Congresul Internațional Terapia Părților – Heidelberg, Germania

Astăzi am încheiat un Congresul Internațional –  maraton de 5 zile la care am participat cu mare încântare!

Congresul Internațional Ego State Therapy, organizat de către Milton Erickson Institute Rotweil și Trenkle Organisation are loc odată la trei ani în Heilderberg, un orășel de poveste din Sud-Vestul Germaniei și adună de fiecare dată un număr impresionant de participanți. Anul acesta a fost gazda a mai bine de 1600 de persoane din întreaga lume, dornici să învețe, să crească și apoi să dăruiască mai departe această cunoaștere.

Am întălnit oameni extraordinari, am creat conexiuni noi și întărit și sedimentat relații mai vechi și, mai presus de toate, am învățat ENORM!

Am avut șansa și onoarea să învăț direct la unul dintre cei mai de seamă psihologi ai zilelor noastre, Dr. Philip Zimbardo, un ilustru om de știință pe care îl admiram de multă vreme de la distanță și care s-a dovedit a fii una dintre cele mai fantastice persoane pe care le-am întâlnit vreodată.

Dr. Zimbardo mi-a confirmat odată în plus că cei care sunt cu adevărat inteligenți și Înțeleg cu adevărat lumea precum și rostul lor în această lume sunt, înainte de toate smeriți, deschiși, pișicheri, FOAARTTEEE relaxați și gata oricând să răspundă la întrebări și să comunice deschis și direct într-un mod total liber, fără auto-importanță și bât în dos!eugen popa - philip zimbardo

Dr. Zimbardo este o astfel de persoană! Am vorbit cu el pe larg despre experimentul „Închisoarea Stanford” (scrie în google cuvântul „stanford” și îți apare imediat) care l-a propulsat în lumina reflectoarelor la nivel mondial în 1971 când a avut curajul (și nechibzuința, după propriile spuse) să conducă un experiment care a schimbat pentru totdeauna lumea la nivel global, nu doar în domeniul psihologiei.

Am avut astfel bucuria să fiu invitat să luăm masa împreună de unul dintre președinții Asociației Psihologilor din SUA, cea mai renumită organizație de profil la nivel mondial (COPSI, ce zici??) pentru a explora posibilitatea aducerii programelor sale fantastice în România, The Hero Imagination Project și Time Cure și suntem pe drumul cel bun pentru a realiza acest lucru așa că țineți aproape pentru mai multe informații pe acest subiect! (DOAMNE CE ENTUZIASMAT SUNT!!! :D)

[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Știu!” heading=”Vrei informații din viitor? Abonează-te!”]

M-am revăzut cu Anna și Gordon Emmerson, mentorii mei în Tehnica Resurselor interioare. Dr. Emmerson a susținut mai multe workshopuri în cadrul acestui Congres Internațional precum și una dintre prezentările principale ale evenimentului terapia resurselor - gordon emmerson - eugen popa deschizând astfel cât mai larg calea acestei minunate și eficiente Tehnici a Resurselor Interioare.

Am vorbit pe îndelete despre Resurse și cum pot fi ele folosite nu doar pentru a rezolva o problemă ci și pentru a atinge și menține o stare de excelență! Aceasta este noua direcție asupra căreia mă voi focaliza de acum și împreună cu Angela Nuțu vom porni un studiu în această direcție, care va fi baza unei cărți pe care intenționăm să o publicăm anul viitor!

Chiar mai mult decât atât, dacă vrei să faci parte din acest proiect te rog să mă contactezi prin email și îți voi oferi mai multe detalii.

Am avut ocazia să cunosc unii dintre cei mai buni experți din lume în domeniul terapeutic dar nu numai.

De la Steven Hassan am aflat informații aproape halucinante despre traficanți de carne vie, mind control, grupări teroriste și secte și felul în care acestea operează! Mi-au picat foarte multe fise particpând la prezentarea sa, chiar dacă am fost prezent doar la jumătate din ea. Poți vedea foarte multe dintre aceste comportamente și reguli la un număr mare grupări și organizații care nu au nici cel mai mic habar că întrunesc cu brio profilul unei grupări teroriste sau al unei secte.

Imaginează-ți pentru o clipă cum este să iei cina cu acest om împreună cu Philip Zimbardo și începi să o ai mică și vagă idee despre ce s-a discutat și ce atmosferă a fost la acea cină (dar nu de taină 🙂 ).

Am participat doar la a doua jumătate a workshopului lui Steven pentru că în prima parte am fost la o prezentare în care am aflat mai multe despre cum poți lucra eficient cu copii și cum pot folosi conceptul de Resurse Interioare în lucrul cu aceștia. Fooooarte interesant!

