Prezentare Gratuită Identificarea Resurselor Interioare

Teoria Resurselor Personalității este bazată pe un concept propus de Paul Federn (discipol al lui Freud) care susține că personalitatea umană nu este un întreg omogen, ci este alcătuită din mai multe părți sau resurse interioare.

Cum procedăm la Identificarea Resurselor Interioare?

Aceste resurse au diferite calități și abilități care ne construiesc personalitatea și ne pot influența în mod benefic sau dimpotrivă ne pot determina reacții și manifestări nedorite.

Atunci când vorbim despre resurse, oamenii se gândesc în general la timp, bani, relații sau alte aspecte care țin mai mult de exterior și nu sunt controlabile. Resursele interioare însă se referă la puterea ta interioară, la acele roluri pe care tu le joci în viața ta, precum acela de: mamă, tată, fiu, fiică, student/elev, profesor, prieten, copil, șef, angajat, întreprinzător, jucăuș, serios, responsabil etc.

Fiecare Resursă are scopul său, menirea sa și este manifestată în planul constient la un moment dat, pentru o anumită perioadă de timp. Atunci când spunem că trăim o anumită stare, putem spune de fapt că, o parte din noi, o resursă, este atunci activă și manifestată.

Scopul Identificarii Resurselor Interioare este acela de a descoperi resursele pe care fiecare persoană le are pentru a le întări și folosi pe cele benefice. Faptul că știm de exisența resurselor noastre, precum și capacitatea de a le accesa ne poate fi de mare folos în dezvoltarea noastră personală, sub toate aspectle sale: fizic, social , emoțional, mental și spiritual.

Identificarea Resurselor Interioare

Iată câteva dintre beneficii:
1. Putem să retrăim în siguranță profunzimea stărilor emoționale din copilăria noastră, indiferent de vârsta pe care o avem acum
2. Putem să simțim iubire
3. Devenim asertivi atunci când este necesar
4. Putem să devenim agresivi și protectori atunci când este necesar
5. Putem vorbi cu siguranță, încredere și putere în public
6. Putem să primim critici fără să ne simțim atacați sau abuzați
7. Alegem când dorim să folosim aspectul nostru logic sau romantic, sau oricare altul
8. Ne bucurăm de o sănătate mai bună
9. Alegem ce Resursă să folosim și când
10. Putem să schimbăm la comandă starea mentală sau emoțională pe care o trăim

Marți am susținut alături de Angela Nuțu, psihoterapeut și trainer, o Prezentare Gratuită în care am vorbit cu exemple clare despre resursele noastre interioare, cum funcționează identificarea resurselor interioare și am făcut și o demonstrație cu unul dintre participanții din sală. Poți urmări întreaga înregistrare în VIDEO de mai jos:

Dacă vrei să înveţi schema de lucru cu care poţi să identifici resursele interioare, atât cele de suprafaţă cât şi cele secundare pentru tine şi/sau pentru cei din jurul tău, atunci te aştept pe 1 Aprilie la Seminarul Practic de Identificare a Resurselor Interioare.

Te poţi Înscrie AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-15T15:53:07+02:00 17 martie 2017|

1 Comentariu

  1. […] 2 sătpâmâni am susținut o Prezentare Gratuită despre Tehnica Resurselor iar la final, după ce a plecat toată lumea, am vorbit cu o doamnă care mi-a spus ceva care m-a […]

Lasa un comentariu

test