Disfuncţiile Erectile Pot fi Rezolvate cu Ajutorul Hipnozei

Disfuncțiile erectile (ED) pot fi unele dintre cele mai descurajatoare probleme fizice pe care le poate avea un bărbat. Să nu fii în stare să obţii (sau să menţii) o erecţie în timp ce încă simţi dorinţă sexuală este frustrant din punct de vedere psihologic şi poate presa relaţia chiar şi cu cel mai înţelegător partener de viață. ED are atât cauze medicale, cât şi psihologice, şi este de cele mai multe ori un mix din amândouă.

“Dacă un bărbat este capabil să obţină şi să menţină o erecţie în anumite circumstanţe, cum ar fi auto-stimularea, dar nu cu alţii, cum ar fi partenera, acele situaţii sunt la bază de cele mai multe ori psihice.”, spune S. Adam Ramin, MD, chirurg urolog şi director medical la Urology Cancer Specialists in Los Angeles. “Şi chiar în situaţiile în care cauza este pur psihologică, precum o problemă vasculară ce afectează circulaţia sanguină, există de asemenea un element psihologic”, mai spune el.

Asta sugerează că mintea ta ar putea juca un rol mai important în rezolvarea disfuncțiilor erectile, indiferent de sursa acestora.

Cauzele fizice pentru disfuncțiile erectile

O erecţie are loc atunci când arterele care duc sângele în penis se umplu cu sânge şi apasă strâns venele care permit sângelui să circule înapoi în corp. Sângele conţinut şi ţesutul erectil formează şi menţin erecţia.

ED are loc atunci când nu ajunge îndeajuns de mult sânge în penis, pentru a fi erect îndeajuns de mult încât să susţină o penetrare. Cauzele medicale includ condiţii cardiovasculare cum ar fi rigidizarea arterelor, hipertensiune arteriala, si colesterolul ridicat, din moment ce toate acestea afectează negativ circulaţia sanguină.

Dereglările neurologice şi ale nervilor pot de asemenea întrerupe semnalele nervoase şi să prevină o erecţie. Diabetul mai poate juca un rol în ED, pentru că unul din efectele de lungă durată a condiţiei este lezarea nervilor. Anumite medicamente contribuie la ED, inclusiv anti-depresivele şi tratamentele pentru tensiune ridicată.

Bărbaţii care fumează în mod obişnuit şi beau mai mult de două băuturi alcoolice pe zi, sau sunt supraponderali, au un risc mai mare de a experimenta ED. Probabilitatea apariţiei ED creşte odată cu timpul. Dacă doar 4% din bărbaţi o simt la 50 de ani, acest număr creşte la aproape 20% la bărbaţii de 60 de ani. Aproape jumătate din bărbaţii peste 75 de ani au ED.

Ce rol joacă creierul?

Într-o anumită măsură, erecţia începe în creier. ED mai poate fi cauzat şi de:
● O experienţă sexuală negativă în trecut
● Sentimente de ruşine în privinţa sexului
● Circumstanţele unei anumite întâlniri
● Stres care n-au nimic de-a face cu sexul

Amintirea unui episod de ED poate contribui la episoade viitoare.

“O erecţie începe atunci când o atingere sau un gând înghiontesc creierul pentru a trimite semnale de excitare către nervii penisulu
i”, explică Dr. Kenneth Roth, MD, un urolog de la Northern California Urology. “Hipnoterapia poate rezolva problema pur psihologică şi poate contribui semnificativ la tratamentul originilor mixte,” spune el.

Dr. Ramin este de aceeaşi părere- “Fie că problema este fiziologică sau psihologică la origine, aspectul psihologic este predispus hipnozei şi tehnicilor de relaxare.”

Jerry Storey este un hipnoterapeut certificat care suferă la rândul său de disfuncții erectile. “Am 50 de ani acum şi am avut primul atac de cord la 30 de ani”, a spus el. “Ştiu cum ED poate fi o combinaţie de factori psihologici, neurologici şi fiziologici. În multe cazuri, afecţiunea medicală va duce la o creştere psihologică a problemelelor psihologice. Te gândeşti că n-o vei ‘ridica’, aşa că n-o faci.”

Disfuncţiile Erectile

Soluţii de hipnoterapie

Hipnotistul licenţiat Seth-Deborah Roth, CRNA, CCHr, CI , recomandă să lucrezi prima oară direct cu hipnoterapeutul în persoană sau via conferinţă video pentru a învăţa exerciţii de autohipnoză pe care le poţi exersa de unul singur.

Exerciţiul simplu de auto-hipnoză al lui Roth începe cu relaxare, apoi perfecţionarea atenţiei pe crearea şi menţinerea unei erecţii. Din moment de anxietatea este o componentă critică a ED, tehnica începe cu 5 minute de relaxare cu ochii închişi.

Închide ochii şi relaxează-i atât de mult încât să-ţi permiţi să-ţi imaginezi că sunt atât de grei şi relaxaţi încât nu se deschid. Dă-i drumul şi cufundă-te în acel sentiment că nu se vor deschide, şi spune-ţi mental cât sunt de grei. Apoi încearcă să-i deschizi şi o să vezi că nu poţi”, sunt instrucţiunile ei.
Apoi, Roth sfătuieşte câteva minute de conştientizare concentrată pe aprofundarea relaxării cu fiecare respiraţie.

Odată ce eşti bine relaxat şi respiri uşor, întoarce-ţi atenţia către a-ţi imagina partenerul într-un detaliu senzual. “Imaginează-ţi că ai o scală şi poţi mări circulaţia sanguină către penisul tău. Continuă să urci scala şi circulaţia”, sfătuieşte Roth.

Vizualizarea ajută la menţinerea erecţiei. Roth sugerează să strângi pumnul şi să-ţi imaginezi puterea erecţiei. “Atâta timp cât pumnii sunt închişi, şi erecţia ta este ‘închisă’”, spune ea. Acei pumni strânşi pot de asemenea crea o conexiune cu partenera ta în timp ce vă ţineţi de mâini.

Roth mai adaugă faptul că hipnoterapia este posibil să nu se concentreze pe obţinerea unei erecţii, ci în schimb, pe problemele psihologice care o previn din a avea loc. De exemplu, ea spune: “Uneori, experienţele din trecut care dăunează emoţional pot fi eliberate prin hipnoterapie. Regresând la experienţă şi eliberând-o este un beneficiu al sesiunii. Creierul nu ştie diferenţa dintre realitate şi imaginaţie, aşadar în hipnoză suntem capabili să ne imaginăm lucrurile diferit”.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-15T16:04:38+02:00 23 martie 2017|

Lasa un comentariu

test