Tot în cadrul acestui Congres am cunoscut unul dintre cei mai buni traineri din câți am întâlnit până acum, Danie Beauileu. Am participat la ambele prezentări pe care le-a susținut: Impact Therapy și Eye Movement Integration de care m-am îndrăgostit instant!

Impact Therapy a fost creată de Dr. Ed Jacobs iar unul dintre principiile de bază este acela că terapia nu trebuie să fie niciodată plictisitoare! (Să-ți spun cât de tare îmi place chestia asta? 🙂 ).

Această metodă terapeutică se folosește de simțuri și de experiența directă a transformării manifestate și experimentate fizic. Este o modalitate de lucru multi-senzorială și are ca bază ideea că schimbarea sau impactul nu vine doar prin vorbe gânduri și emoții ci și prin schimbări și trăiri vizuale și kinestezice. Acestă modalitate de lucru îi permite terapeutului să fie sau să devină foarte creativ fapt ce îl ajută atât pe el cât și pe client! Lucrând în acest fel, procesul terapeutic poate avea loc mult mai rapid și mai ușor și poate fi chiar foarte distractiv.

Eugen Popa - Danie Beauileu - eye movement integration
Eye Movement Integration este o tehnică creată de Steve și Connirae Andreas în 1989 care se folosește de indicii de accesare vizuală pentru a identifica ce aspecte ale experienței traumatice au rămas înscrise la nivel cerebral și care sunt elementele care au fost eliminate sau ascunse.

Principiul de bază în această metodă terapeutică este acela că în timpul unei experiențe traumatizante, mintea și atenția noastră se focalizează ca un laser pe un număr foarte redus de elemente și pierde restul detaliilor. Astfel, acea informație și experiență rămân „blocate” într-un mod eronat în mintea noastră ceea ce generează disfuncția, problema cu care ne confruntăm.

Printr-o suită de mișcări realizate de terapeut și urmărite înde-aproape de către client, acesta începe să perceapă și restul detaliilor și astfel să ajungă la o înțelegerea mai largă și holistică a experienței ceea ce duce la vindecare și rezolvarea problemei.

Am încheiat acest Congres prezentând Tehnica de Identificare și Utilizare a Resurselor Interioare și pot să spun cu mândrie că am avut printre elevi chiar pe Gordon și Anna Emmerson :). Am avut la dispoziție doar 3 ore pentru a prezenta și explica procesul prin care ajungi să descoperi ce Resurse ai și cum le poți accesa și ancora dar am reușit totuși să facem și un pic de practică ceea ce a fost foarte apreciat de către cei prezenți!

Participarea la acest Congres Internațional m-a învățat foarte multe lucruri atât pe plan profesional cât și personal. Am înțeles cât de elegant și natural este omul care înțelege natura lucrurilor, cât de simple sunt toate atunci când le privești cu relaxare și acceptare și nu cu respingere. Am înțeles că vârsta este doar o cifră și că unii oameni destupați la minte sunt la fel de curioși și interesați la 80 de ani pe cât erau la 8 ani (Dr Zimbardo 82, Dr Yager 91)!

Viața este o serie continuă de lecții. Dar nu lecții în sensul nasol și enervant pe care l-am învățat la școală, ci în adevăratul sens, cel care deschide mintea și inima, cel care ne deschide sufletul către a trăi cu adevărat viața! Folosește-ți timpul, energia, viața pentru a fii bun, nu doar mai bun. Pentru a fi un om care dăruiește. Valoare actului de a dărui nu se află în conținut ci în gest, în intenție. Dăruiește cu zâmbetul pe buze și atunci darul tău va fi complet, indiferent de forma pe care o va lua.

Un singur lucru este constant în acest univers: schimbarea! Iar dacă nu te schimbi în bine, dacă nu înveți și nu crești și nu dăruiești, atunci nu faci decât să o iei în direcția opusă! Fii chiar TU agentul schimbării! NU aștepta să bată vântul schimbării ci crează-l! Adu un ventilator eventual, dar NU STA! Statul, fizic, mental, emoțional, spiritual, înseamnă decădere și în ultimă instanță moarte.

Iar când un om încetează să învețe, începe să moară!
Dar nu este cazul TĂU nu-i așa?

Ai ceva de adăugat?
Excelent! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

2023-07-23T11:40:20+02:00 9 noiembrie 2015|

1 Comentariu

  1. […] întâmpla în Ianuarie 2014 și, din acea clipă am început să caut mai multe informații despre Terapia Subliminală și despre Edwin Yager Phd., creatorul […]

Lasa un comentariu

test