Suflete Pereche – Învață Crește Dăruiește Cu Eugen Popa

În această ediție a emisiunii Învață Crește Dăruiește Cu Eugen Popa vorbesc despre trei subiecte. Încep prin a dezbate importanța verificării informațiilor cu care intri în contact apoi discut despre „Durerile Trecutului” și închei cu un subiect foarte interesant, conceptul de Suflete Pereche.

1) Verifică Informația

RadioȘanțul este una cel mai la îndemână și răspândit mod de a ditribui informația! Cineva scrie ceva sau spune ceva, iar alții o preiau și o dau mai departe. Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori fără ca acea informație sau sursa informației să fie verificată. Motivele sunt multe dar cel mai important dintre ele este acela al transferului de valoare. Acest lucru este mai persuasiv decât ai crede la prima vedere și ne influențează în mod profund alegerile.

Cu alte cuvinte, dacă auzi sau vezi ceva la TV automat acel lucru va tinde să pară veridic în mintea ta pur și simplu pentru că a fost la TV, chiar dacă informația prezentată este total eronată și de-a dreptul varză! De când cu internetul, această valoare s-a transferat și laptopurilor, telefoanelor și tabletelor.

De asemenea, dacă Xulescu a scris o carte, automat nivelul său de credibilitate crește vertiginos, chiar dacă acea carte este plină de greșeli gramaticale sau de scriere sau ca informație.
Asta este și unul dintre motivele pentru care tot mai mulți oameni se apucă să scrie cărți. Este un punct în plus la CV și te faci să pari mai important când spui că ești „autor publicat”.

Am ajuns să discut despre acest subiect pentru că există tot felul de zvonuri în târg vis-a-vis de ceea ce fac și de cum fac și de cât fac și am vrut să le spun zvonerilor și răspândacilor că, înainte să scoată zvonuri pe RadioȘanț, să verifice dacă sunt sau nu reale.

Pe de altă parte, așa cum ziceam și mai sus, oamenilor le este foarte ușor să înghită orice gălușcă aproape, mai ales dacă este spună bine, pentru că e mai ușor să iei ceva gata digerat și regurgitat decât să gândești singur. Iar acestora le spun: proștii își merită soarta. Problema e că, cei care nu posedă un anumit nivel de inteligență, nici nu știu că nu-l posedă. De aceea vorba noastră românească „De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.” este mai adevărată decât ai crezut poate până acum. Mai multe despre acest subiect aici.

2) Durerile Trecutului

Învață Crește Dăruiește Cu Eugen Popa - Întrebări și Răspunsuri (II) - Durerile Trecutului
Apoi, am trecut mai departe și am răspuns la întrebarea Mihaelei F. care mi-a scris:
„Vreau să mă vindec de durerile trecutului, să învță să vindec și pe alții sau să ajut și pe alții

Durerile Trecutului aparțin trecutului și, dacă cu adevarăt te-ai eliberat de ele, atunci acestea nu te mai afectează acum în nici un fel. Dacă vorbești în continuare despre ele și le consideri dureri, atunci e clar că nu sunt rezolvate și, mai ales, că nu aparțin trecutului ci prezentului. Altfel nu ar avea cum să te mai doară, pentru că durerea ta este Acum și Aici, în prezent.

Evenimentele, lucrurile, Viața are influentă asupra noastră doar atât cât îi dăm noi voie. Cu alte cuvinte ești afectat doar în măsura în care acorzi valoare acelui lucru și îi permiți să te afecteze.

Deși pare greu de acceptat, iar pentru unii chiar greu de înțeles, lucrurile chiar stau așa. Ia gândește-te un pic, dacă ar veni un necunoscut, vai de capul lui, în zdrențe, și ți-ar spune că ești un fraier și un netot, l-ai crede? Dacă în schimb ar veni cineva despre care ai o impresie foarte bună, care are multe diplome și calificări care te impresionează, i-ai acorda mai multă atenție nu?

Diferența o face felul în care NOI interpretăm viața. Esența experienței vieții se află în modul în care interpretăm viața!

De aceea, lucrurile, evenimentele din viața noastră ne influențează direct proporțional cu valoarea pe care noi le-o atribuim.

