Gordon Emmerson – Ce Este O Resursă?

Acest articol face parte dintr-o serie de 31 de episoade scurte care alcătuiesc interviul pe care l-am realizat cu Profesor Gordon Emmerson PhD în Martie 2014 în Bali.

În episodul precedent am discutat despre Istoria Terapiei Resurselor!

În episodul de azi vom discuta despre și vom explica Ce Este o Resursă Interioară cu Gordon Emmerson

Urmărește explicația în video de mai jos.

(pentru subtitrare click pe CC in colțul din dreapta jos al ferestrei video)

Transcriere

Eugen Popa: Tot vorbim despre Terapia Resurselor. Dar ce este o Resursă? Oamenii au o idee despre ce este mintea conștientă sau mintea subconștientă dar nu știu ce este o Resursă. Așadar, ce este o Resursă, unde pot găsi una, pot să obțin o Resursă de la altcineva? Cum funcționează treaba asta?

Gordon Emmerson: Ai menționat termenul de minte subconștientă. Eu consider că subconștientul reprezintă Resurse care nu sunt prezente la nivel conștient. Dacă avem o Resursă a copilăriei, putem accesa acele amintiri, atunci când aducem acea Resursă în plan conștient.

Dacă nu îmi aduc aminte unde mi-am pus cheile azi noapte, aduc în față Resursa care a umbla cu cheile și astfel am acces la acea memorie.

Asta înseamnă că subconștientul sau inconștientul reprezintă de fapt un cumul de Resurse de Profunzime care nu sunt moment manifestate.

Eugen Popa: Deci subconștientul este mai degrabă o rezervă de Resurse.

Gordon Emmerson

Gordon Emmerson: Așa este. Vorbim aici despre toate acele Resurse care nu sunt momentan manifestate în plan conștient.

Un terapeut Stări Ego ar numi Resursa din plan conștient drept Resursa Executivă dar eu o numesc pur și simplu conștientă. Când o Resursă este conștientă, ne manifestăm ca atare.

Dacă ne uităm la cineva care suferă de Tulburare Obsesiv Compulsivă, atunci vorbim despre o Resursă care trebuie să verifice lacătele și ușile și robinetele. Mai târziu, apare altă Resursă la suprafață și se urăsc pentru că au făcut aia mai devreme.

Eugen Popa: Adică apare altă Resursă în plan conștient care urăște ce a făcut cea de dinainte.

Gordon Emmerson: Corect, așa este. Uneori când conducem, uităm de ultimii 10km pe care i-am parcurs. Asta înseamnă că am schimbat Resurse iar acestea două nu comunică prea bine una cu cealaltă.

M-ai întrebat de unde vin, de unde apar Resursele. Sunt de credința că aproape toate Resursele noastre apar în copilărie.

Spre exemplu, ca și copil vreau mai multă atenție și atunci spun glume. Dacă acestea sunt primite bine de către ceilalți de-a lungul timpului, timp de luni și ani de zile, atunci asistăm la dezvoltarea neuronală de axoni, dendrite și conexiuni sinaptice care mă fac să fiu un comediant bun. Același lucru se aplică dacă joc un sport și repet aceleași mișcări de multe multe ori, devin mai bun la acel sport.

Astfel ajungem să creștem și să dezvoltăm o conexiune neuronală pe care o numesc Resursă. Acestea sunt Resursele care ne compun.

Avem Resurse fragile, sensibile, intelectuale și de multe alte feluri. Unul dintre avantajele Terapiei Resurselor este că îi ajută pe oameni să aleagă Resursa potrivită pentru momentul potrivit.

Nu vrei să ai activă o Resursă intelectuală când te strânge în brațe cineva drag ție. Poate că mai degrabă preferi o Resursă sensibilă, care se poate bucura de acea îmbrățișare.

Urmând același exemplu, nu vrei să ai activă o Resursă fragilă atunci când ești criticat ci mai degrabă o Resursă puternică care poate prelua informația și apoi poate răspunde.

Eugen Popa: Mulțumesc

 

În următorul episod vorbim despre Diferența dintre Terapia Resurselor și Terapia Stărilor Ego. Dacă ești curios, știi unde să dai click :).

Vrei să afli mai multe despre Terapia Resurselor? Abonează-te la newsletterul pe această temă incitantă și primești informații, studii de caz și exemple cum poți aplica Terapia Resurselor.

Nu mai ai nevoie de alte detalii și vrei să participi la următorul Training de Formare în Terapia Resurselor? Te așteptăm cu drag și suntem foarte bucuroși că vrei să folosești această tehnică excelentă pentru a te ajuta pe tine și pe ceilalți.

PS: Spread the Dragostea! Recomandă și altora acest articol!

Episodul anterior: Istoria Terapiei Resurselor
Episodul următor: Diferența dintre Terapia Resurselor și Terapia Stărilor Ego

[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Aflu Mai Multe!” heading=”Ți-a Plăcut Acest Articol? Vrei Mai Mult? Abonează-te!”]

2023-07-21T16:43:10+02:00 27 martie 2016|

1 Comentariu

  1. […] revăzut cu Anna și Gordon Emmerson, mentorii mei în Tehnica Resurselor interioare. Dr. Emmerson a susținut mai multe workshopuri în […]

Lasa un comentariu

test