Identificarea Resurselor Interioare

Teoria resurselor interioare susține că personalitatea unui om nu este un întreg omogen, ci este alcătuită din mai multe resurse (sau părți) independente, cu calități și abilități specifice. Aceste resurse s-au creat de-a lungul vieții, prin repetarea unui comportament de suficient de multe ori încât acesta să devină automat. Prin repetare tot ceea ce facem devine automat și reprezintă expresia unei resurse. Acesta este principiul de bază de la care pornește terapia resurselor interioare.

De obicei, când vorbim despre mintea subconștientă ne referim la acele aspecte ale ființei noastre de care nu suntem conștienți sau la care nu avem acces în mod direct și rapid. Din perspectiva tehicii resurselor interioare, ne referim la Subconștient ca fiind mai degrabă un depozit care găzduiește Resursele. În fiecare clipă a vieții noastre, noi manifestăm o (singură) Resursă, restul rămânând în acest „depozit”. Când o altă Resursă iese în față, ajunge în plan conștient, cea de dinainte se retrage sau este împinsă înapoi în acest depozit interior iar cealaltă îi ia locul.

Așadar, orice individ are o personalitate formată din mai multe resurse, ceea ce face ca orice problemă pe care o ai să fie legată de o anumită resursă. Tehnica Resurselor te ajută identifici acea parte sau acele părți din tine cu care vrei să lucrezi, indiferent că este o problemă mentală sau emoțională. Asta nu înseamnă că vei folosi acea resursă exclusiv terapeutic, pentru a rezolva o problemă de sănătate de exempu, ci o poți folosi și pentru a dezvolta, întări aptitudini și abilități.

Identificarea Resurselor Interiore este o excelentă metodă ce poate fi utilizată atât în scop terapeutic, pentru a îndrepta un anumit comportament sau a rezolva o problemă mentală sau psihosomatică cât și ca o unealtă excelentă de dezvoltare și perfecționare personală.Dacă ar fi să descriu această tehnică într-un singur cuvânt, acesta ar fi elegantă, fiind o tehnică mai puțin directivă decât tehnicile de hipnoză cu care te-am obișnuit, dar este la fel de rapidă și eficientă.

Tehnica Resurselor este una dintre acele terapii non-intruzive în care nu este nevoie să cunoști motivul pentru care a venit clientul/pacientul. Acesta este un mare avantaj pentru că sunt foarte multe persoane care au nevoie de ajutor, care vor să fie ajutate însă nu solicită acest ajutor pentru că le este jenă, pentru că se simt vinovate și nu se simt confortabil să vorbească despre situații cu care s-au confruntat în trecut și care le afectează activitățile prezente. Dacă în sistemul tău te confrunți cu probleme pe care le consideri foarte grave sau rușinoase nu te simți întotdeauna confortabil să discuți cu un necunoscut despre ele și de multe ori alegi să le duci mai departe.

Tehnica Resurselor elimină complet această problemă, fiind foarte eficientă pentru orice tip de client, oricât de dificil sau stresat ar fi de ideea de terapie.
Mai jos poți urmări un scurt VIDEO extras dintr-o ședință în care am folosit Tehnica Resurselor Interioare.

Dacă vrei să înveţi schema de lucru cu care poţi să identifici resursele interioare, atât cele de suprafaţă cât şi cele secundare pentru tine şi/sau pentru cei din jurul tău, atunci te aştept pe 1 Aprilie la Seminarul Practic de Identificare a Resurselor Interioare.

Te poţi Înscrie AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2017-03-03T08:48:34+02:00 3 martie 2017|
test