Hipnoza între Divertisment și Terapie (interviu cu Richard Barker)

Fie că ești deja familiarizat cu hipnoza, fie că abia faci primii pași în descoperirea acestui domeniu fascinant, ai acum o posibilitate unică de a intra în culisele poate celei mai controversate metode de a practica hipnoza: Spectacolul.

Hipnoza de scenă nu este doar un mijloc de diverstisment. Tehnicile specifice spectacolului îți oferă posibilitatea de a învăța cum să fii mult mai rapid în utilizarea hipnozei, cum să ai mai multă încredere în tine și cum să oferi siguranță în orice tip de interacțiune.

Un hipnotist de scenă va lucra întotdeauna în cele mai grele condiții – în fața unui public numeros, gălăgios, cu așteptări mari. Pentru că nu își permite să greșească, un hipnotist este dotat cu calități care te vor ajuta să te descurci în orice condiții în viața personală și profesională.

Am pus mai jos ultima parte a interviului cu Richard Barker, hipnotistul no 1 al Americii, care vine pentru prima oară în România la începutul lunii martie pentru a susține un curs unic și spectaculos. Urmărește interviul și vezi ce așteptări ar trebui să ai de la cele trei zile de curs.

Eugen Popa: Deja îmi pot imagina multe dintre tehnicile pe care le vei preda, precum pregătirea scenei, a camerei, inducţiile şi tehnicile realizate pe scenă. Deja pot vedea cum le voi putea folosi în practica din birou,de pe canapea cu clientul.

Aşa cum ai spus şi tu, poţi folosi aceste metode pentru a oferi rezultate clienţilor sau le poţi folosi pentru prezentări despre hipnoză pe baza cărora să obţii mai mulţi clienţi. Avem aici un câştig dublu.

Richard Barker: Da. 100% corect.

Eugen Popa: Permite-mi să te întreb…Acesta este un training de 3 zile cu nimeni altul decât Richard Barker şi este un training certificat, corect?

Richard Barker: Da. Ce ne-am hotărât să facem a fost ca cei care finalizează trainingul în cadrul Academiei, participanţii vor primi un certificat.

Sunt două motive pentru care ai nevoie de aşa ceva: primul este că aşa poţi dovedi că eşti un hipnotist de scenă, iar cel de-al doilea intervine când începem să vorbim despre asigurări. Asigurare de răspundere, asigurarea afacerii, licenţiere şi lucruri de genul.

De cele mai multe orioamenii vor să aibă un document care să certifice standardele de siguranţă. Înainte să urci pe scenă vor să se asigure că respecţi normele de siguranţă. Acest certificat te va ajuta şi în respectarea normelor de siguranţă pe scenă.Asta înseamnă că atunci când contactezi o companie de asigurări şi urmează să susţii o reprezentaţie, se poate să ai nevoie de o asigurare de răspundere.

Am avut sute de studenţi care au obţinut certificatul. De asemenea este o dovadă în faţa clienţilor şi oamenilor care vor apela la serviciile tale că prezinţi siguranţă pe scenă. Ai obţinut o certificare conform normelor de siguranţă, în cadrul Academiei.

Aşadar poţi dovedi agentului de rezervări că ai o certificare şi că ai fost instruit corect. Atunci îi poţi prezenta companiilor de asigurări că eşti certificat. Există situaţii când compania de asigurări mă contactează pe mine dorind să confirme că respectivul student este certificat şi prezintă siguranţă pe scenă. Iar eu pot oferi astfel autorizaţie.

Eugen Popa: Super! Aşadar o să fie un weekend aglomerat. Aştept cu nerăbdare să vii în România şi să învăţ de la tine. Ştiu că ai toate informaţiile existente când vine vorba de hipnoză de scenă. Aş vrea să te întreb – pentru că tocmai ce am vorbit despre asta – până în momentul de faţă câte reprezentaţii ai pe an sau dacă am putea ajunge la o cifră, la reprezentaţii sau la oamenii cu care ai interacţionat. Ştiu că mergi şi pe vase de croazieră la TV, la radio în apariţii media. Ce ne poţi spune despre asta?

