HIPNOZA – Magie, Miracol sau Realitate?

Ideea de hipnoză este pentru mulți oameni ceva magic, ei asociind de multe ori acest subiect cu un spectacol în care trucurile pentru citirea minții sunt elementele cheie. Această convingere se bazează pe faptul că în trecut, în anii 1900 dar chiar și mai aproape, cei care făceau spectacole de magie înglobau în performance-ul lor și hipnoza de scenă.

Putem vorbi și despre hipnoza de stradă, unde hipnotiștii îsi arată abilitățile într-un cadru de stradă, în mijlocul unei mulțimi. Are și ea o componentă de spectacol și felul în care este prezentată generează răspunsuri și reacții puternice din partea participanților, întocmai ca și cea de scenă.

Hipnoza este magie!

Hipnoza

Ceea ce nu știu sau refuză să creadă mulți oameni este că hipnoza este și o formă eficientă de terapie, putem lucra cu hipnoza ca să ne rezolvăm anumite probleme sau pentru a ne dezvolta personal.

Există zeci de studii care validează puterea hipnozei și îi atestă eficacitatea în tratarea durerilor, a bolilor sau pentru rezolvarea unor probleme de natură emoțională. Scepticismul multora este de înțeles pentru că oamenii se tem de necunoscut și acest lucru este normal dacă ne gândim că evoluția noastră s-a construit pe ideea de protecție, protejare. S-a demonstrat însă că aplicarea tehnicilor hipnozei conduce la rezultate care la prima vedere pot părea miraculoase.

Diferența dintre hipnoterapie și terapiile vorbite (de exemplu terapia cognitiv-comportamentală) este că terapiile vorbite se adresează minții conștiente și comunică la nivel rațional în timp ce hipnoza comunică la un nivel emoțional, mergând pe ideea că de cele mai multe ori cauza problemelor este la nivel subconștient. Aceasta nu pune deci accentul pe ce crede clientul despre problema pe care o are ci lucrează mai profund pentru că întreaga transformare se petrece subconștient.

Dacă vrei să fii mai bine, să te dezvolți și să îi ajuți și pe alții atunci hipnoza este cel mai bun instrument pentru că acționează la nivel de crezuri, nu doar la nivel de gândire sau raționament. Nu îți poți schimba viața fără să îți schimbi crezurile, transformarea trebuie să se producă la un nivel profund.

Participă la Trainingul Profesional de Hipnoză dacă vrei să înțelegi mai bine principiile funcționării minții și să practici chiar tu acest lucru încă din prima zi. Vei reuși să lucrezi cu tehnici de hipnoză și de autohipnoză, vei învăța ce criterii trebuie să îndeplinească sugestiile astfel încât acestea să acționeze profund și să creeze transformările pe care le dorești.

Participând la training vei avea și alte beneficii și vei face parte dintr-o comunitate în continuă creștere. Oferim o ședință de coaching personală de o oră, un DVD cu Inducția Elman, acces la grupul de Facebook al tuturor cursanților de până acum unde vei găsi răspunsuri la întrebările tale și vei afla noutăți. De asemenea vei putea participa la întâlnirile de grup care vor avea loc la sediul Asociației Române de Hipnoză.

Folosește codul „iulie2017” pentru a beneficia de 10% reducere din prețul cursului până vineri 23 iunie.

2023-07-10T23:00:14+02:00 22 iunie 2017|

1 Comentariu

  1. […] spus-o și o repet, hipnoza nu este magie, dar poate avea rezultate […]

Lasa un comentariu

test