HIPNOZA – Magie sau Realitate?

Ideea de hipnoză este pentru mulți oameni ceva magic, ei asociind de multe ori hipnoza cu un spectacol în care trucurile pentru citirea minții sunt elementele cheie. Această convingere se bazează pe faptul că în trecut, în anii 1900 dar chiar și mai aproape, cei care făceau spectacole de magie înglobau în performance-ul lor și hipnoza de scenă.

Putem vorbi și despre hipnoza de stradă, unde hipnotiștii îsi arată abilitățile într-un cadru de stradă, în mijlocul unei mulțimi. Are și ea o componentă de spectacol și felul în care este prezentată generează răspunsuri și reacții puternice din partea participanților, întocmai ca și cea de scenă.

Ceea ce nu știu sau refuză să creadă mulți oameni este că hipnoza este și o formă eficientă de terapie, putem lucra cu hipnoza ca să ne rezolvăm anumite probleme sau pentru a ne dezvolta personal.

Există zeci de studii care validează puterea hipnozei și îi atestă eficacitatea în tratarea durerilor, a bolilor sau pentru rezolvarea unor probleme de natură emoțională. Scepticismul multora este de înțeles pentru că oamenii se tem de necunoscut și acest lucru este normal dacă ne gândim că evoluția noastră s-a construit pe ideea de protecție, protejare. S-a demonstrat însă că aplicarea tehnicilor hipnozei conduce la rezultate care la prima vedere pot părea miraculoase.

Diferența dintre hipnoză și terapiile vorbite (de exemplu terapia cognitiv-comportamentală) este că terapiile vorbite se adresează minții conștiente și comunică la nivel rațional în timp ce hipnoza comunică la un nivel emoțional, mergând pe ideea că de cele mai multe ori cauza problemelor este la nivel subconștient. Hipnoza nu pune deci accentul pe ce crede clientul despre problema pe care o are ci lucrează mai profund pentru că întreaga transformare se petrece subconștient.

Dacă vrei să fii mai bine, să te dezvolți și să îi ajuți și pe alții atunci hipnoza este cel mai bun instrument pentru că acționează la nivel de crezuri, nu doar la nivel de gândire sau raționament. Nu îți poți schimba viața fără să îți schimbi crezurile, transformarea trebuie să se producă la un nivel profund.

Participă la Trainingul Profesional de Hipnoză dacă vrei să înțelegi mai bine principiile funcționării minții și să practici chiar tu hipnoza încă din prima zi. Vei reuși să lucrezi cu tehnici de hipnoză și de autohipnoză, vei învăța ce criterii trebuie să îndeplinească sugestiile astfel încât acestea să acționeze profund și să creeze transformările pe care le dorești.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum funcționează hipnoza, despre cum funcționează mintea, despre diferitele metode de inducere a stării de transă, despre cum să lucrezi cu copii, cu adulți, despre cum poți folosi hipnoza în controlul și managementul durerii și multe multe altele, te invit atunci la ediția cu numărul 17 a singurului Training Profesional de Hipnoză.

Pentru a te înscrie la următorul Training Profesional de Hipnoză precum și pentru a vedea mai multe detalii și programul pe zile dă click AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la Newsletter-ul nostru de pe WhatsApp!

  1. Salvează numărul 0736 268 736 în agenda telefonului cu numele Puterea Minții;
  2. 📲 Trimite prin WhatsApp mesajul START.
  3. 🧠 Și ai acces la cele mai noi articole și descoperiri din domeniul Psihologiei Sociale și Comportamentale, Dezvoltării Personale și Sufletești.
2019-04-05T13:28:01+02:00 22 iunie 2017|

1 Comentariu

  1. Iordache Lucia 7 mai 2019 at 9:22 - Raspunde

    Soțul meu arr Mânie agresivă

Lasa un comentariu