Richard Barker: Cu siguranţă sunt mai mult de 300 pe an. Spre exemplu, ieri am avut o reprezentaţie în timp ce acum 3 zile am avut 3 reprezentaţii într-o singură zi. Iar în acest weekend o să am 5 reprezentaţii în 3 zile. Cam atât de des au loc reprezentaţiile. Când merg pe un vas de croazieră am 4 reprezentaţii. Şi uneori seminarii, câte 3-4. Sunt o grămadă. Practic apar destul de des pe scenă şi în reprezentaţii. Nu ştiu un număr exact, mai mult de 300 de reprezentaţii pe an, în ultimii 20-30 de ani.

Eugen Popa: Wow. Şi, în medie, cam câţi oameni vin la o reprezentaţie?

Richard Barker: Variază destul de mult, deoarece pe un vas de croazieră sunt între 3-5.000 de oameni. Urmează să susţin pe câteva terenuri de baschet, cred că într-un final vom avea 10.000 de spectatori pe cele mai mari terenuri.

La licee şi facultăţi pot veni de la 100 de oameni până la 1.000 de oameni sau mai mult. Variază mult. Unele din vasele mari de croazieră, sunt gigantice. Şi ai 2 reprezentaţii într-o singură noapte pentru că n-ai cum să îi înghesui pe toţi odată. Poţi să ai parte de câteva mii se oameni şi într-o sală de teatru.

Eugen Popa: Te ocupi şi de mentoring, să fii îndrumător? Spre exemplu aş vrea să particip la un workshop cu tine şi apoi să te însoţesc o perioadă. Ca un fel de reprezentaţii simultane – ceva de genul, eu acum gândesc cu voce tare.

Richard Barker: Sunt foarte mofturos la alegerea unui astfel de coleg. Primim destul de multe cereri. Practic, ceea ce ofer este un program de mentorship de 6 luni. În acele 6 luni, chiar dacă eşti străin, poţi veni şi practic ai fi umbra mea, ai fi în spatele cortinei, în culise, ai interacţiona cu agenţii de rezervări. Pentru că acesta este un aspect dificil despre care nu multă lume vorbește.

Cum faci rost de un agent? Cum obţii închirieri? În cele 6 luni te obişnuieşti cu câteva obiceiuri de rutină iar până la finalul celor 6 luni te vei ocupa de întreg spectacolul iar eu rămân în plan secundar, susţinându-te pe tine.

Totul este excepţional de bine. Acum avem mulţi hipnotişti cu adevărat foarte buni. Unul pe care o să-l şi menţionez este un tip Scott Christie. din Canada. Şi tocmai şi-a rezervat un contract de 6 luni pentru a lucra la unul din parcurile tematice, Six Flags.

Este un super contract, iar el este un tip care a urmat Academia de Hipnoză de Scenă (Hypnotist Stage Academy)si a urmat şi mentoringul.

Eugen Popa: Excelent! Richard, îţi mulţumesc mult pentru timpul acordat. Aştept cu nerăbdare să ne vedem în Martie. De abia aştept să învăţ şi să aducem aceste informaţii şi experienţă pe care le ai şi în România, pentru a putea împărtăşi-o cu cât mai mulţi oameni cu putinţă.

Îţi mulţumesc pentru timpul acordat.

Richard Barker: Aş vrea să mai spun că, cu toate că sunt 3 zile de practică intensă, de fiecare dată când susţin un training, trebuie să fie unul amuzant. O să ne distrăm mult pentru că este imposibil să te distrezi şi să nu înveţi. Cu cât intrăm mai în detalii, cu atât va fi mai amuzant. Nu o să fie un workshop serios. Cu toate că o să învăţăm multe, o să ne şi distrăm, o să fie frumos.

 

Hipnoza de Scenă cu Richard Barker 8-10 Martie 2019, București

Acest curs este pentru tine dacă vrei să înveți secretele din spatele oricărui spectacol de succes.

Și dacă nu visezi la o carieră în lumea divertismentului, acest curs este și pentru tine. Toate persoanele de succes din întreaga lume au o prezență “de scenă” chiar și atunci când se află într-un grup restrâns, pentru că, efectiv, știu cum să capteze atenţia celorlalţi şi cum să îi integreze pe aceştia în povestea lor. Fie că ești speaker, manager, om de vânzări, terapeut, actor sau profesor, acest curs este pentru tine dacă îți dorești să înveți cum să transmiți încredere, putere, energie pozitivă și să-ți crești puterea de convingere.

Programul cursului îl găsești pe www.hipnoza.ro/spectacol

2019-02-20T18:01:57+02:00 20 februarie 2019|