoza. Acesta este de departe cel mai practic program de acest gen din România și este certificat atât de Asociația Română de Hipnoză cât și de organizații internaționale de profil.

Pentru a te înscrie la următorul Training Profesional de Hipnoză precum și pentru a vedea mai multe detalii precum și programul pe zile dă click AICI.

[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Aflu Mai Multe!” heading=”Ți-a Plăcut Acest Articol? Vrei Mai Mult? Abonează-te!”]

Sper că ți-a plăcut acest articol și te invit acum să îmi spui părerea ta. Ce crezi despre hipnoză? Ce crezi despre demonstrația și experimentul de mai sus? Vrei și tu să faci asta? Comentează în căsuța de mai jos!

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Bucuria crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

2023-07-21T19:36:45+02:00 4 martie 2016|

Lasa un comentariu

test