Urmărește înregistrarea video a emisiunii pentru a vedea câteva soluții simple pe care le ofer pentru a te putea elibera de dureri, de supărări și de orice nu îți mai dorești în viața ta. Unii ar putea spune că sunt prea simple dar, reține, ele au efect în egală și directă măsură cu câtă putere le acorzi tu!

[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Citesc Mai Mult!” heading=”Îți Place Acest Articol? Abonează-te!”]

3) Suflete Pereche

Învață Crește Dăruiește Cu Eugen Popa - Întrebări și Răspunsuri (II) - Suflete Pereche

În partea a doua a emisiunii am vorbit despre Suflete Pereche și am dezbătut acest subiect din mai multe perspective. Mă simt obligat (de conștiința mea) să spun că o parte din ideile pe care le-am prezentat au fost mici revelații pe care le-am avut chiar în timpul emisiunii. Vorbind despre acest subiect, chiar și mie mi s-au cristalizat mai bine conceptele pe care le-am prezentat și astfel am Învățat, Crescut și Dăruit împreună!

Acest subiect a fost prezentat la cererea lui Michaela S. V. care m-a întrebat dacă există suflete pereche.

Discutând despre acest subiect, câteva idei au devenit mai clar și le-am trecut pe toate pe tablă într-o mică listă care desigur rămâne deschisă și aștept de la tine sugestii și idei pentru a o completa!

Din ce am descoperit, auzit, întâlnit până acum legat de suflete pereche am identificat câteva puncte comune, presupoziții care se află în spatele sau la baza conceptului de suflete pereche:
Lipsa
Fractura
Imperfect
Ființă Umană
Relație Intimă
Negarea de Sine

Fiecare dintre aceste presupoziții joacă un rol important și, fie că ești sau nu conștient de el, te influențează și îți influențează atitudinea față de ideea de Suflete Pereche.

Am să trec în revistă (foarte pe scurt) pe fiecare dintre ele și te invit să urmărești înregistrarea video pentru a vedea o prezentare un picuț mai largă și mai detaliată a fiecărui concept.

Lipsa
Nevoia sau dorința existenței unui suflet pereche presupune o lipsă a ta personală, care ar putea sau ar trebui să fie umplută, suplinită de acel suflet.

Fractura
Unul dintre presupunerile de bază despre suflete pereche este că acestea au fost la un moment dat, un singur suflet, care apoi s-a „rupt” iar acum caută să reunească, să se re-întregească.

Imperfect
Această presupoziție declară că tu ești imperfect așa cum ești și că ai nevoie de cineva pentru ca tu să atingi perfecțiunea. Ce se întâmplă atunci cu „Omul este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu?”

Ființă Umană
Un suflet pereche trebuie MUSAI să fie o ființă umană! Totuși, universul este plin de ființe, altele decât umane. Este obligatoriu ca sufletul pereche să fie uman?

Relație Intimă
Sufletul pereche reprezintă o ființă umană cu care ești sau cu care intri într-o relație profundă, intimă, mentală, psihologică, emoțională, fizică. Cei care vehiculează acest concept exclud posibilitatea unui suflet pereche prieten, tată, mamă, frate, văr, vecin, șamd. Musai să fie iubit/iubită

Negarea de Sine
A avea nevoie de altcineva, fie el și suflet pereche, e ca și cum ai spune că tu nu ești suficient de bun sau de X Y Z! Această negare de sine ne face să căutăm ajutorul în afara noastră, eventual într-un suflet pereche!

Urmărește emisiunea și spune-mi părerea ta despre acest subiect extrem de interesant!
[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=F5moAQ7dfMw”]

Tu ce părere ai despre sufletele pereche?
Crezi că există ceva adevăr în acest concept?
Care crezi că sunt motivele pentru care oamenii caută acest lucru?

 

[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Știu Fiu Mai Deștept!” heading=”Ți-a Plăcut Acest Articol? Abonează-te!”]

Ai ceva de adăugat la acest articol?
Minunat! Fă-o mai jos în chat-boxul de mai jos!

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

2023-07-21T21:02:51+02:00 28 decembrie 2015|

1 Comentariu

  1. […] Walter: Cine este Eugen Popa? Definește-te în trei […]

Lasa un comentariu

test