Elementele Esențiale pentru Relații de Durată

Relații de Durată

Atunci când vine vorba de Relații de Durată, bărbații și femeile au nevoi diferite.

Acesta este rezultatul celui mai mare studiu realizat vreodată despre criteriile pe care le folosim atunci când ne alegem partenerul de viață. Deși sunt în mare parte similare, există diferențe în caracteristicile pe care bărbații și femeile le consideră esențiale și de dorit pentru o relație de lungă durată.

Aceste criterii ne conduc deciziile și comportamentele în relații și în viață. Cu toate acestea, ele ne sunt de cele mai multe ori necunoscute și suntem dispuși să facem aproape orice pentru a le exercita (știu, sună ciudat).

Ce vreau să spun este că crezurile pe care le avem, de cele mai multe ori nu știm că le avem și Tocmai pentru că NU știm acest lucru, putem spune că mai degrabă ele ne au pe noi și nu noi pe ele.
Dacă te-ai născut și ai crescut într-o societate care pune preț pe culoarea părului sau pe dimensiunea bazinului sau pe lungimea brațului, atunci aceste valori vor fi considerate esențiale atunci când îți cauți un partener de viață.

Desigur, nu ne oprim doar la caracteristicile fizice. Aceleași criterii se aplică și în cazul statului social, al venitului, al religiei, înclinațiile și preferințelor în viață, șamd.

Dat fiind faptul că aceste valori au apărut în universul tău, în psihicul tău înainte ca tu să îți fi dezvoltat propria personalitate și propriul simț critic și analitic astfel încât să poți spune că iei o decizie, ei bine, aceste valori deci, sunt acum pilonii de bază a modului în care înțelegi lumea.

Iată mai jos câteva dintre cele mai importante descoperiri ale studiului:

Studiu despre nevoile în relație ale Bărbaților și Femeilor

–  92% din bărbaţi, respectiv 84% dintre femei au spus că este de dorit sau esenţial ca posibilul partener de viaţă să arate bine. (culoarea părului, lungimea brațului….)
– 80% din bărbaţi, respectiv 58% dintre femei au spus că este de dorit sau esențial ca partenerul de viață să aibă un corp mai zvelt.
– 74% din bărbaţi şi 97% dintre femei își doresc pe cineva cu un venit stabil.
– 47% dintre bărbaţi şi 69% dintre femei au spus că pentru ei, un posibil partener care să câștige mulţi bani este important.

Cu toate acestea, doar aproximativ 40% dintre bărbaţi şi femei au considerat că este important ca partenerul să le semene ca şi atractivitate fizică.

Nevoi Diferite pentru o Relație de Durată

Relații de Durată

Cele mai mari diferenţe între sexe s-au observat în succesul financiar şi al carierei. De două ori mai multe femei decât bărbaţi au acordat importanţă succesului carierei unui posibil partener, precum şi veniturile acestuia.

Dr David Frederick, co-autor al studiului, spune:
Ştim deja de multă vreme că pe bărbaţi îi interesează mai mult atractivitatea la o parteneră pe termen lung, iar pe femei mai mult resursele financiare.
În două seturi de date naţionale, am descoperit că genul (sexul) a fost de departe cel mai puternic element de previziune a ceea ce vor oamenii într-o relaţie pe termen lung: mai important decât vârsta, venitul, educaţia sau încrederea în sine.

Am descoperit că, cu toate că bărbaţii au preferinţe solide pentru o parteneră ‘care să arate bine’ şi să fie ‘slabă’, bărbaţii şi femeile sunt la fel de interesaţi să aibă un partener care să fie atractiv pentru ei în mod particular.

Bărbaţii mai înstăriţi şi mai încrezători în înfăţişarea lor au avut preferinţe solide pentru o parteneră care să arate bine, iar bărbaţii şi femeile mai în vârstă au pus mai puţină importanţă asupra trăsăturilor fizice şi a venitului, atunci când s-au gândit la un partener pe termen lung.”

Alte diferențe în alegerea Partenerului de Viață

– Oamenii mai înstăriţi – fie bărbaţi, fie femei – au vrut parteneri care care să arate mai bine.
– Oamenii educaţi au fost interesaţi în mod special de femeile care arată bine şi sunt suple, prin comparaţie cu bărbaţii mai puţin educaţi.
– Bărbaţii mai în vârstă s-au concentrat mai puţin pe aspectul fizic.

Rezultatele au venit în urma unui studiu făcut pe aproximativ 28.000 de heterosexuali, cu vârste între 18 şi 75 de ani și ne luminează în sfârșit care sunt butonașele care ne sunt apăsate atunci când ne căutăm un partener de viață, atunci când dorim o relație de durată.

Cum spuneam și mai sus, este important să înțelegem care sunt pârghiile care ne pun în mișcare. Odată ce le cunoaștem putem în sfârșit să începem să preluăm controlul asupra vieții noastre și astfel să ne clădim Relații Fericite.

Cunoscându-ne pe noi putem astfel să avem parte de relații minunate cu toți cei din jur, nu doar cu partenerul de viață.
Cu toate acestea, Orice Relație Fericită începe cu TINE!

Pentru a veni în sprijinul celor care își doresc Relații Fericite, pline de împlinire, de bucurie, de satisfacție, am pus la punct un program special menit să te ajute să te bucuri cât mai mult de relațiile tale.
În primă fază, acest program este adresat Exclusiv doamnelor și domnișoarelor și este susținut de Psihoterapeut Angela Nuțu, care are o vastă experiență în lucrul pe relații și în lucrul cu grupul.

Angela Nuțu organizează periodic grupuri restrânse de DOAR 12 Femei, în care lucrează intens timp de 9 întâlniri. Dacă vrei să îți transformi relațiile, dacă vrei să ai o viață fericită și Relații Fericite, atunci îți sugerez cu toată puterea acest grup.

Sugestia mea este să acționezi cât mai rapid pentru că de obicei aceste grupuri se umplu destul de rapid. Pentru a afla mai multe despre acest program, exclusiv pentru doamne și domnișoare, click AICI!

În ce-i privești pe domni și domnișori, lucrăm deja la un astfel de program și pentru aceștia și îl vom anunța cât de curând. 🙂

Acum e rândul tău! Ce părere ai despre rezultatele acestui studiu? Este conform cu așteptările tale? Asta cauți în partenerul/partenera ta de viață?
Răspunde te rog într-un comentariu mai jos!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-15T17:47:11+02:00 10 februarie 2017|

2 Comentarii

  1. […] excelență! Aceasta este noua direcție asupra căreia mă voi focaliza de acum și împreună cu Angela Nuțu vom porni un studiu în această direcție, care va fi baza unei cărți pe care intenționăm să […]

  2. […] la București a marcat o nouă bornă în cadrul programelor susținute până acum. Împreună cu Angela Nuțu și cu ajutorul lui Rodica Radu am susținut un Seminar Intensiv de 1 zi în care am explicat, […]

Lasa un comentariu

test