În cadrul unui workshop de Regresii Hipnotice pe care l-am susținut în anul 2014 am discutat, desigur, despre cum este starea de hipnoză.
În acest video explic starea de hipnoză. Așadar, ce este hipnoza?
Student: Deci, ca să fac distincție, să înțeleg mai bine. Pot să fiu într-o hipnoză profundă sau mai puțin profundă în funcție de alegerea mea. În funcție de cât îmi pun eu mintea conștientă în pauză, sau nu. Adică, nu ține de hipnotizator neapărat, ci de alegerea mea.
Eugen: Nu ține niciodată de hipnotizator. Hipnoza este o alegere. Îți explic de ce. Să presupunem că noi începem să lucrăm (într-o ședință de hipnoză). Exact cum ai întrebat-o pe Georgeta ieri despre „maimuțele” din capul ei, sau cum te-ai exprimat tu. Ce se întâmplă când faci hipnoză? Dar nu doar atunci când faci hipnoză, ci și când ești la film, sau citești o carte, tu, de fapt, alegi la ce să te focalizezi.
Când citesc o carte, mă uit la ea, povestea este foarte intrigantă, m-a prins. Aud sunetele din jurul meu, aud că mă strigă, bunica sau mama sau vecinul să fac mai știu eu ce, dar aud ca un sunet distant, cum ar fi vocile de afară. Aud eu ceva acolo, dar nu mă interesează pentru că sunt prins în povestea cărții. Este o alegere.
Înainte să încep să lucrez cu un client îi spun „uite care-i treaba!”. Tu poți să alegi la ce să fii atent. La mine și la ce lucrăm noi aici, sau la poveștile din capul tău. Cele cărora le vei da atenție vor fi cele care vor avea (vor da) rezultat. Până acum ți-ai spus o mie de povești și ai ajuns la mine pe scaun [din cauza asta]. De preferat ca acum, pe scaun la mine, să asculți ce zic eu, pentru că de aceea ai venit.”
Vrei să afli mai multe despre hipnoză? Click AICI
Dar este o alegere, o decizie! Iar decizia ta acum este să asculți și să lucrezi cu mine, să urmezi călăuzirea mea, dacă vrei. Iar exemplul pe care îl folosesc este următorul: E ca și cum tu ajungi pentru prima oară într-un loc în care nu ai mai fost niciodată. Aterizezi cu avionul, ieși din aeroport, ajungi în mijlocul orașului și o suni pe prietena ta care locuiește acolo și spui „Maricica, sunt în centru, cum ajung la tine?” Și Maricica o să zică „Fata mea, vezi clădirea aia albă mare în fața ta?” Și tu zici „da„. „Ei bine, când ajungi în fața ei, ia-o la dreapta. La următorul semafor faci stânga și când ajungi în dreptul florăriei faci iarăși dreapta și la a treia scară pe stânga, acolo stau eu.”
Ți-a dat direcția da? Nu te-a luat de mână, nu te-a dus în cârcă, ci doar ți-a dat direcția!
Dacă ea îți spune ție, „vezi clădirea aia mare în fața ta?” și tu zici „da” și ea spune „ia-o la dreapta” iar tu spui în mintea ta „dar de ce să o iau la dreapta? Dacă ar fi să o iau la stânga cum ar fi? Hmm, mă gândesc, oare să o iau la dreapta sau la stânga, ia să vedem cum ar fi? Hai să o iau la stânga.” Că așa m-am gândit eu.
Nu mai ascult de Maricica, ascult de „maimuțica„. Ok?
Dar este o decizie pe care tu o iei. Decizia îți aparține. Întotdeauna!
De aceea, când lucrezi cu un om, tu îi spui, „eu nu te fac, eu nu te hipnotizez, eu te călăuzesc, te conduc. este decizia ta, dacă urmezi această călăuzire sau nu, pentru că așa avem noi contractul (hipnotic)”.
Și ce spune contractul? Dacă urmezi sugestiile mele, așa cum ți le dau, este foarte probabil că vei obține rezultatul pe care îl dorești. Dar eu nu sunt responsabil de deciziile tale. Nu sunt responsabil de cât de mult urmezi sugestiile mele. De asta, tu ești responsabil.
Student: Asta înseamnă a ucide o altă variantă. De fapt, în hipnoză alegi dacă faci ce îți spune hipnotistul.
Eugen: Ca-n viață nu?
Student: Și hipnotizatorul nu contează dacă este mai bun sau mai prost. El poate să îți vândă ideea foarte bine dar de restul se ocupă doar pacientul/clientul să ajungă unde trebuie să ajungă.
Eugen: Întotdeauna. Asta este hipnoza. Hipnoza este un contract, o colaborare. Nu are cum să fie altfel. Dacă tu nu vrei să fii hipnotizată, nu o să fii. Pentru că nu vrei!
Eu pot să vin să te bag pe tine într-o stare de transă instant, dar pentru că tu nu vrei să fii acolo, o să ieși. Este o colaborare întotdeauna! Vreau să rețineți chestia asta: nu poți să forțezi pe nimeni să intre într-o stare de transă. Undeva, la un moment dat, și-a dat acordul pentru chestia aia. OK? E mai clar acum?
Student: Foarte clar.
Eugen: Ce bine!
PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.
Comentezi?!
Ce bine! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol
Lasa un comentariu