Fumatul Este O Armă Letală de Autoprotecție!

Fumatul este una dintre cele mai nocive epidemii din lume la ora actuală.

Este pe locul doi în topul cauzelor generatoare de deces, la mică distanță de bolile cardio-vasculare, care ocupă primul loc.

Tot mai mulți oameni se gândesc să se lase de fumat iar în România putem chiar spune că s-a înregistrat o reducere semnificativă a numărului de fumători. Astfel în anii 2000 erau aproximativ 6.1 milioane de fumători, iar în 2005 acesta scăzuse la 5.5 milioane.

Atât în lume cât și în România se realizează un număr mare de studii care evidențiază tot mai clar efectul profund nociv al fumatului, acesta fiind la originea a mai mult de 25 de boli care afectează sănătatea sau chiar contribuie la deces.

Fumatul

Un studiu realizat pe un eșantion de 1.067 persoane la începutul acestui an de către Centrul de Marketing și Prognoză Socială din România se arată că 70% din fumători vor să renunțe la fumat însă dor 2-3% reușesc acest lucru. Un alt studiu revelează faptul că 60% din persoanele care vor să se lase de fumat, se reapucă după aproximativ 7 zile.

Profesor Robert West, de la University College London spune, referitor la un studiu realizat în Marea Britanie: „Știm că dacă cineva încearcă să se lase de fumat de unul singur, rata de succes va fi de aproximativ 4% într-un an de zile! Și cu toate acestea, potrivit studiul Centrului de Marketing și Prognoză Socială, în România 94% din cei care fumează declară ca renunță prin eforturi proprii, printr-un efort de voință!

Voința este un mușchi care poate fi antrenată însă, dacă nevoia profundă, subconștientă nu este adresată, fumătorul va reveni la vechiul viciu. Voința este un efort conștient. Iar efortul are nevoie de energie pentru a fi exercitat. În timp însă, acest mușchi fie se atrofiază, fie este suprasolicitat și, în ambele cazuri va duce la întreruperea efortului ceea ce înseamnă, în cazul de față, reluarea fumatului.

Dacă în schimb, lucrezi la nivel Subconștient atunci rata de rezolvare și lăsare de fumat crește exponențial. Fumatul este o nevoie interioară. Această nevoie este inconștientă (subconștientă) iar atunci când rezolvi și înlături această nevoie, nu mai este necesar să îți folosești voința pentru că nu mai ai ce să controlezi.

Ai nevoie de umbrelă doar dacă plouă. Dacă nu mai plouă, nu mai ai de ce să o folosești.

La fel și în cazul fumatului. Acesta apare ca o măsură de protecție, un răspuns față de o tensiune sau un stres interior. Când acest stres dispare, dispare și nevoia de a-l „stinge” prin fumat.

Există și în România programe care te ajută să înveți cum să comunici cu Subconștientul. Unele mai bune, altele mai puțin bune, altele excelente.
Dacă vrei să înveți să lucrezi cu Subconștientul fie că este vorba de te lăsa tu de fumat, sau de a-i ajuta pe alții să fie sănătoși acum poți participa la un astfel de Training unde înveți enorm de multe.

Îți recomand singurul Training Profesional de Hipnoză din România unde ai acces la informații, practică și experiențe extraordinare. Unii oameni vin la acest training pentru dezvoltarea lor personală în timp ce alții vin pentru că vor să fie mai buni profesioniști și pentru a oferi cele mai bune soluții clienților lor. Aceștia lucrează cu oamenii și sunt traineri, terapeuți, psihologi, medici, sau alte categorii profesionale care implică lucrul cu oamenii.

Pentru a afla mai multe despre acest Training Profesional de Hipnoză dă click AICI

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!

PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

Comentezi?!
Ce bine! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol

2015-09-09T14:45:58+02:00 9 septembrie 2015|

1 Comentariu

  1. […] Ce te oprește să renunți la fumat? […]

Lasa un comentariu

test